Robert ten Brink schaamt zich niet voor tweede woning: ‘Geen last van’

Robert ten Brink schaamt zich er niet voor dat hij ondanks de woningnood twee huizen bezet houdt. Naast zijn miljoenenpand in Amsterdam, heeft hij ook nog een vakantiehuis op Vlieland.

Robert ten Brink © RTL

All You Need Is Love-ster Robert ten Brink schaamt zich er niet voor dat hij waarde hecht aan materiële zaken. “Ik vind het een fantastische bijkomstigheid dat ik kan beschikken over allerlei moois in mijn leven, maar – zo zegt hij grootmoedig – daar zou ik ook afstand van kunnen doen, denk ik”, zegt hij in gesprek met Veronica Superguide.

Huisje op Vlieland

Dankzij al die RTL-miljoenen heeft Robert niet één, maar twee woningen. Hij is trots op zijn vakantiewoning op Vlieland. “Het is de beste beslissing ooit geweest om dat huis te kopen. Voor mij is het mijn tweede leven. Midden in een beschermd natuurgebied waar je buiten de seizoenen helemaal alleen bent.”

Robert heeft op het eiland de privacy die een bekende Nederlander zo hard nodig heeft. “’s Morgens loop je een duin over en sta je op een leeg strand. Dat is waanzinnig.”

Woonschaamte

Dan vraagt Veronica Superguide hem: “Voel je je niet schuldig dat je er in een tijd van woningnood twee onderkomens op nahoudt?”

Daarop zegt Robert: “Nee, ik zou niet weten waarom. Jij wel? Na de vliegschaamte en vleesschaamte wordt dit de woonschaamte. Ik heb daar geen last van. We hebben zo veel plezier van dat huis, met zo veel mensen.”

Bejaarde op tv

Robert kan er gemakkelijk nog wat vastgoed bij kopen, want de RTL-tonnen blijven maar binnenstromen. “Voor mij voelt het als een luxe dat ik dit werk nog steeds kan doen. Ik ben een bejaarde die bij een commerciële omroep werkt. Dat is bizar.”

Wanneer gaat hij met pensioen? “Het zal allemaal wat minder worden en wie weet gaan mensen ook denken: jeetje, daar heb je hem weer. Dat is een mooi moment om te zeggen: veel plezier ermee, ik ga door met mijn echte leven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Robert ten Brink schaamt zich niet voor zijn tweede woning. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen