Willeke Alberti zorgt voor woeste reacties: ‘Vreselijk vrouwtje!’

Willeke Alberti wordt op sociale media volledig door de modder getrokken. De moeder van Johnny de Mol is momenteel trending op Twitter vanwege haar uitspraken over ongevaccineerde mensen.

Willeke Alberti © NPO

Hoewel ze al twee keer gevaccineerd was tegen het coronavirus, lag Willeke Alberti de afgelopen weken toch ziek op bed. Ze is naar eigen zeggen geïnfecteerd door iemand die niet was gevaccineerd en daar is ze boos over. “Tja, het klinkt heel vervelend, maar met mensen die weigeren een prik te halen kan ik niet omgaan of werken.”

‘Vreselijk vrouwtje’

Het leidt tot heel veel boze reacties op sociale media. Sterker nog: ze is in Nederland momenteel een van de meest besproken onderwerpen op Twitter. “Hoe strammer de beentjes hoe korter de lontjes (en hoe wankeler het immuunsysteem)”, sneert de bekende mediakenner Marianne Zwagerman bijvoorbeeld.

Veel mensen reageren ronduit gemeen. Ze wordt een ‘vreselijk vrouwtje’ genoemd, maar ook ‘dat oude wijf’ en ‘een domme muts’. En een andere Marianne is nu ook helemaal klaar met de zangeres: “Wie kon er tot vandaag nou een hekel hebben aan Willeke Alberti?”

Tweespalt

Het zijn vooral anti-vaxxers die helemaal losgaan op Willeke. Ze verspreiden daarbij hun eigen theorieën. “Dom! Tweespalt zaaien in de maatschappij. Mevrouw draagt hier haar steentje aan bij! Zij is niet op de hoogte dat zowel gevaccineerden als ongevaccineerden het virus kunnen dragen!!!”, zegt Ellie.

En Vincent noemt haar ‘een dom mens’. “Iedereen kan het overdragen, maar oma Alberti weet zeker dat het door een niet geprikte komt. Weer een artikeltje angstzaaien.”

Woeste reacties

Een paar honderd van de duizenden woeste reacties leest u onder onderstaande tweet of door hier te klikken:

Vaccinatie werkt

Ondertussen bewijzen de ziekenhuisopnames dat vaccinaties werken, zeggen virologen. Zie onderstaand de tweet van de bekende viroloog Marc Van Ranst:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het goed is om ongevaccineerde mensen onder druk te zetten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen