Albert Verlinde: ‘Tijdschrift Linda de Mol benadert mij altijd als homo’

Albert Verlinde is er niet rouwig om dat het tijdschrift l’HOMO ter ziele is gegaan. Hij heeft zich er altijd aan geërgerd dat hij wél vaak voor l’HOMO maar nooit voor de LINDA. werd gevraagd.

Albert Verlinde © Shownieuws

De redactie van de LINDA. stopt met de l’HOMO omdat het niet langer rendabel is. Geen gemis, vindt Albert Verlinde het. “Ik heb een beetje moeite met getto-bladen. Persoonlijk heb ik nooit in de LINDA. gestaan, maar ik werd elk jaar gebeld of ik iets in die l’HOMO wilde doen”, zo laat hij weten in Shownieuws.

‘Daar kan die homo wel in’

Albert vindt het heel vervelend dat het tijdschrift van Linda de Mol hem in de afgelopen jaren altijd als homo heeft benaderd. “Dat vind ik een soort: we doen Albert niet in de LINDA., maar de l’HOMO kan die homo wel in. Zo heb ik het altijd een beetje geïnterpreteerd.”

Het is een regelrechte aanval op de redactie van het populaire tijdschrift. “Ik wil dit gewoon open zeggen en het is ook goed bedoeld. Er zijn heel veel dingen heel goed gegaan en het blad heeft heel veel betekend, maar dat is een keerzijde.”

Boos op Volkskrant

Hetzelfde gold voor de interviewrubriek die Robert Vuijsje jarenlang had in de Volkskrant, vindt Albert. “Daarin werden steeds nieuwe Nederlanders geïnterviewd. Ik heb de Volkskrant opgebeld en ik zei: ‘Je moet uitkijken dat het niet het putje wordt. Dat als Nyassa Alberta prachtig Tina speelt, dat je geen interview met haar doet over die rol, maar over hoe het is om zwart te zijn en een rol te hebben.’”

“Dat bedoel ik met de getto. Dat is het risico. Misschien is het daarom een zegen dat het blad nu stopt en alles in de LINDA. komt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen