Luuk Ikink verklaart waarom RTL Boulevard zwijgt over Marco Borsato

Luuk Ikink verklaart waarom RTL Boulevard helemaal niets meldt over de heftige geruchten die momenteel rondgaan over Marco Borsato. “Je moet echt honderd procent zeker zijn.”

Marco Borsato en Luuk Ikink © RTL

Marco Borsato wordt door de kijkcijferhit RoddelPraat beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij meisjes van 13 en 15 jaar. Het wangedrag zou hebben plaatsgevonden bij een van zijn jaarlijkse Voice-barbecues en dat verbaast zangcoach Mathilde Santing niet. Een van haar leerlingen was ook naar zo’n barbecue gegaan en haatte Marco daarna.

Bizarre geruchten

Het eerste traditionele medium dat aan de haal is gegaan met de geruchten, is de Story. Marco ligt momenteel een week lang in de winkelschappen terwijl hij als covermodel in verband wordt gebracht met onsmakelijke zaken. ‘Bizar gerucht betreft tienermeisjes‘, kopt het tijdschrift. En nu dient ook RTL Boulevard zich aan.

RTL Boulevard heeft gisteren groot uitgepakt – tot een pushbericht aan toe – met het nieuws dat Marco met ‘een verklaring‘ komt. In de uitzending op televisie speelden Bridget Maasland en Luuk Ikink een soort toneelspel, waarbij ze net deden of ze niet wisten waar die verklaring over zal gaan en welke geruchten er momenteel circuleren.

Luuk legt het uit

Waarom wijst RTL Boulevard zijn kijkers wél op de geruchten over Marco, maar moeten die kijkers eerst googelen om te weten waar die over gaan? Luuk Ikink legt het uit op Twitter: “Omdat ik vind dat je bij dit verhaal wel echt 100 procent zeker moet zijn van je verhaal en alle feiten, voordat je daar uitgebreid over gaat praten in een tv-programma.”

Dus de kijkers van RTL Boulevard aanmoedigen om te gaan googelen welke geruchten er precies over Marco rondgaan mag wél, maar ze zelf benoemen zou dan weer ethisch onverantwoord zijn? Interessant. “Misschien ouderwets anno 2021, maar eerst alles uitzoeken en zorgvuldig alle informatie verzamelen.”

Cryptisch item

Rens Muller, hoofdredacteur van Bicycling, vraagt zich af wat RTL Boulevard hier nou precies mee wil bereiken. “Zelden zo’n cryptisch item gezien als net bij RTL Boulevard. Ging over Marco Borsato. Nieuws was dat Borsato op enig moment een verklaring zou afleggen. Waarover was volstrekt onduidelijk. Dat liet Boulevard ons althans geloven.”

De mensen die alleen Boulevard kijken weten nog niet eens een tiende van wat er speelt. “Volgers van entertainmentnieuws weten wel beter”, zegt Rens.

Overigens heeft Luuks collega John van den Heuvel laten weten dat er snel meer naar buiten komt over de Marco-geruchten. Al het nieuws over deze rel kunt u hier terugvinden.

Twitter

De reactie van Luuk:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard benoemt de roddels, maar zwijgt over de inhoud. En dat terwijl kijkers die na één Google-zoekactie kunnen vinden. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen