Net5 koopt omstreden Britney Spears-docu met glansrol voor Ivo Niehe

Net5 speelt handig in op alle ophef over de nieuwe documentaire Framing Britney Spears. De zender heeft de film van The New York Times aangekocht en gaat deze maandag uitzenden op prime time.

Britney Spears © Net5

Het aangrijpende portret over Britney Spears toont hoe bruut de media met de Amerikaanse popster omgingen in haar jongere jaren. Hierop volgde de beruchte zenuwinzinking in 2007 waardoor ze in 2008 onder volledige curatele komt te staan bij haar vader Jamie Spears.

#FreeBritney

Sindsdien beheert Jamie niet alleen de financiële zaken van zijn dochter, maar lijkt ook grotendeels de controle over haar dagelijks leven te hebben overgenomen. Haar fans starten de beweging #FreeBritney en pleiten ervoor dat Britney weer zeggenschap over haar eigen leven krijgt.

Framing Britney Spears laat de reis naar de top van Britney zien als tieneridool waarbij ze al jaren lang kampt met mentale problemen. “Verschillende mensen in haar omgeving doen een boekje open over de situatie van de zangeres, waaronder een vriendin van de familie die jarenlang tijdens haar carrière heeft meegereisd.”

Ivo Niehe

Ook aan het woord komen een advocaat die op dit moment werkt aan een zaak rondom het curatorschap en een marketingmanager van de platenmaatschappij die oorspronkelijk het imago van Britney heeft bedacht.

Uiteraard komt ook het inmiddels beruchte fragment waarop Ivo Niehe een vraag stelt aan de toentertijd 17-jarige Britney voorbij. De presentator wilde iets weten over haar voorgevel en daarvoor ligt hij nu, ruim twee decennia later, op het hakblok.

Framing Britney Spears is aankomende maandag om 20.30 uur te zien op Net5.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen