FOX Sports omgedoopt tot ESPN Sports

Geplaatst op di 22 sep 2020 om 8:10

De tv-zender FOX Sports gaat per 1 januari verder als ESPN Sports, nu het moederbedrijf is overgenomen door Disney. Dat is maandagavond bekendgemaakt in Veronica Inside, dat nauw samenwerkt met FOX Sports. Het nieuws werd gebracht door sportmarketeer Chris Woerts. “Jullie weten allemaal dat Disney FOX heeft gekocht en daarmee verdwijnt de naam FOX vanaf 1 januari en dan wordt het ESPN Sports“, onthulde hij in de talkshow van Wilfred Genee.

ESPN is voor Nederlanders geen bekend merk, maar in Amerika is dat anders. “ESPN is natuurlijk een grote sportzender in Amerika, dus we gaan van blauw naar rood-wit“, zegt Chris, wijzend op de huisstijl van de twee zenders.

Voetbaldeskundige Johan Derksen zal het een worst wezen. “Ik ben toch benieuwd hoe het land reageert als al die commentatoren dadelijk met van die Mickey Mouse-oren op zitten. Dat zou ik weigeren, hoor, als John de Mol dat zou eisen“, grapt hij.

Wel vindt hij Disney vreselijk politiek correct. “Disney is politiek zeer correct. Die maken ook allemaal van die slappe familiefilms.

De naam FOX Sports is al met al nog geen decennium gevoerd in ons land. De zender heette tot 2013, toen het werd overgenomen door FOX, nog Eredivisie Live.

Foto: FOX Sports
34 Reacties op “FOX Sports omgedoopt tot ESPN Sports”


 1. Henny Spekken-Bonen

  Jammer, geen Disney Sports

 2. J.P.

  Het blijft vermaak voor Tokkies en simpele zielen. En dan ook nog vier! losse letters moeten onthouden..

 3. L. Koopmans

  De naam ESPN zegt mij inderdaad niets, maar ik ben dan ook geen Amerikaan. Het bekt niet zo lekker als Fox Sports, dus het is een kwestie van tijd voordat ‘ESPN Sports’ weer wordt aangepast als naam.

 4. ome H

  Geen Foxy ladies meer?

 5. Boerenverstand

  Dom om zo’n Amerikaanse naam die niemand iets zegt in te voeren. Had voor de rest van de wereld een andere alternatieve naam bedacht voor Fox.

 6. Carlo

  Blijft FOX wel als losse zender?

 7. Bart

  @Carlo Ja want dat is verplicht in Nederland. Wel dus onder de nieuwe naam ESPN waarschijnlijk.

 8. lvs2015

  ESPN = Entertainment Sports Network , kortom we krijgen dan nog meer schreeuwerige promo’s met CNBC popups van statistieken , uitslagen tickers onderin het scherm en hysterisch , schreeuwerige commentatoren ala Jack van Gelder in het quadraat aangezien ook Sport volgens de USA mantra verkocht moet worden en een “show” is. En FYI : ESPN is een miljoenen zender in de USA die in de basis alle Europese sportzenders bij elkaar is maar dan Amerikaans en showachtig! In de USA al schakelen elke dag miljoenen Amerikanen in om elke mogelijk bestaande sport evenement te kunnen zien , dus de polderzeurders mogen wel meer respect hebben voor de verandering.

 9. Fox Mulder

  Zie je. Dus uiteindelijk toch een Mickey Mouse competitie.

  Koffie, iemand?

 10. Rww

  Zover ik weet is disney geen volledig eigenaar van espn…… Zou er nog een deal achter schuilen??

 11. Per Huismans

  Als je nog nooit van ESPN hebt gehoord, heb je onder een steen gelegen. Man, wat treurig. Maarja als je altijd NPO 1 kijkt. Zielig.

 12. Robert

  Jammer geen Disney Sports. Zou de Micky Mouse Competitie prima bijpassen.

 13. Guttegut

  Die ouwe Disney was een hele enge rechtse antisemiet. Voor de rest zal het mijn reet roesten. zolang de prijs maar niet de hoogte in gaat.

 14. David

  Disnie waar….

 15. ano@niem.nl

  Meer Amerikaanse Sport dus met UFC en Showworstelen (WWE).
  Meer aanbod.

 16. Tineke

  Alweer? Tussen 2001 en 2010 werd Fox KIDS geleidelijk overgenomen door Disney. Wel jammer, FOX was een leuke zender en het scoorde ook redelijk goede kijkcijfers voor een nieuwe zender in notabene het jaar 2020.

  Wie moet nu nieuwe Nederlandse afleveringen van Shinchan uitzenden? FOX durfde tenminste nog wat, met geel gekleurde mensen bijvoorbeeld. Shin Nohara gaat NL weer stilletjes voorbij…

  https://www.youtube.com/watch?v=TFgvE2y8ACA
  https://www.youtube.com/watch?v=SlDuNJb4dG4

 17. Sharon

  @ Robert: De Mickey Mouse Club of Club Mickey Mouse is ook leuk.

 18. Fox/ESPN

  Fox Sports staat los van Fox News, maar dat is niet voor iedereen duidelijk. Tevens is de naam Fox afstotend en geeft het ongemak voor mensen met antipathie jegens Fox News. Door de overname door Disney is het zodoende logisch dat deze ‘controversiële’ naam wordt geweizigd, omdat Disney de niet-bestaande connectie wil verbreken.

 19. Carlo

  En fox die series uitzend wat gebeurt daarmee

 20. Patrick

  @FOX/ESPN: arme vossen, die hebben dezelfde naam. Net de zwarte pieten discussie, er is niets mis met de naam FOX.

  FOX en controversieel? Daar ben ik het niet mee eens…

  FOX was zo goed bezig met NBC-series. Waar blijven The Golden Girls, Empty Nest en Nurses?

 21. Patrick

  @FOX/ESPN: arme vossen, die hebben dezelfde naam. Net de zwarte pieten discussie, er is niets mis met de naam FOX.

  FOX en controversieel? Daar ben ik het niet mee eens…

  FOX was zo goed bezig met NBC-series. Waar blijven The Golden Girls, Empty Nest en Nurses?

 22. Ron

  Wat komt die Chris Woerts daar toch elke keer doen met zijn non nieuwtjes waar niemand op zit te wachten. Zit ie daar een beetje met zijn armen over elkaar te oreren en een beetje moeilijk te kijken met zijn gebit…Dit wordt het nieuwe Graydon-mannetje van VI. Die had ook niets te zeggen.

 23. Falco Buteo

  ESPN die sjw jankgedram blm sportzender uit de VS waar de kijkers harder weglopen dan Usain Bolt. Nou daaag nederlandse sport.

 24. Patrick

  @ FOX/ESPN: FOX en controversieel? Daar ben ik het niet mee eens, FOX is juist een mooie naam. En arme vossen, die hebben dezelfde naam.

  FOX was zo goed bezig met NBC-series. Waar blijven The Golden Girls, Empty Nest en Nurses?

 25. Ron

  ESPN is wel meer dan alleen voetbal in de US en heeft diverse kanalen, dus ik ik denk dat er nog wel andere sporten ook uitgezonden gaan worden. Misschien moet Ziggo ook maar opgeslokt worden in ESPN, gewoon 1 sportkanaal met alle voetbalwedstrijden via diverse kanalen en 1 abonnementsprijs. Ziggo is nu te marginaal en gaat het alleen niet redden.

 26. GoodyGoods

  @ Patrick: Van schrijfster Susan Harris. Ja, leuk.

 27. pieter baan

  Boerenverstand
  di 22 sep 2020 om 8:56

  Onzin. Sportliefhebbers kennen de naam Espn wel.

  J.P

  Ga lekker taarten bakken meid.

 28. Robbie

  Krijgen we zeker nog meer van de waardeloze amerikaanse sporten te zien als ijshockey, baseball en basketball. Ik zag dat Fox de afgelopen maanden ook urenlang koreaans honkbal uitzond. Daar zitten niemand op te wachten toch in nederland.

 29. Gwendolyn

  Was een ideaal moment geweest on een samenwerking en naamlicentie met Veronica aan te gaan. Deelt dat niet al een kanaal met Disney XD, op Ziggo?

 30. Pedro Black

  @ Gwendolyn: Ik denk niet dat Nederland weet dat Disney XD het kanaal deelt met Veronica. De kijkcijfers zijn niet bepaald hoog, de kijkcijfers uit de tijd dat het nog Fox Kids heette zijn ver achter ons.

  Het Feest van Sinterklaas 600.000 kijkers, Fox Kids Planet Live 1 miljoen kijkers, De Club van Sinterklaas 400.000 kijkers, Shinchan 250.000 kijkers, Pokémon 250.000 kijkers. Gaat niet meer gebeuren waarschijnlijk…

  @ Patrick: Alle drie leuke series! Thank You For Being A Friend!

 31. Kids Soccer

  Fox Kids nostalgie!

  https://www.youtube.com/watch?v=7Y1oGJU6VPE&t=2356s

 32. Esther

  Zoals altijd is dit het begin van het eind!

 33. Stephanie-fan

  @ Patrick: Hoera, Stephanie Hodge is in één van die series te zien :D

 34. dj

  ik hoop dat Espn meer mooi amerikaanse sport evenment plus espnfilms gaat uitzenden plus veel nederlandse voetbal .misschien nieuwe rechten er bij kopen zoals Nba nascar alle collegas sports plus misschien 4k zender er bij

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.