Sander Schimmel: ‘Fidan Ekiz in domrechtse echoput’

Fidan Ekiz is in de domrechtse echoput gevallen. Het is dan ook geen verrassing dat ze zowel kritisch is over de islam als over klimaatactivisten. Dat schrijft Sander Schimmelpenninck vandaag in zijn column in de Volkskrant.

Sander Schimmelpenninck en Fidan Ekiz Foto: BNNVARA

Sander zat vorige week in Fidans talkshow De Vooravond, omdat hij fan is van klimaat-Pipi Greta Thunberg. Aan het begin van diezelfde uitzending deed Fidan haar beklag over het uitblijven van Nederlandse ophef over de islamitische koppensneller in Parijs.

Achter de schermen moesten Sander en Thomas Erdbrink, met wie hij aan tafel zat, gniffelen om de tirade van Fidan. Ze konden het ‘in de coulissen niet laten om elkaar even met een glimlach aan te kijken’. “‘Ah, daar komt haar stokpaardje’, fluisterden we.

Even later zaten Sander en Thomas bij Fidan aan tafel om over het klimaatmeisje te praten. “Tijdens het gesprek bevestigde Ekiz mijn vermoeden dat ze geen fan was.”

Voorspelbaar, aldus Sander. “Hoewel ik haar nooit iets over klimaatverandering heb zien zeggen of schrijven, kun je er bij Ekiz al wel zo’n beetje van uitgaan dat zij Thunberg maar niks vindt.”

Domrechtse echoput

Iedereen in de domrechtse echoput heeft volgens Sander namelijk dezelfde ideeën. “Wie felle kritiek uit op de islam, belandt namelijk onherroepelijk in een echoput met mensen die klimaatverandering een verzinsel vinden.”

Hopelijk valt Fidan er niet nóg dieper in, aldus Sander. “Nog dieper in die put pruttelen kwaadaardige complotdenkers dat Thunberg een geprogrammeerde trol is, aangestuurd door de pedofiele vampiers van de nieuwe wereldorde.”

Hij vreest het ergste. “Wanneer je voortdurend de meest vreselijke dingen toegewenst krijgt door radicale moslims is het begrijpelijk dat die echoput steeds veiliger voelt, hoezeer het applaus ook van halve zolen en hele fascisten komt.”

Column

De Volkskrant-column ‘Koppelverkoop van meningen maakt ongeloofwaardig’ van Sander Schimmelpenninck kunt u hier lezen.

Lees ook: Sander Schimmelpenninck vindt Eloise (18) ook leuk (gisteren)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen