Onhandig: Tijs van den Brink schudt handen tijdens kerkdienst

Tijs van den Brink heeft vlak voor de kerst fanatiek handen geschud tijdens een kerkdienst. Na die dienst vreesde hij het coronavirus te hebben en begon hij neurotisch aan zijn parfum te ruiken om zijn reukvermogen te testen.

Tijs van den Brink © EO

EO-ster Tijs van den Brink was vorige week op de buis met het tweedelige programma God, Jesus, Trump!, dat hij vlak voor de kerst heeft opgenomen in de Verenigde Staten. Er keken 396.000 mensen naar. “Ja, fantastisch. Het is best wel een lastig tijdstip. Het is na Nieuwsuur en Op1 begint dan al en er was ook nog voetbal, dus ik was er heel blij mee.”

Handenschudden

Voor die bijna 400.000 kijkers heeft Tijs wel flinke coronarisico’s gelopen. De coronaregels worden in de Verenigde Staten namelijk niet echt fanatiek nageleefd, zegt hij op Radio Veronica. “In het zuiden was alles gewoon open. We moesten toch eten, dus we gingen gewoon eten in restaurants. Ze doen net alsof er niks is.”

Vooral de kerkdienst vond Tijs erg onveilig. Daar heeft hij zelfs handen lopen schudden. “Ik ben naar de kerk geweest daar, ze waren aan het zingen, geen mondkapjes op, handen geven na de dienst. Ja, dat was eng. Ik kreeg heel hard een hand en daarna rende ik weer naar de hand sanitizer.”

Hugo Boss

Niet veel later vreesde Tijs corona te hebben opgelopen. “Eén keer werd ik ’s nachts zwetend wakker en toen dacht ik: ik heb het. Toen ben ik heel gauw naar de badkamer gelopen om te ruiken of ik mijn aftershave nog rook. Die rook ik nog, dus ik dacht: misschien komt het goed. Welke aftershave ik heb? Volgens mij Hugo Boss, kan dat?”

Hugo Boss is best hip voor een EO-presentator. “Ik zou het moeten nakijken, maar dat denk ik. Ik dacht daarna nog steeds dat ik ziek was en twee uur later, om vijf uur ’s ochtends, nam ik een Smintje en die smaakte ook nog. Toen dacht ik: oké, ik heb het toch niet.”

‘Gebruik je verstand’

In Nederland zijn er ook nog een aantal kerken open. “Ik denk dat 95 procent van de kerken dicht is. Er is een klein clubje dat doorgaat met 30 man. Zelf ben ik al maanden niet meer naar de kerk geweest. Ik vind het jammer, volgens mij moet je het niet doen en is het onverstandig.”

“Aan de andere kant: het sentiment wat je in Amerika zag, van: ‘De overheid gaat niet bepalen wanneer ik naar de kerk ga’, daar zit ook wel iets in. Maar ik zou zeggen: gebruik je verstand.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen