Linda de Mol opgegeven door Angela de Jong: ‘Ze is haar magie kwijt’

Linda de Mol verliest het vertrouwen van Angela de Jong. De opiniediva van het AD heeft het idee dat de tv-koningin haar magie een beetje kwijt is. “En ze is ook haar goodwill een beetje verloren.”

Angela de Jong en Linda de Mol © NPO, RTL

De jaren dat Linda de Mol de pannen van het dak scoorde lijken een beetje voorbij. Na de teleurstellende scores van De Dating Quiz, is ook Linda’s Wintermaand niet bepaald denderend van start gegaan. “En André van Duin en Nikkie de Jager was denk ik wel het koppel dat het meest aansprekend was van de hele reeks”, zegt Angela de Jong.

Huiliehuilie

Angela onderschrijft in de AD Mediapodcast de stelling dat Linda ‘haar magie niet meer gaat terugvinden op SBS 6’. “Nee, dat vind ik wel een goede stelling, want dat denk ik ook wel. Dat hele lieve imago van ‘ik ben zo leuk en gewoon gebleven’ is natuurlijk ook wel een beetje aan diggelen.”

Hoezo dat dan? “Ik denk dat ze door een aantal incidenten in de afgelopen jaren wel heel veel van haar goodwill verloren is. Zeker hoe ze omgegaan is met het hele vertrek bij RTL en het huiliehuilie om de formats die ze niet mee mocht nemen.”

Niet verrassend

Hoe verklaart Angela de tegenvallende kijkcijfers van Linda’s Wintermaand? “Ik wil best voor een eindje mee met de verklaring die Linda gaf dat het allemaal aan de concurrentie lag, maar ik denk dat ze toch ook onderhand onder ogen moet zien dat het ook een beetje aan de zender ligt en ook een beetje aan haarzelf.”

Het verrast ook niet meer, zegt Angela. “Het is leuk, maar er wordt heel erg in haar vriendenkring gezocht. Jelka van Houten zit er ook en daar heeft ze die serie weer mee gedaan. Het verrast me nergens. Krijg je weer dat liedje.”

‘Ze moet écht oppassen’

Angela vindt het ook jammer dat Linda’s Wintermaand doorspekt is met sponsoring. “Waar ze ook echt mee moet oppassen, en wat ik echt heel slecht vind, zijn die ontzettende gesponsorde momentjes dat je dan brie van Président op tafel ziet liggen. Sorry, maar daar ben je als Linda de Mol zijnde toch net een tikkie te groot voor.”

“Laten we gewoon heel eerlijk zijn: SBS 6 gaat het niet worden, SBS 6 gaat het niet doen, SBS 6 sukkelt naar de fusie met RTL toe. Het is voor Linda een zegen als ze straks gewoon weer op RTL kan staan en dan met hopelijk met een echt goed programma en niet iets als De Dating Quiz komt.”

Podcast

De AD Mediapodcast:

https://open.spotify.com/episode/0tWbpTl3eXzTJDjW7NfnNF?si=2a1bb7d090d54deb

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen