Sylvie Meis ergert zich aan headlines RTL Boulevard en Shownieuws

Sylvie Meis vond het erg vervelend dat haar jarenlange column in Grazia continu tot smeuïge headlines bij RTL Boulevard en Shownieuws leidde. Ze voelde zich er erg kwetsbaar door.

Sylvie Meis Beeld: Aldi

Jarenlang schepte Sylvie in het maandblad op over haar luxe levensstijl en miljoenenvermogen. Ze deed altijd heel vals-gewoon; ze schreef dan bijvoorbeeld dat ze nóóit ‘lastminute Tulum zou boeken voor new years eve’. “Dat plan ik een jaar van tevoren, scheelt zo duizenden euro’s”, klonk het dan. Een besparing van duizenden euro’s? Dat is voor veel mensen überhaupt het hele vakantiebudget van een jaar.

Eindeloos gepoch

Het eindeloze gepoch over haar uitgavepatroon – van de Rolex voor haar zoon tot haar voorliefde voor het Beverly Hills-hotel en van haar verslaving aan Hermès-tassen en haar champagnedouches – leidde vaak tot de nodige headlines. En nu blijkt dat Sylvie daar helemaal niet van gediend was.

Sylvie vindt het walgelijk dat er steeds nieuws werd gemaakt van haar column. “Niet alleen Nederland, maar ook Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland. Ik weet dat er bij alles wat ik doe potentieel lawinegevaar is. Ik heb natuurlijk jarenlang een column in Grazia gehad, en dat was elke maand een opsomming van headlines.”

Boulevard en Show

Die headlines waren overal te lezen, klaagt Sylvie. “Van De Telegraaf tot RTL Boulevard tot Shownieuws. En wat had ik dan eigenlijk gezegd? Voor mij was het elke keer weer heel kwetsbaar als er een column verscheen. Wat doe ik mezelf aan, dacht ik dan.”

Ze is blij dat die column er niet meer is. “Ik denk dat het komt doordat ik bepaalde emoties bij mensen oproep. Meestal heeft dat méér te maken met die mensen dan met mij, dat weet ik ook wel. Zelf hoop ik alleen maar te inspireren met wat ik doe, net als anderen mij inspireren.”

Tv-carrière

De Duitse tv-carrière van Sylvie is ten einde gekomen. “Toen Let’s Dance wegviel, was ik daar niet blij mee. Maar het heeft me wel gedwongen om op een andere manier mijn werkzaamheden op te zetten en online enorm te kunnen groeien. Daardoor heb ik tijdens corona gewoon door kunnen werken.”

Achteraf gezien is het dus goed geweest, zegt Sylvie. “Was ik langer bij Let’s Dance gebleven, dan was ik misschien in die tv-wereld blijven hangen en te laat geweest om al zo groot te zijn op social media.”

Comeback

Wel broedt Sylvie op een comeback. “Ik heb televisie moeten laten gaan, dat was niet mijn eigen keuze. Ik was daar nog niet klaar mee, en je begrijpt dus wel dat het dan ook niet klaar kán zijn.”

“Ook al heb ik nu de carrière waar ik van droomde, ik weet gewoon: ooit ga ik op televisie mijn comeback maken!”, besluit ze in de nieuwste Grazia.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen