‘Akwasi kan de nieuwe John de Mol worden als hij zich gedraagt’

Rapper Akwasi heeft het in zich om de nieuwe John de Mol te worden als hij zich leert te gedragen. Dat zegt tv-producent Mattias Schut in een Volkskrant-artikel over Akwasi’s agressieve gedrag.

Akwasi Foto: RTL Jinek

De Volkskrant probeert in het artikel te verklaren waarom Akwasi zich steeds zo misdraagt. Hij is recentelijk voor de tweede keer in opspraak geraakt vanwege het intimideren van een NPO Radio 1-journalist. ‘De opgestapelde boosheid van een bedachtzame en bevlogen rapper’, kopt het dagblad.

Lastige jeugd

Het feit dat Akwasi altijd zo fel uit de hoek komt, heeft te maken met zijn lastige jeugd, zegt Volkskrant-journalist Ashwant Nandram. “Zijn moeder meldt hem aan op verschillende scholen in de buurt, maar haar zoon wordt alleen toegelaten in Zuidoost. Het is één van de sleutelmomenten die de jonge Akwasi doet realiseren dat zijn huidskleur telt.”

Dat soort ervaringen laten allemaal littekens achter en van het een komt het ander, meent de Volkskrant-journalist. En dat terwijl hij eigenlijk een lieve jongen is, zeggen intimi met wie de krant spreekt.

John de Mol

Tv-producent Mattias Schut heeft wel eens met Akwasi gewerkt en merkte al direct dat de rapper het moeilijk heeft. “Ik proefde frustratie in onze gesprekken. Akwasi heeft, ook in Hilversum, discriminatie meegemaakt. Daar wil hij iets aan doen. Dat is zijn motor, maar ook zijn grootste vijand.”

Uiteindelijk kan het echt wel wat gaan worden met Akwasi, verwacht Mattias. “Hij kan de nieuwe John de Mol worden. Maar dan moet hij wel zijn woede leren kanaliseren.”

Omroep Zwart

Akwasi hoopt in 2022 met zijn eigen omroep Zwart het bestel te betreden. Tenminste, als hij aan boord blijft. Mede-oprichter Gianni Grot: “Akwasi heeft rust nodig om te herstellen. Daarna gaat hij nadenken welke rol hij wil spelen binnen Omroep Zwart.”

Het Volkskrant-artikel ‘De opgestapelde boosheid van een bedachtzame en bevlogen rapper’ kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen