Carlo wil A-ster als Televizier-host: ‘Geen Frits Sissing’

RTL-coryfee Carlo Boszhard vindt dat het roer om moet bij de organisatie van het Gouden Televizier-Ring Gala. Je moet zo’n groot tv-evenement door echte A-sterren laten presenteren en niet door iemand die toevallig bij AvroTros werkt. Dat heeft hij gezegd in Jinek. Het Televizier-gala is polderglamour in optima forma: het is dat het op NPO 1 staat en daarom veel kijkers scoort, want het is echt niet om doorheen te komen. Het gala is een humorloze aaneenrijging van prijsuitreikingen.

Daar moet hoognodig iets aan gedaan worden, vindt Carlo, die in 2011 samen met Irene Moors eigenhandig het Musical Awards Gala de nek om draaide. Hij pleit voor een A-ster als presentator van het Televizier-gala en dus geen B-garnituur als Frits Sissing.

Carlo is onverbiddelijk. “Je hebt gewoon een personality nodig die die avond leidt. Dat heb je met Chantal gehad, die toen zwanger was. Zij maakte die avond gewoon fantastisch. De publieke omroep heeft qua personality niet iemand aan wie je je heel erg kunt ergeren of die heel erg leuk is.”

Eva Jinek: “Hebben ze helemaal niemand die dat zou kunnen?

Carlo: “Noem eens een paar namen dan? Frits Sissing gaat niet die avond anders maken.”

Moet er misschien een comedian op? “Ja, dat kan ook. Als je zo’n mooi gala hebt dat zo’n fenomeen is, waarom kun je het niet gewoon wisselend maken? Dat heb je ook bij het Songfestival.”

De AvroTros moet zijn trots laten varen, vindt Carlo. “AvroTros had heel mooi het Songfestival uit handen gegeven, om het breder te trekken met Anouk en al die andere talenten. Dat moet je met dit ook doen.”

Wie zou hij erop zetten? “Matthijs van Nieuwkerk zou het natuurlijk bijvoorbeeld wel heel goed kunnen doen. Dat is een instituut. Er zijn heel mensen die dat heel goed kunnen doen. Jij kan het ook een keer doen, dan doet Chantal het nog een keer.”

En hijzelf? “Ik ben daar niet geschikt voor. Daar moet je andere mensen voor hebben. Tien jaar geleden had ik dat misschien heel leuk kunnen doen, maar nu doe ik weer andere dingen.”

Een andere RTL-collega die hij geschikt vindt is Ruben Nicolai. “Hij zit nu op zijn top en presenteert fantastische programma’s.”

Zure BN’ers

Carlo hekelt ook de zure BN’ers die altijd in het Televizier-publiek zitten. “Die mensen die daar altijd zitten – de sterren zal ik maar zeggen – die zitten daar altijd van: ik hoor eigenlijk op het podium, waarom zit ik daar niet en ik ben een heel slecht publiek.”

Eva: “Ja, een beetje een zuur publiek.”

Carlo: “Ik vind dat zo kinderachtig. Dan heb je de Oscar-uitreiking en daar zitten allemaal sterren. Als iemand wint, dan klapt iedereen alsof het hun grootste vriendin is. Het is part of the deal. Je wordt in beeld genomen. En daar zitten een paar mensen chagrijnig te kijken. Blijf dan lekker thuis!

Het is overigens nog niet bekend wie het Televizier-gala dit jaar gaat presenteren. Jan Smit is genomineerd, dus zal niet de host zijn. Vorig jaar was de presentatie in handen van Rik van de Westelaken en Dionne Stax.

Hopelijk wordt in elk geval Stax vervangen, want met haar leek het net een Bingo-avond.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen