Op1 brengt Matthijs van Nieuwkerk terug in DWDD-studio: ‘Beetje raar’

Matthijs van Nieuwkerk was vrijdagavond te gast in de talkshow Op1 en dat was voor hem een ietwat vreemde gewaarwording. Het is namelijk dezelfde studio waar hij altijd De Wereld Draait Door presenteerde.

Matthijs van Nieuwkerk © Op1

Paul de Leeuw vroeg zich af of Matthijs van Nieuwkerk er emotioneel van werd. “Matthijs, je kwam hier binnen en je hebt hier natuurlijk altijd De Wereld Draait Door gemaakt in deze studio. Je was negen maanden niet in deze studio geweest. Wat ging er door je heen?”, vroeg hij hem.

Nuchter

Matthijs reageerde nuchter: “Niet zo heel veel eigenlijk.”

Astrid Joosten, de co-host van Paul: “Na vijftien jaar?!”

Paul: “Nou, je zei tegen mij: ‘Dit was mijn kleedkamer vroeger!!!'”

Matthijs: “Dat zei ik wel, omdat het feitelijk juist is.”

Geen tranen

Paul: “Maar met weemoed of melancholie?”

Matthijs: “Niet met tranen in mijn ogen. Nee, ik zocht een plek om mijn jas op te hangen. Dat is natuurlijk heel raar, want er is gewoon een kapstok, maar toen realiseerde ik me: ik heb hier altijd een kleedkamer gehad en daar hing mijn jas. Dat vond meneer Osterhaus een beetje raar en dus hebben we het daar even over gehad.”

“Voor de rest is het leuk om weer terug te zijn. Zeker, maar ik ben hier inderdaad vanaf eind maart niet meer geweest. Ik had hier niets meer te zoeken.”

Snotneus

Matthijs vertelde aan de talkshowtafel van Op1 onder meer over zijn coronabesmetting. Hij heeft er twee weken uitgelegen. “Ik had gewoon een snotneus en toen zei men toch: ‘Dan moet je je toch even laten testen in deze tijd.’ Toen werd ik positief getest. Dat was een ontzettende zeperd.”

“Ik heb me toen elke dag laten testen, want ik dacht: het is nu klaar, ik ben niet zo ziek meer, maar het was toch steeds maar positief. Daardoor heb ik twee uitzendingen moeten missen.”

Fragment

Matthijs van Nieuwkerk in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen