Carlo wil A-ster als Televizier-host: ‘Geen Frits Sissing’

Geplaatst op vr 25 sep 2020 om 12:30

RTL-coryfee Carlo Boszhard vindt dat het roer om moet bij de organisatie van het Gouden Televizier-Ring Gala. Je moet zo’n groot tv-evenement door echte A-sterren laten presenteren en niet door iemand die toevallig bij AvroTros werkt. Dat heeft hij gezegd in Jinek. Het Televizier-gala is polderglamour in optima forma: het is dat het op NPO 1 staat en daarom veel kijkers scoort, want het is echt niet om doorheen te komen. Het gala is een humorloze aaneenrijging van prijsuitreikingen.

Daar moet hoognodig iets aan gedaan worden, vindt Carlo, die in 2011 samen met Irene Moors eigenhandig het Musical Awards Gala de nek om draaide. Hij pleit voor een A-ster als presentator van het Televizier-gala en dus geen B-garnituur als Frits Sissing.

Carlo is onverbiddelijk. “Je hebt gewoon een personality nodig die die avond leidt. Dat heb je met Chantal gehad, die toen zwanger was. Zij maakte die avond gewoon fantastisch. De publieke omroep heeft qua personality niet iemand aan wie je je heel erg kunt ergeren of die heel erg leuk is.”

Eva Jinek: “Hebben ze helemaal niemand die dat zou kunnen?

Carlo: “Noem eens een paar namen dan? Frits Sissing gaat niet die avond anders maken.”

Moet er misschien een comedian op? “Ja, dat kan ook. Als je zo’n mooi gala hebt dat zo’n fenomeen is, waarom kun je het niet gewoon wisselend maken? Dat heb je ook bij het Songfestival.”

De AvroTros moet zijn trots laten varen, vindt Carlo. “AvroTros had heel mooi het Songfestival uit handen gegeven, om het breder te trekken met Anouk en al die andere talenten. Dat moet je met dit ook doen.”

Wie zou hij erop zetten? “Matthijs van Nieuwkerk zou het natuurlijk bijvoorbeeld wel heel goed kunnen doen. Dat is een instituut. Er zijn heel mensen die dat heel goed kunnen doen. Jij kan het ook een keer doen, dan doet Chantal het nog een keer.”

En hijzelf? “Ik ben daar niet geschikt voor. Daar moet je andere mensen voor hebben. Tien jaar geleden had ik dat misschien heel leuk kunnen doen, maar nu doe ik weer andere dingen.”

Een andere RTL-collega die hij geschikt vindt is Ruben Nicolai. “Hij zit nu op zijn top en presenteert fantastische programma’s.”

Zure BN’ers

Carlo hekelt ook de zure BN’ers die altijd in het Televizier-publiek zitten. “Die mensen die daar altijd zitten – de sterren zal ik maar zeggen – die zitten daar altijd van: ik hoor eigenlijk op het podium, waarom zit ik daar niet en ik ben een heel slecht publiek.”

Eva: “Ja, een beetje een zuur publiek.”

Carlo: “Ik vind dat zo kinderachtig. Dan heb je de Oscar-uitreiking en daar zitten allemaal sterren. Als iemand wint, dan klapt iedereen alsof het hun grootste vriendin is. Het is part of the deal. Je wordt in beeld genomen. En daar zitten een paar mensen chagrijnig te kijken. Blijf dan lekker thuis!

Het is overigens nog niet bekend wie het Televizier-gala dit jaar gaat presenteren. Jan Smit is genomineerd, dus zal niet de host zijn. Vorig jaar was de presentatie in handen van Rik van de Westelaken en Dionne Stax.

Hopelijk wordt in elk geval Stax vervangen, want met haar leek het net een Bingo-avond.

Foto: RTL
35 Reacties op “Carlo wil A-ster als Televizier-host: ‘Geen Frits Sissing’”


 1. Mappy

  Ha ha A ster Matthijs ?? de auto cue lezer !!

 2. Ben Zine

  Denk niet dat Jinek wordt gevraagd door de NPO na haar vertrek naar de commerciëlen, en terecht.

 3. Mick

  De enige bij de NPO die ik het dan zie doen is Astrid Joosten.

 4. Sean

  Ze hebben blijkbaar nog steeds niet door dat Van Nieuwkerk helemaal niet zo’n goede presentator is. Ik bedoel, wat heeft die nu voor podium ervaring? Sissing doet al jaren grote publiekshows, zoals de Uitmarkt.

 5. Grapperhaus

  Carlo ziet er op de foto niet uit, net een wandelende zombie aso. Ja mensen ik zeg zo als het is.

 6. S.M. Kelders

  Wat een arrogantie werkt er bij RTL

 7. Suomynona

  Alleen een A-ster als host lost het probleem van het Televizier-ring Gala niet op: de onverbiddelijke spruitjeslucht die er hangt. Het gevoel van “wij willen ook een gala organiseren”, maar door gebrek aan budget en kennis blijft het altijd het lachertje van het jaar.
  De categorieën zijn niet verschillend genoeg, waardoor de verschillende genres op één hoop gegooid worden en er nooit een eerlijke kans bestaat er met een prijs vandoor te gaan. Kijk alleen al naar de prijs voor Beste Acteur: in het eerste jaar was dat nog verdeeld in twee prijzen (acteur en actrice), nu is dat maar een award.
  Dan is er nog de setting die, zeker in dat onvermijdelijke Carré, nogal oubollig is. Ze leken het te snappen door uit te wijken naar de AFAS Live (qua locatie meer mogelijkheden), maar nu gaan ze weer terug naar dat statige en saaie theater met die eeuwige kroonluchters.
  De ingestudeerde grappen zijn ronduit slap, de instarts ogen goedkoop en de “grote act” van de avond is vaak meer een ‘wat heeft die daar te zoeken?’-effect dan dat het aansluit bij de rest.
  En dat is dan allemaal omgeven door een onmenselijke tijdsdruk, want “hét Gala van het jaar” mag met moeite anderhalf uur duren.

  Ik had echt gehoopt dat De TV Beelden een paar jaar geleden een geduchte concurrent zou zijn, de contouren waren er zeker zichtbaar, maar dat is blijkbaar inmiddels ook weer stilletjes afgevoerd.

 8. De wortel van 144 is....

  Een bingoavond met Dionne?

  Omdat als er iemand uit het publiek in beeld was de mensen thuis moesten raden of hij het bed had gedeeld met Stax?

 9. Zomaar

  Wij Nederlanders zijn gewoon te nuchter voor dat poppenkast gedoe.
  Gewoon afschaffen.

 10. T

  Wordt een beetje incestueel allemaal. Dat gegeil van Carlo op Chantal en andersom. Ze maken prima televisie, maar ook echt borderline gladjes en iets te geproduceerd allemaal.

 11. Rubicon

  Juist Sissing. Niet presentator die alleen met zichzelf bezig is. Format veel korter , minder incest en en minder oubollig

 12. Jan

  Vroeger had je de “Tros Opsteker van de Week”. Dan kreeg iemand die iets goeds had gedaan een bosje bloemen. Deden de keurige omroepsters, waren we met 5 minuten weer vanaf. Zo zouden we het ook kunnen doen….

 13. delta

  Soumynona
  De TV-Beelden zijn door Jelle B. C. om zeep geholpen.

 14. Guttegut

  Het heeft meer te maken met het feit dat het de meest enge incestueuze griezelbijeenkomst is die je je maar kunt voorstellen.

 15. Wanny

  Jinek is daar toch ook totaal niet geschikt voor. Die is prima achter haar talkshowtafel, maar on stage een grote show presenteren is een heel ander vak.

  Mies Bouwman en Jos Brink, die konden dat wel.

 16. anymous1

  Laat AVROTROS maar eens naar de Duitse TV (ARD/ZDF) kijken, als zij de Bambi’s (ook TV en media prijs(zen)) uitreiken. Een wervelende show er om heen en dito presentators.

 17. robb

  Wat is de meerwaarde van Chantal , Rtl – Carlo Boszhard wil pronken met andermans veren .

 18. , WEST*

  DE WORTEL VAN 144 = SBS6 GOED HE

 19. Instituut van Nieuwkerk

  Dit is beneden ons.

 20. , WEST*

  MAAR 12 IS HET GOEDE GETAL

 21. , WEST*

  OOK LOGISCH DAT HET SBS6 IS WANT VOOR SOMMIGE IS HET 2 VOOR 12

 22. , WEST*

  Oh wat erg,,,,, mijn caps lock stond aan,,, verschoning a.u.b.

 23. Dave Roest

  Dit is toch die man die beschuldigd weed van stranding? Die werkt nog gewoon bij RTL4? Zo zie je maar bij die nichtenzender kan alles. Jammer ik dat dat ze met Peter v.d.Vorst iemand in huis hadden met iets integriteit dan de vorige baas.

 24. , WEST*

  Breaking news Onze lieve heer heeft het mij vergeven, en vertelde mij ook waarom
  Adam en Eva zo gelukkig waren in het paradijs …..Ze hadden geen RTL

 25. willembever

  ‘Wie je het ook laat presenteren, het blijft toch ietwat eigenpijperij zo’n tv-show met tv awards voor tv mensen. Maar goed, ik zou het Nelleke van der Krogt laten doen samen met Andre van Duin. Niveautje hoger dan die RTL/SBS ijdeltuiten.

 26. John de Mol

  Famke Louise gaat het presenteren, met een briefje. Dat moet kunnen….respect (voor Corona).

 27. anonymous

  Die vreselijk irritante, overschatte, Boszhard moet gewoon zijn bed houden.

 28. Annoniemus

  Die foute Boszhard wou nog net niet zeggen dat hij het zou moeten doen #huichelaar

 29. gtstfites

  Zolang het maar geen Dionne Stax meer is.

 30. Guttegut

  Woont Carlo tegenwoordig in een doos onder de lokale fietsbrug. Mijn god, wat ziet die er onverzorgd uit man!

 31. Mark

  Angela de Jong zei gisteren bij Jinek: Peter Pannekoek. Zoiets moet je doen, een comedian zoals bij de Oscars en Golden Globes. Misschien dat al die zure bn’ers in het publiek (ik noem een Erland & Wendy) dan ook eens een keer lachen.

 32. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Jandino!

 33. Caramba

  Ik ga eindelijk eens iets aardigs over Talpa zeggen: enorm bedankt dat jullie Three Billboards, Outside Ebbing, Missouri uitzenden. Eindelijk eens geen pulp.
  Als Net5 een kwaliteitsfilmzender gaat worden, zet ik ‘m zeker op 5.

 34. Opa henk

  Die zogenaamde a sterren moeten hun zakken vullen bij commerciële en nu gala presenteren onzin meneer boshart

 35. Joost H-S

  Ik kopieer even een compliment, mee eens.

  “Ik ga eindelijk eens iets aardigs over Talpa zeggen: enorm bedankt dat jullie Three Billboards, Outside Ebbing, Missouri uitzenden. Eindelijk eens geen pulp.
  Als Net5 een kwaliteitsfilmzender gaat worden, zet ik ‘m zeker op 5.”

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.