Ronald Molendijk walgt van Gerald Roethof: ‘Het is een paardenl*l’

Ronald Molendijk heeft een ongelooflijke hekel aan de bekende advocaat Gerald Roethof. De muziekkenner vindt hem koud, harteloos en onsympathiek. “Het is gewoon een paardenl*l.”

Gerald Roethof en Ronald Molendijk © SBS 6

Gerald Roethof zat gisteren met een vooraf opgenomen interview in Shownieuws, omdat hij 25 jaar in het vak zit en daarom zijn hele kantoor trakteert op een vakantie naar Curaçao. Hij heeft onder meer Akwasi, een van de verdachten van de moord op Derk Wiersum en Jos B., die Nicky Verstappen om het leven heeft gebracht, bijgestaan.

‘Heeft hij een hart?’

Het valt Natacha Harlequin op dat er zo vaak negatief gepraat wordt over Gerald. “Wat me opvalt bij Gerald: ik kan niets anders zeggen dan dat hij naar mij altijd uitermate vriendelijk en collegiaal is. Wat ik soms wel eens denk als ik berichten over hem lees, is dat de zaken die je doet invloed hebben over hoe mensen over je denken.’

Ronald Molendijk daarop: “De beste man zegt net in het filmpje dat hij ook kinderen heeft en hij probeert ook zijn niet-koelkastkant te laten zien, hè? Hij schijnt ook een hart te hebben.”

Natacha: “Waarom zeg je dat zo?”

‘Paardenl*l!’

Vervolgens ging Ronald helemaal los op Gerald. “Omdat ik hem gewoon een paardenl*l vindt. De manier waarop deze man zich altijd manifesteert en een ongelooflijk monotone manier van praten heeft… Vooral niet als je tegenover die ouders van de Verstappen-zaak zit en jouw enige manier van verdedigen is: ‘Zeg maar niks’, dat kun je toch niet maken tegen die mensen?”

“Je kunt toch ook zeggen: ‘We moeten iets aan die mensen geven.’ Ik vind het zo ongelooflijk koud. Voor mij is die man gewoon de manifestatie van een ijsblok. Het is gewoon koud en onmenselijk.”

Beeldvorming

Natacha: “Ik kan zeggen dat de ervaringen die ik met hem heb…”

Ronald: “Die ervaringen hebben die ouders niet met hem, hè? De beeldvorming die hij oproept… Ik denk niet dat ik de enige persoon in Nederland ben die deze man heel slecht trekt.”

Natacha: “Voor jou dan een andere advocaat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen