Yves Gijrath beschuldigt Sander Schimmelpenninck van ‘iets smerigs’

Omroep WNL heeft Sander Schimmelpenninck aan de kant gezet als presentator van Dragons’ Den, omdat hij ‘iets smerigs heeft gedaan’. Dat beweert Yves Gijrath in zijn podcast The GYGS.

Sander Schimmelpenninck in Dragons' Den © WNL

Dragons’ Den keert in 2021 terug op televisie, maar dan met Jort Kelder als presentator. Hij volgde Sander Schimmelpenninck eerder ook al op bij Op1. Het nieuws werd vorige week bekendgemaakt in Goedemorgen Nederland door Michel Perridon (foto: helemaal rechts), een van de ‘dragons’ uit het programma. Hij gaf aan erg blij te zijn met de nieuwe host Jort.

Perridon klapt uit school

Het is volgens Yves Gijrath dezelfde Michel Perridon die ervoor heeft gezorgd dat Sander Schimmelpenninck ‘eruit is geflikkerd’ als presentator van Dragons’ Den. Volgens Yves heeft Michel hem toevertrouwd dat Sander ‘iets smerigs heeft gedaan’, waardoor zijn positie niet langer houdbaar zou zijn geweest.

Michel heeft volgens Yves flink uit de school geklapt. “Had je ook nog gehoord van jouw vriend Sander Schimmelpenninck die eruit geflikkerd is bij Dragons’ Den?”, vraagt Yves in zijn podcast aan vaste gast Erik de Vlieger. “Ik weet hoe dat gegaan is.”

‘Iets smerigs’

Wat is er dan gebeurd? Yves: “Ik stond in september te pissen bij een Prinsjesdag-bijeenkomst in Noordwijk en ik sta daar naast Perridon, die ook in dat Dragons’ Den zit. Hij zei toen: ‘Die Schimmelpenninck gaat eruit, die heeft iets smerigs gedaan.’ Hij heeft me ook verteld wat het is, maar ik hou het voor me. Het is te ordinair. Nee, nee, ik vertel het niet. Ordinair, zó ordinair. Ik moet het verifiëren of het waar is. Maar in ieder geval…”

Erik de Vlieger daarop: “Seksueel? Een seksueel iets? Seksueel?”

Yves Gijrath: “Nou ja… Hij zei het in september, Erik…”

Erik: “Nou Yves, kom nou… Seksueel: ja of nee?”

Gevaarlijk

Yves wil niet man en paard noemen. “Nee, nee, nee, nee. Ik vind het netjes om… Ik vind het te gevaarlijk. Je kunt niet zomaar mensen ergens…”

Erik: “Netjes, netjes, dit is een podcast man.”

Yves: “Ja, oké, maar ja. Maar ik vond het grappig, dus… Ja, maar Perridon maakte dus de call. Dat vond ik wel opmerkelijk. Hij beslist dus wat de looproutes zijn van Dragons’ Den.”

Podcast

Het zijn pittige beschuldigingen aan het adres van Sander Schimmelpenninck, die nog niet heeft gereageerd op zijn vertrek bij WNL en de uitspraken die Yves Gijrath vrijdag heeft gedaan in zijn podcast.

Bovenstaande citaten zijn letterlijk uitgeschreven. U kunt ze onderstaand terugluisteren in de The GYGS-podcast, vanaf 33:40:

Update

Update 22 december, 08.05 uur – Sander Schimmelpenninck ontkent ‘iets smerigs’, Nikkie steunt hem

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen