Eva Jinek ontploft vanwege trage formatie: ‘Ik word er boos om!’

Eva Jinek begint het echt spuugzat te worden dat de formatie zo lang duurt. Ze werd er gisteren in haar talkshow zelfs een beetje boos over. “Dit kunnen ze toch niet meer aan zichzelf verkopen?!”

Eva Jinek © RTL

Het stoort Eva Jinek moeiteloos dat Mark Rutte, Wopke Hoekstra en Sigrid Kaag er maar niet uitkomen met elkaar. Ze sluit zich aan bij talkshowcollega Humberto Tan, die er ook helemaal moedeloos van wordt. “Waar kijken wij naar, wat is dit en wat moet ik denken? Ik begrijp het gewoon niet zo goed meer”, briest de RTL 4-miljonaire.

Tien uur kletsen

Het verbijstert Eva dat het drietal gisteren tien uur met elkaar heeft lopen kletsen. “Heb jij ooit tien uur met mensen gepraat en heeft dat iets zinnigs opgeleverd? Of je bent er in twee uur uit of je gaat saté bestellen en kaarten, maar je gaat niet tien uur praten toch na zes maanden?”

Praat Eva er niet iets te gemakkelijk over? “Ik wil helemaal niet arrogant doen hierover. Ik heb alle bewondering voor de mensen die bereid zijn om dit werk te doen en ik zeg ook niet dat ik er verstand van heb, maar ik probeer te denken vanuit mezelf en iedereen die thuis zit te kijken.”

‘Ik word boos!’

Eva heeft er weinig vertrouwen in. “Het lukt je zes maanden niet om eruit te komen, we hebben steeds als burgers gehoord dat er grote vraagstukken zijn en dat dit land geleid moet worden, dan ga je weer tien uur bij elkaar zitten en krijg je te horen: we gaan niet dinsdag, maar woensdag verder! En niet eens een coherent antwoord op wat er besproken.”

“Het lijkt me dat je dat dan toch ook niet meer aan jezelf kunt verkopen? Ik word nu weer boos op jou, Wouter de Winther, maar ik moet het ergens naartoe kanaliseren! Begrijp je wat ik bedoel? Het verhoudt zich niet meer tot de perceptie in de maatschappij dat er druk achter zit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Angela de Jong mee moet doen aan de verkiezingen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen