Sylvana Simons voelt zich genaaid door Ziggo: ‘Boefjes’

Sylvana Simons voelt zich behoorlijk genaaid door tv- en internetaanbieder Ziggo. Ze vindt dat er ‘boefjes’ werken bij het bedrijf. Dat heeft de anders zo vrolijke politieke diva laten weten op Twitter. Het wifibereik in de woning van Sylvana is niet zo goed: het lijkt soms alsof het allemaal niet zo goed binnenkomt in haar bovenkamer. Er werd haar daarom een wifibooster aangeraden, maar de voormalig presentatrice van TV Makelaar is niet te spreken over het verdienmodel daarachter.

De wifibooster van Ziggo kost 99 euro, maar je kunt hem ook huren voor 2 euro per maand. Huren is het gebruik van goederen die aan een ander toebehoren in ruil voor een vergoeding. Een algemeen geaccepteerd concept, maar Sylvana vindt dat je op een gegeven moment gewoon eigenaar moet worden van het gehuurde goed.

Syl is behoorlijk over de zeik. Ze beschrijft op Twitter een gesprek met de klantenservice. “Voor €100,- is ie van u, maar u kunt ‘m ook huren voor €2,- p/m“, zei een medewerker tegen Sylvana.

Zij daarop: “En dan is ie na 50 weken van mij?

Ziggo: “Nee, dan blijft ie voor altijd van ons.

Ongelooflijk, vindt Sylvana: “In gesprek over de WiFi booster die ervoor moet zorgen dat ik door het hele huis de WiFi ontvang waar ik al voor betaal. Boefjes.

Het is schandalig, vindt ze. “Voor mij een First World probleem, voor iemand anders enorm omdat er geen huiswerk gemaakt kan worden bijv, en die €2 er echt toe doet.

Maar wat verwacht Sylvana dan? Dat ze haar huurwoning ook mag houden als ze er vijftien jaar heeft gewoond? “Het is een stekkerdoos, geen huis“, bitcht ze.

Foto: PowNed

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen