Sander Schimmelpenninck ontkent ‘iets smerigs’, Nikkie steunt hem

Zelfspodcast-ster Sander Schimmelpenninck ontkent dat hij eruit ligt als presentator van Dragons’ Den omdat hij ‘iets smerigs’ zou hebben gedaan. Hij wordt gesteund door zijn oud-collega Nikkie Plessen.

Sander Schimmelpenninck en Nikkie Plessen © NPO, RTL

Dragons’ Den is een programma waarin startende ondernemers strijden om een forse investering van een of meer van de vijf ‘dragons’, waaronder Michel Perridon en Nikkie Plessen. De WNL-show werd vorig seizoen gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck, maar vorige week werd bekend dat hij wordt opgevolgd door Jort Kelder. Daar werd geen reden voor gegeven.

‘Iets smerigs’

De bekende mediaondernemer Yves Gijrath beweert nu in zijn podcast dat Michel Perridon hem heeft toevertrouwd dat hij Sander eruit heeft gewerkt, omdat Sander ‘iets smerigs’ zou hebben gedaan. Yves zegt te weten waar het om gaat, maar wil niet man en paard noemen. Laf, aangezien hij Sander nu wel half voor de bus gooit, vinden veel critici.

Sander besloot om op zijn socials niet te reageren op de beschuldigingen, maar aan RTL Boulevard gaf hij gisterenavond wél een reactie. Hij spreekt van ‘schandalige laster’. Er ligt volgens hem namelijk een omroeppolitieke reden ten grondslag aan zijn vertrek bij het vermakelijke businessprogramma.

NPO-exit

Het had Sander leuk geleken om door te gaan met Dragons’ Den, maar door zijn vertrek bij Op1 is hij geen omroepgezicht meer. “Ik heb gekozen te stoppen met Op1 en daardoor ben ik geen WNL/NPO 1-gezicht meer. Ze kiezen nu voor Jort, die dat wel is. Ik had graag nog een seizoen gemaakt, maar ik snap de keuze. Ik ga nu programma’s voor de VPRO maken.”

Omroep WNL heeft ook een reactie gegeven aan RTL Boulevard. “WNL laat weten dat zij de afweging hebben gemaakt om voor Dragons’ Den een huidig NPO-gezicht te kiezen, maar gaat verder niet in op de beweringen van Yves”, aldus inval-Ikink Rick Brandsteder.

Nikkie steunt Sander

Nikkie Plessen, die dus een van de dragons is, bevestigt het verhaal van Sander. “Nou ja, ik bedoel: Michel en Sander zijn misschien niet de beste vrienden, maar het is zeker niet dat Michel ervoor gezorgd heeft dat Sander daar niet meer zit. En wat Sander zegt, dat heb ik ook van de NPO begrepen: hij wilde wel, maar ze hebben uiteindelijk voor Jort Kelder gekozen, want die is NPO-gezicht”, zei ze gisteren in de studio van Boulevard.

Boulevard-host Eddy Zoëy: “Maar dat smerige…? Bij smerig denk ik gelijk aan seksueel, maar dat is het niet toch?”

Nikkie: “Volgens mij is dat absoluut niet aan de orde.”

Eddy: “Laat dat even duidelijk zijn.”

Fragment

De reacties van Sander en Nikkie in RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen