Sander Schimmel: ‘Fidan Ekiz in domrechtse echoput’

Fidan Ekiz is in de domrechtse echoput gevallen. Het is dan ook geen verrassing dat ze zowel kritisch is over de islam als over klimaatactivisten. Dat schrijft Sander Schimmelpenninck vandaag in zijn column in de Volkskrant.

Sander Schimmelpenninck en Fidan Ekiz Foto: BNNVARA

Sander zat vorige week in Fidans talkshow De Vooravond, omdat hij fan is van klimaat-Pipi Greta Thunberg. Aan het begin van diezelfde uitzending deed Fidan haar beklag over het uitblijven van Nederlandse ophef over de islamitische koppensneller in Parijs.

Achter de schermen moesten Sander en Thomas Erdbrink, met wie hij aan tafel zat, gniffelen om de tirade van Fidan. Ze konden het ‘in de coulissen niet laten om elkaar even met een glimlach aan te kijken’. “‘Ah, daar komt haar stokpaardje’, fluisterden we.

Even later zaten Sander en Thomas bij Fidan aan tafel om over het klimaatmeisje te praten. “Tijdens het gesprek bevestigde Ekiz mijn vermoeden dat ze geen fan was.”

Voorspelbaar, aldus Sander. “Hoewel ik haar nooit iets over klimaatverandering heb zien zeggen of schrijven, kun je er bij Ekiz al wel zo’n beetje van uitgaan dat zij Thunberg maar niks vindt.”

Domrechtse echoput

Iedereen in de domrechtse echoput heeft volgens Sander namelijk dezelfde ideeën. “Wie felle kritiek uit op de islam, belandt namelijk onherroepelijk in een echoput met mensen die klimaatverandering een verzinsel vinden.”

Hopelijk valt Fidan er niet nóg dieper in, aldus Sander. “Nog dieper in die put pruttelen kwaadaardige complotdenkers dat Thunberg een geprogrammeerde trol is, aangestuurd door de pedofiele vampiers van de nieuwe wereldorde.”

Hij vreest het ergste. “Wanneer je voortdurend de meest vreselijke dingen toegewenst krijgt door radicale moslims is het begrijpelijk dat die echoput steeds veiliger voelt, hoezeer het applaus ook van halve zolen en hele fascisten komt.”

Column

De Volkskrant-column ‘Koppelverkoop van meningen maakt ongeloofwaardig’ van Sander Schimmelpenninck kunt u hier lezen.

Lees ook: Sander Schimmelpenninck vindt Eloise (18) ook leuk (gisteren)

75 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Jan
november 4, 2020 22:27

Is Fidan niet links genoeg? Ze hoeft toch niet iedereen na te praten. Respecteer haar.

Gast
Kwaaie Pier
november 3, 2020 11:46

Sander de arrogante graaf  die erg van jonge meisjes gecharmeerd is

Gast
Brabants boerke
oktober 27, 2020 21:42

Die schimmel is een arrogante kwast, die denkt dat hij heel wat is. Het is een links gevaarlijk ventje. Het is een grote linkse zakkenvuller, die ook nog op jonge meisje valt.
Gelukkig is hij er uit getrapt bij de NOS. Er zouden er meer moeten volgen daar.

Gast
Hannes 59
oktober 27, 2020 19:48

Weer zo’n links figuurtje die meent zich achter de islam en het klimaat te moeten verschuilen. Op zich prima …. maar je had je bek moeten open trekken in de show, dan had je pas ballen getoond Schimmelpiemel.

Gast
Nick
oktober 27, 2020 16:51

Blijft toch altijd komisch hoe deugers mensen die de islam (extreemrechtse ideologie) bekritiseren als ‘rechts’ wegzetten.

Kritiek op een Joden, homo en vrouwenhatende totalitaire ideologie maakt je volgens mij links.

Gast
Onze Held Geert
oktober 27, 2020 07:52

Sander kan raaskallen, Gretha kan raaskallen maar als Fidan de waarheid zegt miet ze vrezen voor haar leven ….
Conclusie ?? MINDER !!

Gast
Grace
oktober 27, 2020 03:04

Wie is Sander?? (sukkel)

Gast
Karima
oktober 26, 2020 23:07

Wat een onzin kan die gast uitkramen! Bescheidenheid kent hij niet, hij overschat zichzelf zwaar. Isues heeft die man! Hij is vet jalours op haar dat is zijn probleem. Yes zij zit daar! Wen er maar aan!

Gast
Dommehoela
oktober 26, 2020 23:05

Aamehoela

Een normaal denkend mens gelooft niet in een fabeltje dat er niks was en dat niks is ontploft. Bovendien gelooft alleen iemand met een laag iq in de sprookjes van de roverheid zoals klimaatverandering en corona.

Gast
anoniem
oktober 26, 2020 22:10

Het is niet slim om als je tegenstanders dom zijn, dit ook te zeggen.. Want dan wordt dat vast weer verkeerd begrepen.. :-)

Gast
Crissy
oktober 26, 2020 21:59

Waarom is iemand met een andere dan standdaard linkse mening DOM RECHTS? Wat is dat voor een etiket? Is links zo slim? Weleens in een Socialistische staat rondgekeken? Ik wel. Altijd welvarende hoge ambtenaren. De rest één grote poel van armoede en verwaarlozing. Wat een slimme mensen!

Gast
Minigraaf S. Schimmelpiemel
oktober 26, 2020 21:40

Als Minigraaf Sander Schimmelpiemel domrechtse kritiek leest dan spuugt hij zijn slimrechtse kaviaar terug op z’n gouden lepel.

Gast
Minigraaf S. Schimmelpiemel
oktober 26, 2020 21:39

Minigraaf Sander Schimmelpiemel.
Geboren op het pluche.
Noemt zichzelf rechts maar is kneiterlinks.
Noemt iedereen die niet zoals hem is ‘domrechts’.

Kortom, een perfecte gast voor de NPO. Die houden van dit soort uitschot.

Gast
insider?
oktober 26, 2020 20:59

Sander wie..???? Maakt helemaal niets klaar ,niet in zn recentere werk en daarvoor maar wel een groot mondje zonder enige inhoud; jaloezie en dan wraak ideeën spuien in een volkse krant;past niet bij dit mannetje van stand

Gast
aammehoela
oktober 26, 2020 20:53

Los van dit alles. Een normaal denkend mens vindt de islam niets, zeker de extreme gasten van dit geloof. En een normaal denkend mens ziet gewoon dat het klimaat gigantisch veranderd. Enkel als je in die onzin van die complotgasten trap dan denk je het te kunnen ontkennen. Maar waarom wordt het klimaat zo in de hoek van de politiek gedreven. De wetenschap doet onderzoek en kwam in de jaren ’70 van de vorige eeuw al met keiharde bewijzen dat dit allemaal ging gebeuren. Dat heeft niets met politiek te maken, maar om de een of andere reden maakt (extreem) rechts deze wetenschappers uit voor linkse activistische socialisten.

Gast
Dorine
oktober 26, 2020 20:29

Hij zal ook wel een sportwagen hebben………Onze kleine Pinkeltje

.

Gast
El
oktober 26, 2020 20:18

Sander heeft gelijk. Fidan is me zo vreselijk tegengevallen. Net als Rense. Nare rechtse leuterars. Ik kijk niet meer Van!!

Gast
The Climate change and covid hoax
oktober 26, 2020 17:58

Klimaatverandering, nog zo een sprookje en hoax als corona en de stikstof crisis. Allemaal bedacht door de Bilderberg kliek om de rechten van de burger in te perken en nog meer belastinggeld weg te sluizen.

Gast
WEST*
november 3, 2020 09:15

En hoe komt dat? De mens is mondiger dan ooit , hebben de grote bedrijven door met hunte dure spullen ,en maken gigantische winsten door het verkopen van rotzooi uit China , en we laten ons niets meer wijsmaken ! Ook wordt de mens steeds meer ontevreden in de wereld, en elke dag wemelt het van steekpartijen, en moorden .
Het is wel een gevaarlijke tijd aan het worden , Al deze voorbeelden kan een WO3 veroorzaken want
t volk moet uitgedund en opgeschoond worden De geschiedenis zal zich herhalen en in 2025 hebben ze al voorpeld dat het 2 voor twaalf is of erger over 12

Gast
jaapww
oktober 26, 2020 17:23

Pennock.
Vanavond lekker naar M kijken zou ik zeggen die uit geen mening. Toch?

Gast
jaapww
oktober 26, 2020 17:21

Dus als je kritisch bent over islam, klimaatbeleid en doen en laten van een autistisch meisje dan ben je dom rechts. Begint bijna een ere titel te worden. Fidan is een aanwinst en Sandler lijkt mij een jaloers type die niet tegen kritiek kan.

Gast
Boh foi toch
oktober 26, 2020 16:39

Sander is een beetje jaloers, en nou gaat hij wild met zijn voeten stampen. Zijn Op 1 avontuur is heimelijk mislukt, je moet daar toch een beetje de neutrale interviewer uithangen, terwijl Fidan in de Vooravond wel een eigen mening mag uitstralen. Sorry Sander, ga maar lekker vliegen, misschien wil er nog wel een prinsesje mee. Looser!

Gast
Långstrump
oktober 26, 2020 16:38

Ja, leuk. Alleen jammer dat het Pippi moet zijn. Met twee p’s dus.

Gast
GrijzePilion
oktober 26, 2020 16:34

Lol @ Klimaatpipi

Gast
Pennock
oktober 26, 2020 16:19

Eindelijk iemand die zegt wat ik denk over de vermaledijde Fidan. Ze geeft een mening over degene die ze later als journalist onafhankelijk moet interviewen. Dat schuurt niet een beetje maar is volledig ongepast en past niet bij de omroep. En dan nog dat gegiechel bij bepaalde onderwerpen. Of ze nu rechts of links is dat maakt toch geen donder uit. Geef ieder de ruimte om te zeggen wat ie wil met aandacht voor de ander. Dus slik je eigen mening in ten behoeve van de ander. Vertrek anders naar elders om eens na te denken ipvna te praten

Gast
Philip Klein
oktober 26, 2020 16:03

Treffend dat de nouveau-riche graaf Schimmelpenninck (géén echte oude adel), iedereen die anders denkt dan hij ‘domrechts’noemt. Sander blijkt slecht tegen kritiek te kunnen, trok zich bij kritiek meteen terug, viel niet op als inhoudelijke interviewer en heeft dringend behoefte een een cursusje ‘zelfconceptverheldering’. Alsook uitbreiding van het wel erg beperkte repertoire en vocabulaire.

Gast
Kees Bouman
oktober 26, 2020 15:52

Ik begrijp niet dat dat linkse onderkruipsel Schimmelpenninck überhaupt nog ergens een podium krijgt.

Gast
Marcos
oktober 26, 2020 15:42

Wat een vreselijk kereltje is het toch!

Gast
Kuis
oktober 26, 2020 15:01

NPO en NOS staan vooral voor de vrijheid van LINKSE meningsuiting:

https://www.youtube.com/watch?v=aCHQ3ieDCrM

Gast
Alexia
oktober 26, 2020 14:39

Ik heb nog wel een ander echoputje voor je, Sander.

Gast
Bert van Meerwijk
oktober 26, 2020 14:08

Hollywood sterren die anti trump zijn en mekkeren over het klimaat. In een dikke auto naar het vliegveld charter jet en hup naar huis(megapaleis)waar in elke kamer de airco staat te freezen.

Gast
Wyatt
oktober 26, 2020 13:18

Sander is geweldig ik ben een fan. 😁

Gast
Lariekoek
oktober 26, 2020 13:02

@Maaike
Denk je dat Amsterdam Oud-West hermetisch is afgesloten van de islam?

Gast
Cas
oktober 26, 2020 12:38

Wat een naar mannetje is die Sander. Arrogant en incompetent.

Gast
idioot
oktober 26, 2020 12:38

En waarom zou Sander eigenlijk gelijk hebben in deze discussie over Fidan. Is hij de bron van de waarheid of heeft Fidan een punt?

Gast
Rastom
oktober 26, 2020 12:35

Domme Sandertje woont niet in multiculti Slotervaart. Roepen vanuit een roomblanke elitewijk is lekker veilig.

Gast
Bastiaan
oktober 26, 2020 12:31

nare gast die Schimmel. en maar podium blijven geven!

Gast
Jos
oktober 26, 2020 12:21

Schimmel is een linkse ja knikker fidan durft tenminste voor haar mening uit te komen topwijf

Gast
Duco van Deugen
oktober 26, 2020 12:20

Heeft hij soms auteursrecht op de term ‘domrechts’? Er gaat geen interview of gesprek met hem voorbij of die term wordt gelanceerd te pas en te onpas.
Je moet trouwens enorm oppassen om iemand anders dom te noemen. Dat zegt vaak meer over jezelf dan over die ander…

Gast
Bert
oktober 26, 2020 12:06

Die Schimmel is n marxist die het liefst zijn hele hoofd in de kont van de islam zou stoppen. Een walgelijk figuur, iedereen die vraagtekens zet bij de fascisten van de radicale islam die toch telkens het zwaard hanteren blijft hij in de zogenaamde “bruine hoek ” duwen. Als Ekiz onverhoopt iets aangedaan zou worden is zo’n Schimmel medeschuldig maar dan nog zou hij Ekiz zelf de schuld geven. Zum kotzen dat sujet!!

Gast
Henk
oktober 26, 2020 12:04

Wanneer vertrekt Sander naar Zweden? Irritant joch.
Grote mond maar nog nooit iets in z’n leven meegemaakt.

Gast
Von Trapp
oktober 26, 2020 12:03

Ben op zich best te spreken over Fidan (en Sander heeft ook vaak gedegen en originele meningen, ondanks alle haters hier) maar het is wel waar dat haar standpunten vaak nogal reactionair zijn.

Niet vreemd misschien na jaren te hebben gehokt met die verzuurde vreemde eend Wierd Duk, toch?

Haar meningen zijn in elk geval zelden consistent, maar wel lekker met passie gebracht, dat scheelt alweer een hoop. (-;

Gast
Margriet
oktober 26, 2020 11:58

Sander is duidelijk, helder !!

Gast
Zalmneusje
oktober 26, 2020 11:50

De reactie van Fidan belangrijker vinden dan wat er in Parijs is gebeurd. En daar dan ook nog eens over lopen gniffelen. Narcist Sander is alle contact met de werkelijkheid kwijt.

Gast
Black Panther
oktober 26, 2020 11:46

Zo’n column zegt ook veel over het niveau van een krant.

Gast
chris?
oktober 26, 2020 11:44

Dat zegt een verwaand kereltje, die nog niet goed genoeg was voor OP1

Gast
president
oktober 26, 2020 11:42

Thunberg is een bedrijf dat haar volgers/steun verkoopt aan bedrijven. Haar eerste likes kwamen van de Al Gore foundation. Niks spontaan aan. Sander heeft één droom en dat is rijk worden. Hoe maakt niet uit.

Gast
waar heb ik dat eerder gezien
oktober 26, 2020 11:36

Volgens mij begint het toch wel op te vallen dat die Sander alleen maar op te jonge meisjes schijnt te vallen , nu wEer op die exorcist van een Gretha !!! HEEL ENG SANDER!!!

Gast
Geschiedkundige
oktober 26, 2020 11:34

Kinderen inzetten voor politieke doeleinden zit een bruin geurtje aan.

Gast
Cees
oktober 26, 2020 11:30

Wat een onbenul is die Sander zeg.
Vooral tijdens de uitzending je mond houden, en dan achteraf je oud-collega’s afzeiken. Wat een loser is die eikel.

Gast
StefanV
oktober 26, 2020 11:29

Die Sander Schimmelpenninck is volgens mij totaal van het padje. Fidan Ekiz heeft namelijk geen kritiek geuit op “de islam”, maar op de stilte van politiek Den Haag na de (zoveelste) terreurdaad in Frankrijk.

Het valt mij steeds vaker op dat mensen met het grootste gemak “domrechts” of zelfs extreem-rechts worden genoemd als ze zich verzetten tegen religieus extremisme en bijbehorende terreur.

Wat Greta Thunberg betreft: haar ouders zijn acteur en activist. Dit kind is jarenlang klaargestoomd voor deze rol. Er is niks spontaans aan. Ze speelt gewoon een rol en is allesbehalve een autoriteit. Krijgt ze bij een persconferentie lastige vragen, dan staat ze met de mond vol tanden. Er wordt veel te veel waarde aan dat kind gehecht.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen