Jaïr Ferwerda lacht om critici op Twitter: ‘Ik kijk daar niet eens op!’

Jaïr Ferwerda ligt behoorlijk onder vuur vanwege het schijtlollige karakter van zijn nieuwe tv-programma Hai Society. Gelukkig doet het de tv-maker helemaal niets: hij kijkt niet eens op Twitter.

Jaïr Ferwerda en Monica Keijzer © RTL

Hoewel de meeste mensen hem pas sinds zijn verschijning in de talkshow van Eva Jinek kennen, loopt Jaïr Ferwerda al heel wat jaartjes mee in de tv-wereld. Al ruim twintig jaar zelfs. Er is in die tijd veel veranderd, vertelt hij in de TROS Kompas. “De grootste verandering is de komst van sociale media: iedereen heeft een mening over je.”

Jaïr lacht om Twitter

Het regent commentaar op internet, vertelt Jaïr. “Als ik een politicus bijvoorbeeld een bepaalde vraag ga stellen weet ik bij voorbaat al dat het commentaar zal regenen op Twitter en Facebook. Ik lees die berichtjes zelden, daar heb ik het te druk voor. En ik heb een dikke huid.”

Eigenlijk doet al die kritiek hem helemaal niets, aldus de tv-maker. “Als ik dan toevallig en beledigend stukje lees dat ook nog eens is geschreven door iemand die zich Micropenis013 noemt, moet ik alleen maar hard lachen.”

Sneller

Wat is er nog meer veranderd in die twintig jaar? “Dat het allemaal sneller gaat, zeker als je kijkt naar talkshows. En dat er altijd ingehaakt moet worden op de actualiteit.”

“Begrijpelijk natuurlijk, want een latenight-talkshow blikt terug op de dag. Maar het is weleens jammer, want er zijn genoeg mensen die geen haakje hebben met de actualiteit en toch veel interessants te melden hebben.”

Hai Society

Hai Society is vanavond weer te zien, om 21.25 uur op RTL 4. In deze aflevering zit onder meer het laatste tv-interview dat Jan des Bouvrie ooit heeft gegeven.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gelooft u al die BN'ers die zeggen dat negatieve kritiek hen niets doet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen