Held: Albert Verlinde belt tijdens coronacrisis elke dag twee mensen

Albert Verlinde heeft als multimiljonair bijzonder weinig last van de coronacrisis, maar hij vergeet niet dat er mensen zijn die het zwaarder hebben. Daarom belt hij elke dag met twee mensen.

Albert Verlinde © Shownieuws

Het doet Albert Verlinde heel veel dat er zo veel mensen zijn die zich eenzaam voelen tijdens de coronacrisis. “Je moet je voorstellen: je bent alleen of je hebt een kleine wereld, je ziet weinig mensen en constant komt al die informatie over corona via tv, radio en de kranten op je af.”

Etteren

Juist voor die eenzame mensen is de mediaberichtgeving extra zwaar, denkt Albert. “Dat gaat malen in die hoofden en dat is een heel groot probleem. Je bent al alleen en je krijgt alleen maar ellendige berichten. Dat etteren in een hoofd van iemand is natuurlijk verschrikkelijk.”

Albert probeert die eenzame mensen te steunen. “Wat ik zelf heel klein doe is dat ik elke dag twee mensen bel. Dan denk ik: nou, nu bel ik die eens even. Dat hoeven niet per se ouderen te zijn. Dat wil ik echt iedereen aanraden, van: bel gewoon twee mensen die je al lang niet hebt gesproken.”

Albert geeft voorbeeld

Met zijn dagelijkse twee telefoontjes wil Albert een voorbeeld stellen. Hij roept andere mensen op om dat ook te doen. “Je zal erachter komen hoeveel mensen daar tegenaan lopen.”

“Wij hebben een beetje ons dagelijkse uitje dat je hier naar Shownieuws toe kunt. Je bent dan een beetje onder de mensen met die fantastische ploeg hier om ons heen, maar er zijn zo veel mensen die alleen maar thuis zitten. Dus bel elkaar een beetje.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen