Robert ten Brink walgt van Gooise kopschoppers: ‘Monsters!’

Robert ten Brink walgt van de Gooise kopschoppers die in Mallorca de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen hebben doodgeschopt. Hij vraagt zich af of we hier met monsters te maken hebben.

Robert ten Brink © Roel Nederveen

RTL 4-ster Robert ten Brink hoopt dat de daders goed gestraft worden. De politie heeft nu twee verdachten opgepakt in de zaak-Mallorca: een jongen van 19 en een jongen van 18. “Soms denk je dat een mens voor anderen een soort mug is. Een mug die je gewoon mag doodslaan”, zegt hij verbaasd in zijn column in de Vriendin.

Spaans drama

Carlo had nog een heel leven voor zich, maar dat is door de daders weggenomen. Robert: “Zomaar weg, door toedoen van een ander. Een stel jongeren die op een zonnige vakantie en leeftijdsgenoot gewoon zo hard schoppen dat hij het niet overleeft. Wat bezielt deze jongens? Hoezo zien ze niet dat een leven kostbaar is?”

Het is ongekend, aldus Robert. “Ze verwoesten het leven van een ander en van iedereen die van diegene houdt. In een agressieve opwelling daar in een Spaanse badplaats voltrok zich een drama.”

Monsters

Een wel héél agressieve opwelling dan. “Althans, ik mag hopen dat het een agressieve opwelling was, dat ze niet al die achttien jaar van hun leven monsters waren – dat kan natuurlijk ook.”

Ondertussen waart ook de moord op Peter R. de Vries nog door Roberts gedachten. “Hier tussen dat wuivende helmgras lijkt het nog onwerkelijker dan het al is. Dat het maar een erge nachtmerrie was, want dit kan niet echt gebeurd zijn. Ongelofelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er in Nederland harder gestraft moet worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen