Angela de Jong: ‘Waarom zwijg je over de geruchten, Marco Borsato?’

Het is Angela de Jong een raadsel waarom Marco Borsato de geruchten over grensoverschrijdend gedrag bij jonge meisjes niet ontkent. “Dat kun je lezen als een regelrechte schuldbekentenis.”

Marco Borsato en Angela de Jong © RTL

Angela de Jong doorbreekt het stilzwijgen. Al weken houden de traditionele media, waaronder haar eigen AD, de lippen stijf op elkaar over de bizarre geruchten aan het adres van Marco Borsato. Hij zou zich tijdens een van zijn jaarlijkse Voice-barbecues grensoverschrijdend hebben gedragen tegen meisjes van slechts 13 en 15 jaar oud.

‘Helemaal mis met Marco’

De geruchten worden steeds geloofwaardiger omdat Marco hardnekkig zwijgt. Juist daarom wijdt Angela er nu een column aan en daarmee krijgen de vieze geruchten over Marco het grootste podium tot nu toe. “De oplettende kijker herkende een zoveelste signaal dat het helemaal mis is met Marco Borsato”, luidt de kop van haar AD-stuk.

Angela wijst in haar column op het zeer ongemakkelijke antwoord dat Emma Heesters gisteren gaf in Tijd voor MAX, toen ze gevraagd werd naar Marco. Het lijkt erop dat zij niet meer zo’n zin heeft om te worden geassocieerd met Marco, nu de geruchten over ongepast gedrag bij jonge meisjes blijven dooretteren.

Pikante grappen

Marco wordt in de grootste krant van het land te kijk gezet door Angela: “Ja, die ‘geruchten’ over Marco. Die zijn niet mals. Het faillissement van The Entertainment Group en zijn ontmaskering als vreemdganger van de eeuw zijn kinderspel bij de beschuldiging die nu rondgaat: grensoverschrijdend gedrag tegen een minderjarige deelneemster van The Voice Kids.”

Bijna alle media zwijgen over de geruchten, maar maken er ondertussen wel grapjes over. Zo ook afgelopen weekend in Even Tot Hier, waar maar liefst 2 miljoen mensen naar keken. Het gelach bij het publiek bewijst dat het Marco niet bepaald helpt dat de traditionele media hem de hand boven het hoofd houden: iedereen heeft er al van gehoord.

Angela verbijsterd

Het is daarom hoog tijd dat Marco zich uitspreekt, vindt Angela. “Marco zelf? Die zwijgt. Dat verbaast me nog het meest aan deze affaire. Een zanger die al zo’n dertig jaar meeloopt, gepokt en gemazeld is in de publiciteit, laat de ergst mogelijke beschuldiging aan zijn adres vrijelijk doorwoekeren en dooretteren.”

Marco heeft aan RTL Boulevard laten weten dat hij ‘een verklaring geeft op het moment dat hem uitkomt’. De showrubriek maakte vorige week melding van de geruchten, zonder aan te geven waar die over gaan. Volgens Luuk Ikink is dat omdat de geruchten té heftig zijn om op televisie te noemen.

Schuldbekentenis

Dat zwijgen van Marco kun je volgens Angela lezen als ‘een regelrechte schuldbekentenis’. “De manager of mediastrateeg die hem dit heeft geadviseerd, verdient ontslag op staande voet.”

“Ik zou nu een grapje kunnen maken dat het tijd is voor de waarheid, Marco. Maar de bittere waarheid is dat het eigenlijk niet meer uitmaakt, of het klopt of niet. Dit blijft altijd aan hem kleven. Wat hij ook zegt of doet, de reputatie van wat ooit onze grootste zanger was, is definitief naar de maan.”

Lees meer

Alle artikelen over Marco Borsato kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Angela de Jong zich uitspreekt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen