Televizier zet RoddelPraat per direct uit verkiezing: ‘Te beledigend’

Het programma RoddelPraat van presentatoren Jan Roos en Dennis Schouten is per direct uit de Televizier-verkiezing van leukste online programma gezet. “Het is te beledigend.”

Jan Roos en Dennis Schouten © RoddelPraat

Eigenlijk stond RoddelPraat al niet in de door Televizier opgestelde longlist, maar fanatieke kijkers stemden het programma alsnog bij de twintig winnaars van de kwalificatieronde. Om te voorkomen dat Jan Roos en Dennis Schouten er straks met de winst vandoor gaan, zijn ze er door hoofdredacteur Jeroen de Goeij alsnog uitgezet.

RoddelPraat eruit

Jeroen heeft dat vanochtend in een e-mail aan beide heren laten weten. “Beste Dennis en Jan, de organisatie van de Gouden Televizier-Ring heeft besloten de online videoserie Roddelpraat uit te sluiten van de stemronde voor de verkiezing voor Televizier-Ster Online-videoserie.”

Waarom? “We vinden dat het programma Roddelpraat (kwetsbare) groepen en personen in de samenleving consequent in een hoek zet en beledigt. Daarom zijn wij van mening dat een dergelijke serie niet moet meedingen naar een prijs als deze.”

Beledigend

RoddelPraat richtte zich aanvankelijk met name op de mainstream showbizz, maar gaat de laatste maanden meer over mensen die op internet bekend zijn. Het programma is een kijkcijferhit en heeft een fanatieke kijkersschare. De heren staan erom politiek incorrect te zijn en geen blad voor de mond te nemen.

Met het beledigen van kwetsbare groepen doelt Jeroen waarschijnlijk op het feit dat Dennis en Jan stelselmatig transgenders op de hak nemen. Die vergelijken ze voortdurend met Transformers, fictieve buitenaardse robots.

Jan en Dennis boos

Jan Roos reageert boos op de uitsluiting van deelname. Hij spreekt van ‘maffia’. “We mochten eerder al niet meedoen omdat de jury ons niet leuk vond. Dat is me nogal wat met een publieksprijs. Toen heeft onze achterban ons alsnog in de top 20 weten te stemmen, waar wij erg blij mee waren. Maar nu op de dag dat de stembus opengaat, zonder enige bewijs van de beschuldigingen, dit programma uit een verkiezing te gooien maakt mij furieus.”

Ook Dennis is boos. Hij spreekt van ‘cancel culture’ en ‘smeerlappen’. “Het is toch niet te geloven. We hebben een van de populairste online-programma’s weten te maken. We waren gewoon kanshebber om te winnen. En dan word je er op deze manier zomaar eruit gegooid. Dat doet pijn en maakt mij bijzonder ongelukkig.”

E-mail

De e-mail van Televizier aan Dennis en Jan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u begrip voor het uitsluiten van RoddelPraat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen