Ali B bruut beroofd van peperdure Rolex, hield er al rekening mee

Ali B is gisterenavond vlakbij zijn woning in Almere beroofd van zijn peperdure Rolex. De avond voor de beroving vertelde hij daar nog over in de talkshow Op1. “Ik hoop dat ze de daders pakken.”

Ali B © SBS, Instagram

Het is voor rappers als Ali B erg belangrijk om met horloges van soms wel honderdduizenden euro’s rond te lopen, omdat dat statusverhogend is in hun kringen. Het risico op een brute roofoverval is echter aanzienlijk. Recentelijk werd Lil’ Kleine met een pistool op zijn hoofd geslagen door horlogerovers en nu is Ali B aan de beurt.

‘Het gaat goed’

De pers was er razendsnel bij na de overval op Ali B. De showrubriek RTL Boulevard heeft zelfs allemaal foto’s van de nasleep gepubliceerd. Al snel plaatste de rapper een filmpje op Instagram: “Yo beste volgers, jullie gaan zometeen waarschijnlijk het nieuws al lezen, want de pers was al aanwezig.”

Wat is er gebeurd? “Ik ben overvallen met m’n chauffeur bij mij in de straat. Ik kan voor de rest vanwege het politieonderzoek helemaal niets zeggen. Je weet hoe het gaat: er komen overal berichten en iedereen gaat zich zorgen maken. Het gaat goed, we zijn gezond.”

Rolex-horloge

Het gaat volgens de NOS, RTL Boulevard en Omroep Flevoland om de diefstal van een Rolex-horloge, maar daar zegt Ali zelf niks over. “De mensen wilden wat hebben en ik heb het gegeven, omdat ik denk: ja, hoe eerder je het geeft, hoe eerder je er van af bent.”

Hoe gaat het met Ali? “Geen zorgen, het gaat goed en ik hoop dat ze de daders pakken. Voor de rest ga ik geen interviews geven en ik ga met niemand praten hierover. Ik laat de politie lekker z’n werk doen.”

Opscheppen

Ali vertelde eergisteren in de talkshow Op1 nog over zijn peperdure horloge. “Ik heb een klokje. Daar ben ik trots op en daar ben ik blij mee. Een duur klokje”, zei hij onder meer.

Zijn Rolex is enorm bijzonder, vertelde hij vorige week in Het Parool. “Het is ten opzichte van andere rappers echt een cool klokje. Veel rappers hebben een gouden klokje, maar dit is de koningin onder de Rolexen. Platina. Rappers kijken ernaar en denken: shit.”

Extra rondje

Ali hield al een tijdje rekening met een Rolex-roof. Hij vertelde een paar weken terug in de talkshow van Johnny de Mol af en toe een extra rondje te rijden als hij iets verdachts in de straat ziet.

“Ik kijk wel uit. Ik heb ook een dikke klok en als ik rij en ik weet dat de gevolgen zijn dat ik misschien te vinden ben… Ik heb wel eens gewoon mensen in de buurt bij mij zien rijden die er niet horen en dan ga ik wel zelf even kijken wat ze komen doen ofzo, snap je?”

Fragment

De videoboodschap van Ali B:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B hield al rekening met Rolex-roof. Stoer dat hij er gewoon mee bleef lopen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen