Wendy van Dijk herkent zichzelf in Britt Dekker: ‘Ze kan heel ver komen’

Wendy van Dijk ziet dingen van zichzelf terug in haar goede tv-collega Britt Dekker, die dik bevriend is met haar dochter Lizzy. “Ze kan heel ver komen wanneer zij zich toelegt op een tv-carrière.”

Britt Dekker en Wendy van Dijk © William Rutten

Britt Dekker is ondanks het Talpa-stempel nog altijd behoorlijk populair. Ook Wendy van Dijk is fan van het tv-talent. “Wat ik ongelofelijk bewonder: Britt creëert haar eigen succes. Ze is een strijder, een perfectionist met heel veel discipline”, zegt de vroegere hitpresentatrice in de VARAgids.

‘Ik herken me in haar’

Als tv-kenner ziet Wendy dat Britt erg gedreven is. “Gaat ze meewerken aan een grote show dan zorgt ze dat ze eerst alle afleveringen van The Voice of Idols heeft gezien. Om te kijken of ze daar wat van kan leren. Op vrije dagen is ze ter voorbereiding ook nog backstage te vinden in de studio bij grote liveshows om te voelen hoe het eraan toegaat.”

Wendy heeft naast presenteren ook jarenlang geacteerd en eigenlijk doet Britt nu hetzelfde. “Ik herken dingen in haar. Ook ik was niet te stoppen. Ik wilde acteren en ging met mijn Ushi-band onder mijn arm naar een casting director en zei: ik wil uitgenodigd worden voor een auditie.”

‘Britt kan ver komen’

Dat ondernemende in Britt is erg bewonderenswaardig, vindt Wendy. “Niet afwachten, zelf initiatief nemen en assertief ergens voor gaan. Dat doet Britt nu ook. Daardoor kan ze heel ver komen wanneer zij zich toelegt op een tv-carrière.”

Wil Britt wel in Wendy’s voetsporen treden? “Ik weet niet eens of ze dat wel ambieert. Het kan net zo goed zijn dat ze op een gegeven moment denkt: ik heb daar helemaal geen zin in en een totaal andere weg kiest. Maar het mooie is dat ze zich helemaal niet druk hoeft te maken: alles wat ze bedenkt krijgt ze voor elkaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke presentatrice vindt u leuker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen