Bridget Maasland ontkent beschuldiging Shownieuws: ‘Onzin!’

Bridget Maasland ontkent de beschuldiging van Shownieuws dat haar lachende post op Instagram bedoeld was als sneer naar haar ex-vriend André Hazes jr. “Ik denk dan te weinig na”, aldus de tv-ster.

Bridget Maasland © YouTube

André Hazes jr. heeft zijn knipperlichtvrouw Monique Westenberg een abonnement op relatiebreuken gegeven en twee weken geleden was het wéér zo ver. Een dag later leek Bridget volgens Shownieuws behoorlijk in haar vuistje te lachen. Ze plaatste een foto op Instagram waarop ze aan het scháterlachen was met een vriendin. “Ik mis dit soort avonden!”, stond erbij.

Wraakfoto?

Bridget maakte daarbij duidelijk dat het om een oude foto ging – ze schreef er ‘#throwbackthursday’ bij – maar de timing maakte volgens Shownieuws overduidelijk dat het een soort ‘wraakfoto’ was. “Zo van: ik lach in mijn vuistje?”, vroeg Bart Ettekoven aan social-media-expert Marije Knevel. Zij daarop: “Natuurlijk. Zij heeft dit toen voorspeld.”

Nederland heeft twee weken lang in spanning afgewacht, maar nu komt Bridget eindelijk met een reactie: was het een wraakactie of niet? “Ik moet je heel eerlijk bekennen: echt niet”, vertelt ze in de talkshow van Robbert Rodenburg, de Jeroen Pauw van YouTube (klik om te kijken).

Grappig, grappig

Het is wel zo dat ze op de avond van de relatiebreuk toevallig met diezelfde vriendin aan het keuvelen was, aldus Bridget. “Het was een Throwback Thursday en ik zat serieus de dag ervoor met de vriendin die ook op de foto staat dit wel te bespreken natuurlijk over wat er was gebeurd. Zij werkt ook bij Boulevard, dus grappig, grappig, grappig.”

Wat bespraken ze met elkaar? “Van: jeetje, dat hadden we toch ook niet zien aankomen, in- en intriest. Maar ik heb hier natuurlijk in principe niets mee te maken. Gelukkig, want ik heb mijn portie al gehad en door.”

Best dom

Een dag later was het dus Throwback Thursday, een dag waarop iedereen op Instagram oude foto’s van zichzelf deelt. “De volgende dag was het echt een donderdag en ik krijg die foto van mijn vriendin. Daar zette ik bij van: ‘Hier heb ik echt weer zin in!'”

De timing was eigenlijk best onhandig, zegt Bridget achteraf. “Ik had het natuurlijk kunnen weten. Ergens was het best dom dat ik er niet gelijk bij had stilgestaan, maar aan de andere kant denk ik: who gives a f*ck? Wat ik ook had gepost die dag, het was niet goed geweest. Er is altijd iets. Ik denk dan te weinig na.”

Negativiteit

Bridget hekelt de negativiteit van media als Shownieuws. “Ik vind het wel heel vervelend dat er dan toch altijd nog andere aannames worden gemaakt dan dat ik laat zien. Er moet altijd meer zijn. Altijd als ik iets post of iets breng, dan moet het negatief worden gemaakt. Als ik iemand steun, dan zal het wel uit eigenbelang zijn. Ik noem maar even wat dingen.”

“Zeker de laatste twee jaar wordt het wel heel negatief steeds belicht. Dan denk ik maar: het zal wel uit een soort van opportunisme zijn, want blijkbaar verkoop ik heel goed. Het is altijd fijner als het niet goed gaat met iemand dan het wel goed gaat, want daar kunnen mensen zich meer aan optrekken. Ik maak er dan maar iets positiefs van, want ik ben zelf een heel positief mens. Dan denk ik: het zal wel zijn omdat ik het goed verkoop. Dan moet je het zo maar zien.”

Lees ook

Het is niet de eerste keer dat Bridget kritiek uit op Shownieuws. Lees ook: Bridget Maasland hekelt ‘onjournalistiek’ Shownieuws (maart vorig jaar).

Open Kaart

Open Kaart met Bridget bekijkt u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen