Boze Telegraaf gooit kerstinterview met Sander Schimmelpenninck weg

De Telegraaf heeft besloten om een reeds voltooid kerstinterview met Sander Schimmelpenninck weg te gooien, inclusief fotoshoot, vanwege zijn negatieve uitspraken over Wierd Duk.

Sander Schimmelpenninck Beeld: BNNVARA

Volkskrant-columnist Sander Schimmelpenninck en Telegraaf-journalist Wierd Duk zijn al jaren verwikkeld in een hevige vete, ondanks dat ze in het verleden nog gezellig op vakantie zijn geweest met elkaar. Een paar weken geleden heeft Sander in een column wederom stevig uitgehaald naar Wierd en daarom wordt hij nu gecanceld door De Telegraaf.

Lange tenen

Sander Schimmelpenninck schreef enkele weken geleden een kritisch stuk in de Volkskrant waarin hij onder meer uithaalde naar Wierd Duk (domrechts, etc.). Niet veel aan de hand zou je zeggen – de meeste mensen hebben immers een groter incasseringsvermogen dan Sander – maar De Telegraaf blijkt nóg langere tenen te hebben.

De Zelfspodcast-ster openbaart op zijn Twitter-pagina een WhatsApp-gesprek met Wierd Duk en een e-mail die hij heeft gekregen van Eline Verburg, de chef entertainment van De Telegraaf. Volgens Sander was Wierd woest over zijn Volkskrant-column en Eline laat weten dat De Telegraaf het interview daarom heeft teruggetrokken.

Wierd Duk dreigt

Wierd was behoorlijk pissig over de uitspraken van Sander. “Na de column kreeg ik een woest telefoontje van Duk waarin hij beweerde dat hij ‘dingen over mij en vrouwen wist’. Uiteraard een verzinsel. Uiteindelijk verzocht hij mij om een ‘wapenstilstand’”, schrijft Sander op Twitter.

Sander deelt een screenshot van een WhatsApp-gesprek met Wierd, waarin de twee afspreken om hun mediaruzie te staken. “Stoppen: graag. Ik heb dit jaar genoeg ellende gehad”, zegt Sander. En Wierd: “Ik ga met geen woord meer over jou reppen op sociale media en/of elders.”

Telegraaf boycot

Kennelijk heeft Wierd geregeld dat ook De Telegraaf met geen woord meer rept over Sander. Hij onthult namelijk: “De werkgever van Duk, de Telegraaf, trok naar aanleiding van mijn column een al gemaakt interview met mij in. Want ja, domrechts, lange tenen en het vrije woord gaan niet goed samen. Genant is het wel, Paul Jansen.”

Sander deelt een screenshot van een e-mail van Telegraafs chef entertainment, Eline Verburg. Zij zegt: “Gisteren heeft onze hoofdredactie besloten om het kerstinterview met jou niet meer te publiceren. Als reden geven zij op de inhoud van jouw VK-column van gisteren, meer in het bijzonder de opmerking over Wierd.”

‘Eline is lief!’

Eline begrijpt niets van de afweging van haar eigen hoofdredactie. “Ik was er onaangenaam door verrast, aangezien ik vooraf met ze had gesproken over jullie clashes op Twitter, maar dat was tot gisteren geen enkel probleem en zelfs ‘gedurfd’. Wat het verschil uitmaakt met die column, kan ik niet achterhalen. Heel vervelend allemaal.”

Die Eline is wel een leuk mens, vinden de volgers van Sander. “Wel een lief berichtje van Eline”, zegt ene Joost bijvoorbeeld. Sander daarop: “Eline is top, net zoals veel mensen bij de Telegraaf. Helaas verdeelt Duk ook daar de boel in kampen.”

Iets smerigs

Verder komt Sander ook nog terug op de beschuldiging dat hij zou zijn ontslagen als Dragons’ Den-presentator omdat hij ‘iets smerigs‘ zou hebben gedaan. Yves Gijrath heeft dit naar buiten gebracht en hij noemt ‘dragon’ Michel Perridon als zijn bron. Sander ontkende het gisteren in RTL Boulevard.

Sander noemt Yves nu op Twitter een ‘valse hermelijnvlo’. “Gijrath zou van een andere proleet, Michel Perridon, de zelfbenoemde Rotterdamse Trump, gehoord hebben dat ik iets ‘smerigs’ gedaan zou hebben. Wát wilde Gijrat niet vertellen – omdat er natuurlijk niks te vertellen valt.”

Woest

Tot slot haalt Sander om onbegrijpelijke redenen ook weer uit naar Mediacourant. Stank voor dank, aangezien deze website al sinds het prille begin fungeert als een soort pr-machine van zijn Zelfspodcast. Sterker nog: Sander is steenrijk geworden van al die aandacht.

Als hij zo doorgaat stappen we wóest over naar Teun & Gijs Vertellen Alles, the new kid on the podcast block.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen