Wilfred Genee krijgt geen eigen biografie: ‘Daar is hij te saai voor’

Wilfred Genee krijgt niet net als zijn collega’s Johan Derksen en René van der Gijp een eigen biografie. De auteur van hun biografieën, Michel van Egmond, denkt dat Wilfred daar veel te saai voor is.

Wilfred Genee © William Rutten

Het feit dat zijn boeken Gijp en Derksen zo goed verkopen is voor Michel van Egmond geen aanleiding om ook met het derde lid van het VI-trio in zee te gaan: Wilfred Genee. Niet alleen heeft hij het idee dat de presentator een beetje te saai is voor een biografie, ook is er geen persoonlijke klik tussen beide heren.

Geen klik met elkaar

Michel heeft niet zo’n goede band met Wilfred. “Wij hebben niet zo’n klik die ervoor zou zorgen dat ik een boek over hem ga maken. Ik heb veel respect voor hem, voor de manier waarop hij het doet en zijn werklust, maar ik ben met hem nooit zo dik geworden als met bijvoorbeeld Kieft of Van der Gijp”, vertelt hij aan Panorama.

Is er iets voorgevallen tussen beide heren? “Het is gewoon hoe het gaat tussen mensen, wij zijn niet van dezelfde bloedgroep. Is ook helemaal niet erg, ik heb perfect met hem samengewerkt.”

Te saai

Het gaat echter niet alleen om hun persoonlijke relatie. Er valt ook niet zo veel te schrijven over Wilfred, denkt Michel. “Hij heeft ook een minder buitensporig leven geleid dan Kieft, Derksen en Van der Gijp, is veel minder een extreme persoonlijkheid. En die boeken van mij doen het goed bij de gratie van hoe extreem die mannetjes allemaal zijn.”

“Dus nee, dat boek zal er niet snel komen.”

Jim

Niet voor elke BN’er is ’te saai’ een obstakel. Zelfs de saaiste BN’er van Nederland, Jim Bakkum, heeft er nu één aangekondigd:

Panorama

Een groot interview met Michel van Egmond kunt u lezen in Panorama, via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zit u te wachten op een biografie over Wilfred Genee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen