Harm Edens vindt SBS 6-collega’s Gordon en Patty te voorspelbaar

Harm Edens staat met zijn programma Dit Was Het Nieuws niet te springen om voorspelbare gasten als zijn SBS 6-collega’s Gordon en Patty Brard. Dat heeft hij gisteren gezegd in RTL Boulevard.

Harm Edens © Elvin Boer

Dit Was Het Nieuws keert vanavond terug op de buis met Bram Krikke en Sinan Can als de twee gasten. Later in het seizoen volgt ook onder meer Adriaan van Dis. “Daar verheug ik me heel erg op. En Danny Vera ook, die heb ik eigenlijk ook nog nooit heel lang geïnterviewd zien worden.”

Geen Gordon en Patty

Dat zijn leukere gasten dan Gordon en Patty, die zijn nieuwe collega’s zijn nu hij aan de slag gaat voor SBS 6 om de spelshow Tien voor Taal nieuw leven in te blazen. “Mensen van wie je denkt: wie waren dat ook alweer? Dat vind ik altijd goede gasten. Dat je niet meteen denkt: o, Patty Brard gaat weer in de navel van Gordon lopen staren.”

Patty en Gordon hebben we al vaak genoeg gezien op televisie, vindt Harm. Die wil hij dus niet. “Maar gewoon mooie mensen met een hele eigen kijk op het nieuws en daar verheug ik me eigenlijk bij al die gasten op.”

Droomgast

Een echte droomgast heeft Harm niet, vult hij vandaag aan in het AD. Zelfs Geert Wilders, om wie altijd zo wordt gestreden in tv-land, heeft hij al een keer in het programma gehad. Die hoeft hij niet nog een keer. “Met hem ben ik het helemáál niet eens. Dan vind ik het lastig iemand met heel veel respect te behandelen.”

“Terwijl het wel goed is mensen te vragen met een andere mening. Maar als Wilders apekool uit zou slaan, kunnen we niet giechelen, we moeten er iets mee. Dat gaat ten koste van de lol, dan wordt het een discussieprogramma.’

Concurrentie

Het nieuwe Dit Was Het Nieuws-seizoen staat vanavond om 21.30 uur recht tegenover Wie Ben Ik op RTL 4 en Frank Visser op SBS 6. Wat verwacht hij van de kijkcijfers?

Harm Edens cynisch in het AD: “Wat doe je eraan als de kijkcijfers laag zijn? Volgende week achterstevoren zitten met opruiende teksten op onze rug? Je moet met plezier een programma maken en hopen dat die lol door de buis komt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen