‘Chantal Janzen kan miljoen euro verdienen als ze overstapt’

Chantal Janzen kan een miljoen euro per jaar gaan verdienen als ze overstapt van RTL 4 naar de nieuwe speler Viaplay, verwacht showdeskundige Albert Verlinde. “Dat durf ik wel te zeggen.”

Chantal Janzen © RTL

De aanstaande fusie tussen RTL en Talpa is slecht nieuws voor bekende Nederlanders. Ze kunnen de zenders immers niet meer tegen elkaar uitspelen tijdens contractonderhandelingen. Er valt dan alleen nog kiezen tussen de NPO, waar een salarismaximum van zo’n twee ton geldt, en RTL. En die zal dan echt niet meer verder gaan dan zo’n drie ton.

Viaplay gaat RTL uitdagen

Viaplay, de nieuwe speler in de Nederlandse mediamarkt, kan de boel zomaar op zijn kop gaan zetten. De zender heeft al enorm veel sportrechten binnengehaald, waaronder de Formule 1, maar heeft ook ambities om amusement en drama te gaan maken. Volgens Albert Verlinde gaan ze onder meer eigen versies maken van Fort Boyard en MasterChef.

Om zichzelf op de kaart te zetten heeft Viaplay, dat volgend jaar van start gaat, natuurlijk wel aansprekende namen nodig. Zo schijnt er momenteel te worden onderhandeld met Wilfred Genee, maar het zou Albert ook niet verbazen als het Zweedse bedrijf straks aan de bel trekt bij Chantal Janzen.

Chantal naar Viaplay?

Chantal zou bij Viaplay zomaar eens de hoofdprijs kunnen krijgen, zegt Albert in Shownieuws. “Als Chantal Janzen haar fanbase meeneemt naar zo’n zender waar ze drama mag maken, quizzen mag maken, lifestyleprogramma’s mag maken en zelf produceren… Voor minder dan een miljoen teken je dan niet. Dat durf ik wel te zeggen.”

Het is geen geheim dat Viaplay een steenrijk bedrijf is, dat flink met de portemonnee zal rammelen. “Viaplay wordt een heel grote speler. Nu RTL en Talpa samengaan is er voor presentatoren niets meer te onderhandelen. Bij de publieke omroep krijgt je de Balkenende-norm en als je bij RTL of Talpa bent dan zeggen ze: ‘Drie of drieënhalve ton’.”

Hele grote salarissen

Drie ton is nu nog een regelrechte belediging voor een A-ster. “Ja, en dan is het klaar. Die hele grote salarissen kunnen niet meer. Maar wat nu slim is met dat Viaplay… Als zij het belangrijk vinden dat mensen snel naar hen gaan kijken, dan zorg je dat je gezichten trekt die mensen serieus nemen.”

Viaplay gaat het RTL moeilijk maken, denkt Albert. Heel moeilijk. “De mensen uit het vak zeggen: ‘Over twee jaar doen zij een bod op de Eredivisie en dat gaan zij gewoon kopen.’ Darts hebben ze al, de Premier League. Het is een heel rijke partij die al dertig jaar bestaat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chantal Janzen van RTL naar Viaplay voor een miljoen: het risico nemen of niet doen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen