Ann Vossen niet blij met Arjen Lubach: ‘Doet pijn’

Geplaatst op di 22 sep 2020 om 8:25

OMT-lid Ann Vossen heeft gisteren in de talkshow van Eva Jinek ontstemd gereageerd op de seizoenspremière van Zondag met Lubach, waarin ze behoorlijk door de mangel werd gehaald. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. VPRO-ster Arjen Lubach heeft felle kritiek geuit op het coronatestbeleid. Door het buiten de deur houden van grote commerciële laboratoria, kampen we in dit land met een enorm geringe testcapaciteit. Arjen wees in zijn show (fragment) op de dubbelrol van Ann.

Als voorzitter van de organisatie die de kleine testlaboratoria vertegenwoordigt, zou Ann haar eigen achterban willen beschermen. Daarmee stellen ze hun belang boven het landsbelang, aldus Arjen.

Ann is niet blij met de uitzending. “Ik ben groot fan van het programma, maar het is natuurlijk nooit leuk om jezelf als persoonlijk aangevallen te zien. Dat is voor niemand leuk. Wat ik eigenlijk nog het ergste vind is dat veel mensen dit nu als waarheid beschouwen. Niet alleen door dit programma, maar ook door eerdere programma’s en publicaties.”

Het is fake news, wil Ann zeggen. “Dat doet vooral pijn denk ik omdat die waarheid pijnlijk is voor mij; dit is niet de waarheid. Dat schaadt mij persoonlijk misschien, maar wat ik erger vind is dat het mijn collega’s ook schaadt. Dat vind ik gewoon heel vervelend en daarom ben ik hier.”

Ziekenhuislaboratoria

Aanvankelijk waren de ziekenhuislaboratoria afdoende, zegt Ann. Gastvrouw Eva Jinek: “Op een gegeven moment loopt dat uit elkaar en blijkt die testcapaciteit helemaal niet meer voldoende te zijn. Het verwijt is dat jullie alsnog proberen vast te houden aan testen in die ziekenhuislaboratoria in plaats van te zeggen: opschalen naar die grote, zelfstandige laboratoria. Waarom wilden jullie dat niet?

Ann: “Ik denk dat wij nooit hebben gezegd dat we dat niet wilden, maar we hebben wel bepaalde kwaliteitseisen gesteld. Wij vinden ook goed als er een medicus bij betrokken is.”

Eva: “Je hebt of corona of niet toch?

Ann: “Helaas is dat zo eenvoudig niet. Het hangt er veel vanaf op welk moment je bent getest. Als je vroeg test en je hebt klachten, dan zegt een negatieve test ook wat.”

Te lang gewacht

Uiteindelijk gaf Ann toe dat er te lang gewacht is met opschalen. “Ik denk dat je deze dip die we nu hebben gehad, hebben kunnen voorkomen als we eerder de grotere laboratoria hadden ingeschakeld.

Achteraf gezien hadden we denk ik die enorme stijging in testvraag die we in september hadden niet voorzien. Als we dat van tevoren hadden geweten, waren we vijf weken eerder met die contractonderhandelingen begonnen.”

Begrijpt ze de kritiek op haar dubbelrol? “Ja, ik begrijp het natuurlijk, maar zo zit het niet in elkaar. Ik ben voorzitter, maar het is geen branche-organisatie, het is een wetenschappelijke vereniging.

Jack van Gelder boos

Toen maakte Ann een opmerking waar aan tafel aanstoot aan werd genomen: “Het is altijd makkelijk praten achteraf.”

Sportpresentator Jack van Gelder: “Nee, het is niet makkelijk praten. Regeren is vooruitzien. Dat hebben jullie niet gedaan, jullie lopen steeds achter de feiten aan en proberen het dan aan te passen. Probeer maar eens de GGD te bellen. Je zit zes of zeven uur aan de telefoon. Dat is echt gênant.”

Een fragment:

Foto: RTL
59 Reacties op “Ann Vossen niet blij met Arjen Lubach: ‘Doet pijn’”


 1. Henny Spekken-Bonen

  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt ze wel.

 2. Weessie

  Ze noemt het dan wel Fake News, maar ze weerlegt niet goef waarom. Beetje jammer weer, je eigen fouten inzien is ook een kunst.

 3. Mink Vaillant

  Lubach heeft gelijk, eeg zwak optreden van haar. En de krachtige mening van Jack van Gelder maakte het niet beter voor haar.

 4. Bas

  Op1 – Jinek: 128 – 8

 5. Robert

  Jack is sterk de laatste tijd.

 6. Sjaak echt

  Al 6 maanden is er veel te weinig test capaciteit en jaagt men mensen in verpleeghuizen de dood in door geen mondkapjes te verstrekken / voor te schijven. En Ann Vossen gaat bij Jinek medelijden vragen omdat haar werk zo moeilijk is. Zij is niet gekwalificeerd en had lang geleden uit het team gegooid moeten worden.

 7. G.ossip

  Jack was terecht boos op de uitleg van Vossen,door dit soort theorieën k.u.t.j.e.s ligt onnodig het testen op zijn gat,beschamend hoe zij de boel bagatelliseert.

 8. El

  Een half jaar geleden zei men dat we zoveel mogelijk moesten testen. Nu is dat nog steeds niet mogelijk. Daar mogen mensen (politiek) voor verantwoordelijk worden gehouden.

 9. man pan

  Als je beetje het nieuws volgt (Siebe Sietsma van Nieuwsuur en Follow the Money) wist je al dat dit van geen kant klopt. Die ziekenhuis microbiologen hebben via hun maatschappen een zakelijk belang bij om de grote labs buiten de deur houden.

  Ann Vossen vertelde nog hoop onzin tijdens het interview, jammer dat Jinek niet doorvroeg. Duidelijk geval van doorgestoken kaart, ze hadden alleen niet gerekend op Jack van Gelder.

 10. gerdien

  Vossen vergeet even dat er in april/mei/juni ook bijna niet getest kon worden, duizenden mensen met klachten kwamen niet in aanmerking. Niet alleen zorgmedewerkers, ook mensen die vaak echt flink ziek waren maar niet ernstig genoeg voor een ziekenhuisopname. Toen was de vraag naar testen ook al groter maar is er niet opgeschaald. Vossen zat dus weer een potje te liegen.

 11. Gerda

  Ik ben voor de corona regels, laat dat duidelijk zijn..Maar verdomme wat worden we belazert.
  Testen en mondkapjes zijn essentieel, maar ze blijven het maar bagatelliseren.. Over enkele weken erkennen ze, dat het niet anders kon. Hoeveel doden zal dat nu opleveren? Ogen naar de grond en de hemel..

 12. Bart

  Wat Arjen Lubach beweerd is fake nieuws maar vervolgens als antwoord daarop een lang verhaal waarin ze eigenlijk niets zegt. Waar Zondag met Lubach mee kwam was dus wel waar.

 13. Boerenverstand

  Het is toch al maandenlang wanbeleid. 1,5m terwijl de WHO 1,0m adviseert maakt voor veel organisaties en bedrijven als de horeca nogal een groot verschil. De Britse regering heeft wel de stap van 2m naar 1m durven maken op basis van de WHO-adviezen.
  Niet-medische mondkapjes verplichten in het OV en vliegtuigen terwijl het RIVM aangeeft dat die geen nut hebben. Maar zo worden veel voormalige reizigers wel uit de bus gejaagd.
  En het is ook duidelijk dat Zweden toch voor een slimmere strategie gekozen heeft die de bevolking langer vol kan houden. Hoe strenger de maatregelen waren (Spanje, Frankrijk, India) hoe meer het nu weer de verkeerde kant opgaat met besmettingen.

 14. G.ossip

  Vandaag is er een debat over testen,ik mag toch hopen dat Hugoschenko het even uit gaat leggen waarom de kleine labs ingezet zijn en niet / en de grote,its all about the money.Vossen schuilt zich achter de woorden ” wij geven slechts een advies” daardoor zijn er vele onnodige doden gevallen,wat een wanbeleid,maar wat maakt het uit gaat over mensen levens en die stellen nu eenmaal niks voor,waarvan akte

 15. Boerenverstand

  De leugens over het advies over beschermingsmiddelen in de zorg zijn inmiddels ook uitgekomen. Steeds duidelijker wordt dat het kabinet gefaald heeft met het tijdig inkopen van materiaal, en dat dat afgedekt moest worden met false RIVM-adviezen. Het kabinet heeft de dood van duizenden ouderen op zijn geweten, en als collectieve boetedoening moeten we nu maar aan allerlei maatregelen blijven voldoen waarvan het effect wetenschappelijk niet aangetoond is. Afstand houden (1,0m) is wel wetenschappelijk bewezen effectief. Maar door het vele liegen van het RIVM en de minsters twijfelen steeds meer mensen zich ook niet meer aan het afstand houden. Dat is de falende ministers (Rutte, De Jonge/Bruins, Grapperhaus) toch echt aan te rekenen.

 16. Boerenverstand

  “Twijfelen steeds meer mensen ook aan het afstand houden” bedoel ik.

 17. Tycho Graagnat

  De waarheid doet altijd pijn Vossen. Het hele corona dossier rammelt aan alle kanten.Wiens brood men eet, diens woord men spreekt immers.
  Ik zou ook fan van Lubach zijn tot het moment dat ik zelf een veeg uit de pan zou krijgen,vrij logisch toch.

  De Jonge kreeg er ook flink van langs bij Lubach. Vanmorgen beelden in het eerste Journaal waar te zien was dat miljarden mondkapjes en andere hulpmiddelen zijn gekocht uit het buitenland en Nederland ook nog meer zelf gaat produceren.
  En het een (uitzending Lubach) heeft toevallig niets met het ander te maken???
  Zo transparant die gasten, de een heeft opeebs alles in orde, de andere komt huilie-huilie doen….en kijk.

 18. Lachgas

  Wanneer wordt de Jonge in de kamer op het hakblok gelegd?

 19. Oudemanvan74weethet

  Ann verdient een plaats in het kabinet… niet gekwalificeerd én liegt alles bij elkaar…

 20. Bea

  De OV mondkapjes zijn alleen nodig daar waar er geen adequate ventilatie is. Bijvb in de drukke treinen waar je elkaars adem 333x mag inademen. Daar waar de haltes kort achtereen zijn, en dus steeds de deuren open hoeft het geen probleem te zijn. En waarom zijn de voorste busdeuren nog steeds niet in gebruik. Zelfs het openen voor ventilatie wordt niet gedaan. Gewoon elke zoveel minuten stoppen bij halte en de deuren standaard open.

 21. Tycho Graagnat

  Oudemanvan74weethet
  di 22 sep 2020 om 9:21

  De open sollicitaties van velen ( zoals ook Vossen) is dus al lang in gang gezet, dat snap je misschien.
  Een visje uitgooien ( jezelf op kaart zetten) om een grotere vis te vangen ( lees: plaats in het kabinet).

 22. StefanV

  Respect voor Jack van Gelder, die gewoon zegt waar het op staat.

 23. Pint S. Bernard

  Een logische gedachte bij een virus zou zijn goed eten. Waarom dan niet promotie van bio voedsel en dit op 2% btw zetten. Ook misschien het verbieden van smerige additieven zoals in vele andere landen gebeurt. Ik zou zeggen zet maximum waardes op mobiele straling en ga dit overal in het land controleren, zoals dit in oostenrijk gebeurt.

 24. delta

  Ja Ann, jij en anderen wilden niet notuleren bij het OMT. Had men zo kunnen checken hoe integer jullie waren. Eigen schuld nu blijkt dat jouw beleid niet werkt. Hoe logisch het ook was om niet Ouderenzorg uit te nodigen in het OMT. Zeker vanwege dat jullie uit schaarste niets voor hen konden betekenen en zo bestuurders niet verantwoordelijk wilden maken. Een protocol voor triage ontbrak in het begin van de pandemie. Met als gevolg 80 jarigen op de IC en 80% d oden, en reguliere zorg stop gezet. Typische carrièretijgers ziekte; wel belangrijk wil zijn, maar niet verantwoordelijk.

 25. Guttegut

  Wel apart dat Arjen Lubach dit moet aankaarten! Zitten al die sufferds in de tweede kamer dan te slapen of zo???

 26. arjan

  Lubach haalt ook al zijn kennis van het internet.

 27. ano@niem.nl

  Deze mevrouw heeft zichzelf gediskwalificeert door haar eigen testlabs in te zetten ipv anderen. Meer is er niet van. Dat zij meent dat de kwaliteit in Duitsland slechter is is gebaseerd op niet. Maar dat is deze hele Corona-crisis. De labs en farmaceuten varen er wel bij. Straks ook weer dat dure vaccin.

  Alleen de burger wordt met list en bedrog in een gezel gehouden. En je ziet zo langzamerhand dat velen kappen met de onzin van 1,5 mtr etc omdat we het doen voor 0,0001% van de bevolking die met onderliggend lijden die komen te overlijden en een zeer kleine uitzondering die Corona in een ernstige vorm krijgt.
  De maatregelen voor mensen jonger dan 65 kunnen echt anders, zonder 1,5 mtr en met eigen verantwoordelijkheid.

  De opgeklopte en achterhaalde cijfers van RIVM en GGD geloofd ook niemand meer. Ja de IC’s zullen het iets drukker krijgen, maar dat is bij een normale griepgolf ook. Maar ook hier willen de ziekenhuis structureel meer capaciteit en moet daar kennelijk het geld naar toe. het is een methode om de capaciteit te creeeren, niet om Corona een halt toe te roepen want griep blijft onder ons voor altijd in welke vorm dan ook. We hebben de demonstranten gehad en nog veel meer bijeenkomsten die hebben niet geleid tot meer besmettingen.

  Alleen het meer en meer testen leidt tot meer besmettingen, maar nog steeds niet aantoonbaar meer overlijdens. Die golf is afgelopen lente al geweest.

 28. Dr Hibbert

  @Weesie
  Goef goef goef goef goef.
  Stomme hont.

 29. Alex

  Kamervragen?

 30. IngridHenk

  Ze is ook maar gewoon een vrouw die haar trots wil behouden. Valt mee dat ze niet de richting van slachtoffer op ging, emotioneel wordt en vervolgens 3 dagen lang niets zegt. Misschien komt dit allemaal nog op een totaal willekeurig moment.

 31. HBaz

  Bij het OMT en de RIVM zitten vast veel VVD & CDA-leden. Dat is het enige criterium.

 32. Tycho Graagnat

  arjan,

  Kennis van Internet halen is op zich niets is mee. Hi telt een en een gewoon bij elkaar op en dan is de uitkomst duidelijk. Iets dat Den Haag schijnbaar niet zelf kan of vergeet. Daar blijft het vooral bij het bang maken van de burger, onderwijzerachtige optredens op tv en zo verder.
  Daarmee wordt de indruk gewekt dat wij een zeer goede en kundige overheid hebben maar niets is minder waar.
  ‘ Gaat u maar rustig slapen ( de regering waakt) ‘ sprak Colijn ooit. Ik zou dat in 2020 niemand meer aan durven te raden. Deze regering heeft de ziel aan de duivel verkocht.

  PS, programma’s als dat van Lubach, Zemble en Nieuwsuur moeten vooral door blijven gaan met in alle eerlijkheid het drek en de vuile praktijken boven te laten komen.

 33. NPO voor altijd!

  Als Jinek niet wordt geholpen met goede lead-ins, dan zakt ze ook steeds dieper weg!!

 34. Isa

  #IKDOEWELMEE

  Corona maatregelen die wel werken:

  – 1,5 meter afstand houden
  – handen wassen en desinfecteren
  – handen ontsmetten met handgel met minimaal 70% alcohol
  – je mobiel regelmatig schoonmaken
  – oppervlaktes ontsmetten met doekjes met minimaal 70% alcohol
  – aerosolen kunnen virus overdragen net als met legionella
  – minimaal FFP2 masker dragen als je beschermt wilt zijn tegen aerosolen en dan het liefst zonder uitadem ventiel.
  – FFP3 masker is nog beter maar deze zijn duur en ademen is vaak lastiger.
  – alternatief is een chirurgisch masker Type R2 echter deze beschermt alleen tegen grote druppels en niet tegen aerosolen
  – virus wacht niet een kwartier met je te besmetten dus ook bij kort contact voorzorgmaatregelen nemen

 35. Penny Wise

  Vervelend als iemand je een spiegel voorhoudt. In plaats van recht lullen wat krom is, zou ze beter het eerlijke verhaal kunnen vertellen.

 36. Mike

  In landen met mondkapjes plicht lopen de zogenaamde besmettingen sneller op.

  Waarachijnlijk omdat ze een schijnveiligheid geven.

  De tests zijn trouwens ook niet betrouwbaar. Slaan ook positief uit op dood stukje virus, op een rhinovirus, .. .

  Nu zie je pas welke landen goede en slechte leiders hebben. Rutte en co zijn totaal incompetent of ze zijn echt door en door slecht.

  Ik denk het laatste gezien die spoedwet. Ze voldoen momemteel al aan alle kenmerken van fascisme. Die spoedwet maakt het af en zet het parlemrnt buitenspel.

 37. Opa weet raad

  Voor Isa:

  – En was je prutje
  – En je putje met Vim ( het oude Cif)

 38. Mike

  Sinds 1 juni telde het RIVM ongeveer 600 ziekenhuisopnames en 300 sterfgevallen. Eind maart werden deze aantallen op één gemiddelde dag genoteerd. Ook cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat corona amper nog invloed heeft op de ‘oversterfte’, het aantal mensen dat overlijdt bovenop het verwachte aantal. Dat ligt al sinds eind april rond de nul. Alleen de hittegolf bracht daar deze zomer kortstondig verandering in.

  Maw het aantal mensen dat momenteel sterft is normaal aantal.

  Het beleid deugd niet en iedereen die een beetje zelf kan nadenken moet dat toch wel door hebben.

 39. Soep met knakworst...Gadverdamme

  Google is op de broer van Hugo de Jonge. Marien de Jonge is zijn naam. Ook een microbioloog dus zit in het old boys network als van die prutster van Vossen.
  Ga er vanuit dat Marien Hugo wel van advies voorziet, want wat weet een leraar basisonderwijs nu van medische zaken. In ruil daarvoor mocht Hugo lijsttrekker van het CDA worden.
  Belang van Hugo is om tot de verkiezingen in de picture te blijven als Minister van Corona zaken.

  Corona virus kan schade brengen bij gezonde mensen aanbrengen, maar het economische belang van de firma Nederland komt niet in gevaar. Mensen met onderliggend lijden of ouderen dragen niet bij aan het economisch belang dus zijn afgeschreven en mogen sterven.

  Corona virus is allang geen gezondheidscrisis meer, maar een balans vinden om de economie draaiende te houden en ondertussen er zelf beter van te worden. Dus zowel de politiek als de medici hebben financieel belang bij het in stand houden van deze crisis.

  De MSM is het doorgeefluik naar het klootjesvolk en elke rel zoals de uitzending van ZLM is een bliksemafleider van het echte probleem. Zelfde geldt voor de rol van die leuke doventolk bij de persconferenties.

 40. Ron

  Goed dat Lubach er weer is en deze charlatans de nek om draait. Het mag nog wel wat kritischer de komende weken. Dat kan hij en zijn team als geen ander.

 41. Ernestine

  Gelukkig heeft de heer van Gelder al vaker Corona pandemieën meegemaakt. Hij kan zich zo aansluiten bij Asscher, Klaver en Marijnissen die het ook zo goed weten en vergeet onze treurige artiesten niet! Stumperds.
  Wachtmaar tot een ouder familielid Corona krijgt dan piepen ze wel anders🤮

 42. Ronnie

  Jack kon beter op de stoel van Jinek gaan zitten. Wat een slecht interview van haar. Gelukkig deed jack dat wel.

 43. Merel

  @ eens met Soep met knakworst!

 44. Arseen

  @Merel,

  Ja Soep met knakworst ziet t helder. Maar helaas ook bij de oppositie vind je niet zo’n wakker persoon.

 45. Roodkapje

  Het leek er even op, dat ze een mistgordijn kon optrekken en er mee weg kwam.
  Toen kwam die doodsteek van Jack.

 46. Mark R.

  Beste Ann, de uitzending van Jinek gisteren gezien.

  Ik wil maar 1 ding tegen je zeggen: “Gewoon je bek houden!”

 47. GW

  Jack was on fire gisteravond. Het is niet de eerste keer dat Jinek qua kritische vraagstelling overtroefd wordt door haar gasten. Pijnlijk.

  Bovendien liet ze Ann Vossen meermaals wegkomen met het “we hadden het niet kunnen voorzien”. In het voorjaar en aan het begin van de zomer werd er immers door her RIVM zélf al gesproken over een benodigde opschaling van 70.000/80.000 testen per dag bij een tweede golf. Een aantal dat bij lange na niet wordt gehaald nu. Dus hoezo “niet voorzien”?

  Daarnaast ondervroeg ze Vossen niet kritisch bleef benadrukken dat ze voorzitter was van slechts een wetenschappelijk orgaan (testlabsvereniging) dat geen commercieel belang had. belang had.

  Echt, dit interview rammelde aan alle kanten.

 48. By the way

  Jack van Gelder had wel een succes gemaakt van Dit vindt Nederland. Maar ja, achteraf is het makkelijk praten :)

 49. GW

  Edit: “toen ze bleef benadrukken” en minus “belang had”.

 50. Ron

  Jinek durft alleen kritisch te zijn bij niet covid gerelateerde onderwerpen, opmerkelijk…oh wacht…

 51. arie

  Die Lubach maakt er meer D66 show van.
  Het is die typische “steek onder water “humor wat die linkse kliek van D66 promoot.
  De producent van dat Lubach verhaal is mevr. van den Brekel, getrouwd met D66 minister mevr. Ollongren.

  Nou, dan weet je het wel. Lubach is nooit onpartijdig en neutraal en daarom kan ik nooit om hem lachen met zijn doorgestoken kaarten humor.

 52. robb

  Waarom zij niemand dat die botox mevrouw oerlelijk is geworden.

 53. robert

  Het is duidelijk wie je niet moet bellen als je huis in brand staat. Het zijn allemaal techno- en bureaucraten. Stop die dan ook niet zo prominent in je talkshows. Die hebben dus allemaal ook te lang de verkeerde teksten gepapagaaid.

 54. Jan Lol

  gewoon een macht hebberig takke wijf…abvoeren please!!!

 55. Xavier

  Tja, Jinek kon hier Twump niet bijslepen dus werd het voor haar een slecht interview.

 56. Geronimo

  We lopen wel zo te schelden op de Club Med, maar zijn wij echt zoveel minder corrupt? (Hoi Hugo de Jonge!)

 57. Duistere religie van het zwarte mondkapje

  Ik weiger een mondkapje te dragen. Ik mijd het OV.
  Als al die maatregelen zonder het mondkapje volstonden om de curve af te vlakken, dan betekent de dwang van een mondkapje in een volgende ronde, dat het om heel andere zaken gaat, dan om een virus, dat niet meer doden maakt dan griepvirussen tijdens voorgaande jaren.
  Wie een mondkapjes gelovige is, zette hem nomdeju snel op.
  Als ik hem niet draag, wordt dan niet hysterisch. Jouw mondkapje helpt immers? Of ben je volslagen krankzinnig geworden?

 58. Neurenberg II

  Een uiterst slappe regie.

  Kwade opzet?

  Smerige bijbedoelingen?

  De NEURENBERG II Processen zullen uitsluitsel geven.

  Denk ook eens aan de miljoenen doden in de Derde Wereld, die sterven, omdat wij op slot gaan en de voedselproductie stokt?
  Dat is een genocide, die ongekend is in de geschiedenis. Daar mogen ze niet mee wegkomen.

 59. Analyticus

  Nederlanders, ruim 17 miljoen, zijn drie keer per jaar verkoudheidsverschijnselen.. Dus elke week gemiddeld een miljoen.
  September is er een bovengemiddelde kans op verkoudheid enz. Toch denkt men dat minder dan procent dan een test wil doen. Rare mensen bij het OMT.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.