Marco Borsato beschuldigd van wangedrag bij Voice-barbecue

Marco Borsato wordt beschuldigd van wangedrag bij een van zijn jaarlijkse Voice-barbecues. Hij heeft zich daar grensoverschrijdend gedragen tegen twee oud-kandidates, beweert RoddelPraat.

Jan Roos, Marco Borsato en Dennis Schouten © RTL

Dennis Schouten en Jan Roos, de twee presentatoren van RoddelPraat, kwamen medio september al met het gerucht dat er ‘walgelijke dingen‘ zouden zijn gebeurd achter de schermen van een bekende talentenjacht. Nu geven ze dat gerucht verder invulling: het zou Marco Borsato zijn die zich zou hebben misdragen.

‘Wangedrag bij barbecue’

Het gerucht over Marco Borsato staat centraal in de nieuwste aflevering van RoddelPraat, die in de afgelopen twaalf uur al meer dan 200.000 keer (!) bekeken is. “We willen vooraf één kanttekening maken: alles wat we zeggen hebben we van meerdere bronnen gehoord. Het gaat om bekende en onbekende mensen”, zegt Jan.

Het gerucht is behoorlijk pittig, er zijn geen concrete bewijzen en de heren weten het naar eigen zeggen ook ‘niet zeker’. Het komt er in hoofdlijnen op neer dat Marco zich grensoverschrijdend zou hebben misdragen bij een van de barbecues die hij jaarlijks organiseert voor zijn oud-teamleden uit The Voice Holland én The Voice Kids.

Geluidsopname

Het grensoverschrijdend gedrag van Marco heeft volgens Dennis en Jan twee oud-kandidates van The Voice Kids getroffen. De moeder van een van hen zou dit hebben ontdekt tijdens het lezen van het dagboek van haar dochter. “Zij is vervolgens met een geluidsopname-apparaat naar Marco Borsato gegaan.”

Op die geluidsopnames heeft Marco erkend dat er iets gebeurd is, aldus de RoddelPraat-mannen. De moeders willen volgens hen geen aangifte doen om hun dochters te beschermen. Ze hebben volgens de rubriek wel aan de bel getrokken bij John van den Heuvel, maar hij zou het niet hebben opgepakt.

Doofpot

Het wordt volgens Dennis en Jan in de doofpot gehouden, ook door John van den Heuvel. Jan: “Hij wilde er niets mee doen en dat klinkt ook wel weer logisch, want The Voice is van RTL en John is vaak te zien bij RTL Boulevard.”

De geruchten over Marco zijn volgens Jan ‘algemeen bekend’ in de showbizz. “Ik ben erbij geweest dat een érg bekende Nederlander, een echt serieuze bekende Nederlander die echt vaak op televisie komt, dit verhaal aan ons heeft verteld en ook zei: ‘Het is zó belachelijk. Iedereen weet het, iedereen praat erover, maar niemand doet er iets aan, want iedereen is bang wat de gevolgen zijn.’ Nou, wij zijn niet zo bang.”

‘Dit verhaal klopt niet!’

Marco wil volgens RoddelPraat niet reageren op deze geruchten. “We hebben Marco Borsato gemaild en gevraagd om een reactie. Hier hebben we (vooralsnog) geen antwoord op gekregen”, melden ze onder hun RoddelPraat-video. Ze stellen dat de geannuleerde shoot van Marco voor War Child te maken heeft met dit gerucht.

Showbizzhyena Yvonne Coldeweijer stelt dat het verhaal van RoddelPraat niet helemaal klopt: “Dappere poging van RoddelPraat vanavond om de praktijken van Stalko Borsato aan de kaak te stellen. Ik weet dat Jan Roos mij niet kan uitstaan maar toch wilde ik even zeggen dat ik het wel cool vond dat ze het aan hebben gedurfd. Klopte alleen geen moer van het verhaal.”

Strafbare feiten

Zelf werkt Yvonne ook al een tijdje aan een verhaal waarin ze Marco in verband brengt met ‘strafbare feiten‘. “De echte versie komt nog wel. Voor nu blijf ik liever even strategisch dan roekeloos, sorry!”, zegt ze nu.

Er gaan al geruime tijd heftige geruchten over zowel Marco als The Voice. Zo heeft Farja Farvardin gemeld dat een Voice-coach zich backstage zou hebben misdragen tegen een jonge meid en schijnt Tim Hofman aan een BOOS-aflevering over het programma te werken.

RoddelPraat

De nieuwste aflevering van RoddelPraat.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen