Johnny de Mol krijgt veeg uit de pan, zwijgt erover bij Humberto

Johnny de Mol heeft een behoorlijke veeg uit de pan gekregen van kijkcijferkanon Even Tot Hier, maar daar werd de presentator gisteren niet naar gevraagd aan de talkshowtafel van Humberto Tan.

Johnny de Mol © RTL

De eerste helft van het seizoen zit erop voor de Johnny de Mol-talkshow HLF8. De kijkcijfers vallen zwaar tegen en iedereen weet natuurlijk wat de reden is waarom de presentator nergens voor hoeft te vrezen: zijn vader John is de grote baas en hij neemt uiteindelijk de grote beslissingen.

Grap over Johnny

Juist daar maakten de mannen van Even Tot Hier zaterdagavond een grap over voor het oog van meer dan twee miljoen kijkers. Het ging in het programma onder meer over de toeslagenaffaire. “Het wordt heel snel zó’n zooitje dat Jeugdzorg komt kijken en zegt: ‘Je kind kan hier niet blijven wonen’”, aldus Niels van der Laan.

Co-host Jeroen Woe: “Ja, en Jeugdzorg zegt dan: ‘Ja, dit hier is geen geschikte plek voor uw kind.’ En dat is vreselijk, dat wil je niet horen natuurlijk.”

Niels vervolgens, met op de achtergrond een foto van Johnny in het talkshowdecor van HLF8: “Goed, natuurlijk, je hoopt dat iemand het een keer tegen John de Mol zegt, hè? ‘Dit hier is geen geschikte plek voor uw kind.’ Maar verder gun je het niemand…”

Zwak interview

Zo’n flinke sneer voor zo’n enorm groot publiek: daar had Humberto gisteren natuurlijk even naar moeten vragen bij Johnny, die aan zijn talkshowtafel zat. De presentator is niet bepaald happig op tv-optredens en dat heeft te maken met de beschuldigingen van ex-vriendin Shima Kaes aan zijn adres. Daar heeft hij in maart alleen bij Op1 wat over gezegd.

Het interview bij Humberto was behoorlijk zwak. De gastheer stelde nul kritische vragen. Niet over de beschuldigingen van Shima aan zijn adres én niet over het feit dat het zo slecht gaat met zijn talkshow. Het was een typisch ons-kent-ons-gesprekje, precies waar de kijker zijn buik vol van heeft.

Ghostredacteur

Het bleef bij ditjes en datjes, bijvoorbeeld over dat vader John zich dagelijks met de inhoud van HLF8 bemoeit. “Hij appt me nu twee keer per dag van: ‘Heb je dit al gelezen? Heb je dit al uitgezet?’ Hij is een soort ghostredacteur, noem ik hem. Hij leest net even weer wat andere kranten en komt zeker met dingen waar we achteraan gaan.”

Een mooie gast die Johnny onlangs aan tafel had zitten was Fidan Ekiz, die voor het eerst vertelde over haar ontslag bij De Vooravond. “Dat is wel geil dat we haar hadden, ja.”

Tweede seizoen

De grote vraag is: mag Johnny na de zomer door met een tweede seizoen van HLF8? Dat weet hij nog niet. “Wij mogen door tot mei en dan hebben we er één seizoen op zitten. Het zal moeten blijken. Mijn gevoel is dat we er lekker inzitten en, dat we een beetje op stoom beginnen te raken, maar niets is zo veranderlijk als een talkshow.”

Over de slechte kijkcijfers ging het geen moment. Humberto weet immers maar al te goed hoe het is om daarnaar gevraagd te worden. “Ik ben voorlopig dankbaar voor waar we nu staan en hopelijk krijgen we de tijd om nog heel erg te groeien”, aldus Johnny. Tja, voor dit soort obligatie praatjes van tv-makers is echt geen talkshowoptreden nodig.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Humberto Tan stelde welgeteld 0 kritische vragen aan Johnny de Mol. Voorspelbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen