Paul de Leeuw onthult bij Op1: ‘Ik heb in december corona gehad’

Het coronavirus heeft ook Paul de Leeuw getroffen. De tv-ster heeft het in december opgelopen, toen Astrid Joosten en hij hun laatste Op1 van het jaar afzegden omdat ze in quarantaine moesten.

Paul de Leeuw © Op1

Astrid en Paul misten hun laatste uitzending van 2020 omdat ze in contact waren geweest met een met corona besmet persoon; Jeroen Pauw nam de uitzending over. Uiteindelijk bleek Paul de Leeuw zelf ook besmet te zijn met het coronavirus, onthulde de 58-jarige presentator gisterenavond in Op1.

Paul wil huggen

Paul deed zijn onthulling tijdens een gesprek met immunoloog Marjolein van Egmond. “Ik heb dus ook corona gehad. In december. Ik ben vorige week getest of ik antistoffen heb. Dat was een sneltest. Toen zeiden ze: ‘Je hebt geen antistoffen.’ Toen werd toch weer die bezem in mijn neus gedouwd. Maar ik heb geen antistoffen.”

Collega Astrid daarop: “Je was helemaal teleurgesteld?”

Paul: “Ja, omdat ik dacht: ik wil weer gaan huggen met iedereen. Althans, met mensen die ook corona hebben gehad.”

Paul wel of niet immuun?

Matthijs van Nieuwkerk heeft de afgelopen weken ook thuis gezeten met corona. “Ik ben er net van af. Ik weet niet of ik antistoffen heb. Bij de laatste keer dat ik getest werd was ik negatief en kon ik dus weer aan het werk. Toen zei de dame die die test afnam: ‘U bent nu acht weken immuun.’ Klopt dat of niet?”

Marjolein van Egmond daarop: “Waarschijnlijk wel langer.” Daarna wendde ze zich tot Paul: “In zoverre is het eigenlijk raar dat je negatief getest bent, want de meeste mensen ontwikkelen antistoffen. Bij veel mensen zijn die na acht maanden nog steeds aanwezig.”

Onbetrouwbare test

Marjolein denkt dat Paul een onbetrouwbare test heeft ondergaan. “Ik denk eerlijk gezegd dat die sneltest misschien niet zo heel gevoelig was. Een antistof wordt op een gegeven moment aangemaakt en dat kost even tijd. Het wordt steeds meer, dus als je heel vroeg gaat meten – en zeker met een sneltest die niet heel gevoelig is – kun je misschien negatief testen. Maar als je dan over een maand test, ben je alsnog positief.”

Paul: “Dus ik had gewoon een bloedtest moeten nemen?”

Tafelgast Ab Osterhaus: “Oh, het was geen bloedtest?”

Paul: “Nee, een sneltest.”

Antistoffen

Ab: “Ja, maar als je praat over antistoffen: die kun je alleen maar in het bloed aantonen.”

Paul: “Ja, maar hij heeft wel wat bloed op zo’n dingetje gelegd.”

Marjolein: “Ja, maar dat zijn niet van die gevalideerde testen.”

Ab: “Waarschijnlijk heb je wel antistoffen.”

Het coronavirus houdt ook flink huis onder BN’ers. Deze week werd de reden bekend dat Daphne Lammers al enige tijd afwezig is bij het RTL Nieuws. Zij heeft ook last gehad van het coronavirus.

Fragment

Op1 gisterenavond over het trage vaccinatietempo in ons land:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen