Linda de Mol mijdt Ibiza als de pest: ‘Zit vol met paparazzi’

Linda de Mol moet er niet aan denken om op vakantie te gaan naar Ibiza, de favoriete hangplek van BN’er-collega’s als André Hazes jr. en Wendy van Dijk. “Dat eiland zit vol roddelpers.”

Linda de Mol © NPO

Elke zomer weer zitten de lijnvluchten naar Ibiza vol met bekende Nederlanders die daar hutjemutje op elkaar gaan zitten om te zien en gezien te worden. Ze poseren daarbij gretig voor alle aanwezige paparazzi, om na publicatie van de foto’s uitgebreid te veinzen hoe vervelend ze het vinden om overal gefotografeerd te worden.

Linda niet naar Ibiza

De BN’ers zijn gék op Ibiza. Lil’ Kleine kan daar lekker zijn agressie kwijt, André Hazes jr. gaat alleen als paparazzo Edwin Smulders mee wil, Wendy van Dijk heeft zelfs haar dochter vernoemd naar een of andere rots bij het eiland en ook Sonja Bakker zit er vastgekleefd. Merkwaardig genoeg komt die laatste nooit bruin terug; hooguit bont en blauw.

Maar Linda de Mol? Die zien we daar nooit. En dat is niet zonder reden. “De vakantieplekken kies ik zorgvuldig: je zult mij niet op Ibiza aantreffen, waar de roddelpers aanwezig is omdat ze weten dat half bekend Nederland daar zit”, zegt ze in de nieuwste uitgave van Veronica Superguide.

Selfiefanaticus

Linda vliegt altijd naar het zuiden van Portugal, waar de Molletjes een vakantievilla hebben. Op de Transavia-vlucht zul je haar echter niet snel tegenkomen, want ze zit niet graag tussen gewone mensen. “Mobieltjes zijn een vloek. Dat ik in het vliegtuig zit en iemand voor me een selfie maakt en de telefoon steeds hoger houdt zodat ik er ook op sta.”

Wat zegt de tv-koningin tegen zo’n selfiefanaticus? “Dat zijn de mindere dingen, maar daar kun je je niet tegen beschermen. Ik geef hoogstens een blik van: really? Tegen andere dingen kun je wel iets doen. Ik laat bijvoorbeeld nooit cameraploegen toe in mijn huis. En het grote hek om mijn huis staat er niet voor niks. Dáár is mijn privéleven.”

Tv-koningin niet op Insta

Nee, Linda wordt niet graag lastiggevallen. Het is dan ook niet voor niets dat ze geen Instagram-profiel heeft. “Het lijkt me dodelijk vermoeiend om naast al mijn werk ook nog eens elke dag social media-updates te doen. Dat je dan moet bedenken wat je meemaakt en druk in de weer moet met filters om het instagrammable te maken.”

Instagram moet het dus zonder de tv-koningin blijven stellen. “Daar zou ik doodongelukkig van worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat BN'ers altijd hutjemutten op Ibiza zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen