‘Gaat prinses Amalia uit de kast komen bij Claudia de Breij?’

Het zou zomaar kunnen dat prinses Amalia haar portret laat schrijven door Claudia de Breij omdat ze op vrouwen valt. Dat suggereert Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker op Twitter.

Claudia de Breij en prinses Amalia © RVD

Prinses Amalia heeft Claudia de Breij uitgekozen om ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag een boek over haar te schrijven. Een opvallende keuze, vinden veel mensen. En het zou Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker niets verbazen als dat iets te maken heeft met Amalia’s geaardheid.

‘Wil Amalia iets zeggen?’

Guido hint er opzichtig op. “Qua de opvallende keuze voor Claudia de Breij: zou Amalia, eind dit jaar 18, ons iets willen vertellen wellicht? 🤔”, twittert hij.

Boris van der Ham vindt dat een beetje flauw. “Ben onlangs door een heteroseksuele interviewer geïnterviewd. Wil ik daarmee iets vertellen? 🤔”

Guido daarop: “Vast niet, maar bij jou is zo’n interview niet een eenmalige mijlpaal, neem ik aan. Claudia is zo’n bekend icoon voor de lhbt-etc. gemeenschap dat het mee kán spelen; het was een vraag, geen constatering.”

Niet alleen lesbisch

Boris vindt het te simplistisch gedacht. “Renate Dorrestein, Hella Haase, maar ook Paul Witteman en alle andere interviewers hebben achtergronden. Claudia de Breij is toch niet alleen lesbisch? Ben niet zo van dat enkelvoudig identiteitsdenken.”

Guido: “Heel goed! Ik ook niet. Journo’s kijken wel altijd even iets verder en vragen zich dan soms dingen af. Moet je verder niets ernstigs van denken. Zou zomaar kunnen dat het geen enkele rol speelt. Juist fijn toch dat we het openlijk kunnen benoemen hier, dat is dan al bereikt.”

Boris: “Zeker. En mocht ze wel nieuws in die richting hebben: helemaal goed.”

Voorvechters

Royaltykenner Marc van der Linden speculeerde er gisteren ook over in RTL Boulevard. “Ze zijn ook allebei voorvechters van van de LHTBI ehh… Ik vergeet er waarschijnlijk een paar, maar voor die groep. En dat vind ik ook wel een leuke samenvoeging eigenlijk.”

Hij stipte en passant het nieuws aan dat de VVD wil dat Amalia haar troon behoudt als ze met een vrouw trouwt. Dat kan nu nog niet. Marc: “Voor de goede orde: de vraag is vorige week gesteld. Niet dat iedereen denkt dat het nu is omdat ze door Claudia de Breij geïnterviewd wordt.”

Lesbische royal

Privé-baas Evert Santegoeds vindt het lastig dat er nu al gespeculeerd wordt over Amalia’s geaardheid. “Ik vind die hele discussie nogal voorbarig, want nu moet zij ernaar gaan luisteren dat er bijna gesuggereerd wordt dat ze lesbisch is. Dat is allemaal wel een beetje ongelukkig”, zegt hij in Shownieuws.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen