Marco Borsato komt met verklaring over vermeend wangedrag

Marco Borsato komt ‘op enig moment dat hem uitkomt’ met een reactie op alle geruchten die er over hem rondgaan, meldt hij aan RTL Boulevard. Hij zou zich hebben misdragen tegen jonge meisjes.

Luuk Ikink en Marco Borsato © RTL

Er gaan al maanden bizarre geruchten over Marco Borsato. Het programma RoddelPraat bracht die vorige week voor het eerst in de openbaarheid. In de aflevering, die al 545 duizend keer is bekeken, stellen presentatoren Dennis Schouten en Jan Roos dat de zanger zich grensoverschrijdend heeft gedragen jegens meisjes van 13 en 15 jaar.

Summiere verklaring

Al die tijd heeft Marco zich stilgehouden, tot vandaag. Hij komt bij RTL Boulevard met een summiere verklaring: “Op dit moment geeft Marco Borsato geen reactie. Op enig moment dat hem uitkomt, zal hij met een verklaring komen.”

Deze korte verklaring was vanavond voor RTL Boulevard reden genoeg om een pushbericht te verzenden. Er is ook in de tv-uitzending aandacht aan besteed. Opvallend is dat presentator Luuk Ikink níet de geruchten over het grensoverschrijdend gedrag benoemde. Daar moeten de kijkers dus voor googelen.

Veel rumoer

Luuk hield het slechts op ‘rumoer’ over Marco: “De afgelopen weken is er veel rumoer rondom Marco Borsato. Zo is hij op het laatste moment ineens niet te zien in de kerstactie van War Child en hij werd beschuldigd van zeer ernstige feiten. Vandaag viel het ons op dat de radiozender 100% NL zijn muziek nog maar nauwelijks draait.

“De afgelopen week maar een paar keer en dat is vreemd voor iemand die ooit de grootste zanger van Nederland was. Het allervreemdst was wel dat er maar geen reactie kwam op al die verhalen van Marco of van zijn management zelf. Vandaag kwam er ineens na een week lang bellen een bericht van het management en die zeggen het volgende.”

‘Waarover dan?’

Daarop las Luuk de verklaring voor. Bridget Maasland: “Maar een verklaring waarover dan?”

Luuk: “Ja, dat weten we dus niet. Dit is de reactie die ze gegeven hebben en er gaan een hele hoop verhalen. Ik kan me voorstellen dat hij misschien wel een verklaring van de daken wil schreeuwen, maar ik weet niet waarom hij dat niet doet of waarom hij daar zo lang mee wacht. Kennelijk hebben ze nog iets te rekken.”

‘Ik zou het snel doen!’

Luuk vindt het heel erg vreemd. “Ik heb geen idee, maar die verklaring gaat ooit nog een keer komen, maar waar die dan precies over gaat weten we ook nog niet.”

Bridget: “Nee, want als er niets aan de hand blijkt te zijn, kun je dat ook gewoon zeggen toch?”

Luuk: “Dat zou ik dan persoonlijk wel heel snel doen, ja.”

Geruchten

Volgens showbizzkenner Farja Farvardin houdt Marco er serieus rekening mee dat heel Nederland hem straks uitkotst. Daarom bereidt hij volgens hem een emigratie naar Italië voor. Rapper Lange Frans heeft zich inmiddels al gedistantieerd van Marco. Ze hebben vroeger met elkaar samengewerkt.

Marco is in het radioprogramma van Rick van Velthuysen opgeroepen om te reageren op de aantijgingen, maar dat is nog niet gebeurd. Volgens Yvonne Coldeweijer klopt het verhaal ten dele; zij staat naar eigen zeggen in contact met een van de vermeende slachtoffers. Deze week staat Marco op de cover van Story met deze geruchten.

Volgens John van den Heuvel komt er snel meer naar buiten over deze geruchten. Zangcoach Mathilde Santing stelt dat een van haar jonge leerlingen ook negatieve ervaringen heeft met Marco.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marco Borsato wacht ontzettend lang met reageren. Teken aan de wand?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen