FOX Sports omgedoopt tot ESPN Sports

De tv-zender FOX Sports gaat per 1 januari verder als ESPN Sports, nu het moederbedrijf is overgenomen door Disney. Dat is maandagavond bekendgemaakt in Veronica Inside, dat nauw samenwerkt met FOX Sports. Het nieuws werd gebracht door sportmarketeer Chris Woerts. “Jullie weten allemaal dat Disney FOX heeft gekocht en daarmee verdwijnt de naam FOX vanaf 1 januari en dan wordt het ESPN Sports“, onthulde hij in de talkshow van Wilfred Genee.

ESPN is voor Nederlanders geen bekend merk, maar in Amerika is dat anders. “ESPN is natuurlijk een grote sportzender in Amerika, dus we gaan van blauw naar rood-wit“, zegt Chris, wijzend op de huisstijl van de twee zenders.

Voetbaldeskundige Johan Derksen zal het een worst wezen. “Ik ben toch benieuwd hoe het land reageert als al die commentatoren dadelijk met van die Mickey Mouse-oren op zitten. Dat zou ik weigeren, hoor, als John de Mol dat zou eisen“, grapt hij.

Wel vindt hij Disney vreselijk politiek correct. “Disney is politiek zeer correct. Die maken ook allemaal van die slappe familiefilms.

De naam FOX Sports is al met al nog geen decennium gevoerd in ons land. De zender heette tot 2013, toen het werd overgenomen door FOX, nog Eredivisie Live.

Foto: FOX Sports

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen