Giel bij afscheid: ‘Veronica is niet waar ik moet zitten’

Geplaatst op vr 25 sep 2020 om 11:45

Giel Beelen heeft vanochtend met weinig bombarie afscheid genomen van Radio Veronica. Hij liet in zijn slotwoord weten niet goed bij de Talpa-zender te passen. Dat was te horen in de uitzending op de radio. Radio Veronica draait niet de muziek die Giel wil en ook het sportieve karakter van de zender spreekt hem niet aan. Er heerst bovendien een censuurcultuur. “Bij het afscheid nemen van Giel bij Veronica sterft ook een beetje de democratie in Nederland en dat spijt mij voor Veronica.

Ooit was het juist zijn droom om voor Radio Veronica te werken. “Ik heb het gezegd bij het eerste programma dat ik hier drie jaar geleden maakte, dat ik vroeger radiootje speelde en dat ik dan heel graag Veronica wilde uitspraken.”

De kleine Giel had het constant over Veronica. “In de auto, onder de douche, overal deed ik het. Ik heb het gewoon heel vet gevonden om dat te mogen zeggen. Ik ga het straks nog één keer zeggen.”

Nu gaat hij er weg. “Het is goed, het is allemaal prima. Ik hoop echt dat Veronica als een malle gaat scoren en dat het heel erg een station wordt met voornamelijk 80s, voetbal en Formule 1. Dat is gewoon niet waar ik moet zitten.”

Giel gaat werken voor NPO Radio 2. “Ik ga echt nog wel eens luisteren als radionerd, maar ik denk dat ik gewoon veel beter bij een station kan gaan zitten wat alle kanten op gaat. Van house classics naar nieuwe Nederlandse muziek.”

Foto: SBS
43 Reacties op “Giel bij afscheid: ‘Veronica is niet waar ik moet zitten’”


 1. MolTalk

  Groot gelijk, Giel!

 2. kapper

  zo te zien is hij al bezig met bezuinigen. Loopt met de kapper zijn geld in de zak.

 3. Bart

  Wel een beetje gelul van Giel is dit want, hij wist heel goed dat het al heel lang niet meer het Veronica was uit zijn kinderjaren. (dat zou hem moeten spijten voor Nederland) Giel moest 3 jaar geleden wel naar Veronica omdat geen enkel ander station hem toen wilde hebben. Eigenlijk past hij helemaal niet bij Radio 2. De NPO had hem als zenderleider op 3FM moeten zetten. Dan zal het heel misschien ooit nog eens wat worden met die zender. Moet het roer wel rigoureus om en moeten ze de doelgroep jongeren laten vallen en er gewoon een zender van maken voor iedereen met pop, rock en alternatieve muziek.

 4. anoniem

  hoe wit is het bij veronica

  giel ga je daarom weg

  waarom wilfred en geen taifoen

 5. Kuis

  Als Veronica Giel een nieuw contract had aangeboden en Giel een miljoen per jaar zou krijgen zou hij hele andere dingen zeggen…

 6. StefanV

  Ik snap Giel wel, al was dit natuurlijk allemaal van tevoren prima te voorzien. Veronica is feitelijk een oldies-zender die erg op safe speelt met herkenbare, grijsgedraaide muziek uit de afgelopen vier decennia. Zelfs als Veronica nieuwe muziek zou willen draaien, mag dat niet (of nauwelijks) dankzij stompzinnige regeltjes die zijn opgelegd bij de verstrekking van de FM-kavels.

  Giel past inderdaad beter bij een zender waar hij ook nieuwe muziek kan draaien. Al hoop ik niet dat hij te veel van die “nieuwe Nederlandse muziek” gaat draaien waar Radio 2 ons dagelijks mee verveelt. Zet de oogkleppen eens af: er is zo veel goede muziek – ook nieuwe – die in Nederland amper aandacht een airplay krijgt, omdat zo nodig het nieuwste liedje van Guus Meeuwis, Nick & Simon of Ilse DeLange grijs moet worden gedraaid.

 7. Falco Buteo

  Dus een plaatjesaankondiger verandert van baan en daarmee sterft de democratie een beetje? Kan iemand mij dit uitleggen? Dit klinkt redelijk pretentieus.

 8. oma

  levenslessen, ze komen vanzelf naarmate je ouder word.

 9. StefanV

  @ Bart: volgens mij is Nederland toe aan een volwassen muziekzender. De malaise bij 3FM los je alleen op door een duidelijke keuze te maken: richt je op pubers en jongeren met bijbehorende muziek (urban, hitparade, YouTube-klikmeuk) of ga voor kwaliteit. Maar daar bereik je de 13-jarige pubers niet mee.

  Radio 2 wordt niet als probleem ervaren dankzij de uitstekende luistercijfers, maar eigenlijk is die zender een groot probleem. Op een paar uitzonderingen na (zoals Stenders) is het extreem middle of the road, voor ieder wat wils, extreem veilig. Bovendien vist Radio 2 veel te veel in de vijver van 3FM.

  De enige reële oplossing in mijn ogen: maak van 3FM een puberzender, geef Radio 3 een meer volwassen profiel: écht voor 35-plussers, dus geen pubermuziek. En plaats er een zender tussen – een beetje zoals BBC Radio 6 Music – die zich puur op kwaliteitsmuziek richt en waar ook alternatieve genres aandacht krijgen. Er zijn nu namelijk grote groepen muziekluisteraars die amper door de NPO worden bediend.

 10. StefanV

  @ Falco Buteo: Het is inderdaad wat overdreven gesteld, maar ik denk dat Giel Beelen bedoelt dat erbij Veronica niemand overblijft die tegen het strakke format in durft te gaan. De formule is heilig, er is geen ruimte voor een muzikaal tegengeluid.

 11. , WEST*

  @ Stefan V En jij denkt dat jongeren naar fm zenders luisteren , die tijd is allang voorbij , Het is de tijd waarin we leven met veel senioren en weinig pubers
  En wat willen senioren? geen house hiphop rap extreme hardrock trence drilrap en dergelijke Het doorsnee publiek dat naar de radio luistert wil gangbare herkenbare muziek, De arbeidsvitamine is een mooie graadmeter

  Maar veel radio zenders draaien niet wat het publiek wil, maar wat de adverteerder eist . Daarom zijn popzenders eenheidworsten!

 12. Jan

  Ik voelde het vanmorgen ook om 09:00 uur. Een siddering ging door het land, een gerommel in de verte alsof er een aardbeving plaatsvond. Maar nu snap ik het. Het is Giel die weggaat bij zijn werkgever en naar een andere werkgever gaat. En die dat zo omschrijft: “Bij het afscheid nemen van Giel bij Veronica sterft ook een beetje de democratie in Nederland en dat spijt mij voor Veronica.“

  Wat een aansteller is deze klaploper zeg.

 13. Silvia de Bourbon Parmaham

  Drama Kip

 14. Henk K

  En bij NPO Radio 2 hoor je al helemaal niet, Giel! Die zender ligt ver boven jouw niveau.

 15. Mappy

  StefanV
  vr 25 sep 2020 om 12:06
  Ik. Zelfs als Veronica nieuwe muziek zou willen draaien, mag dat niet (of nauwelijks) dankzij stompzinnige regeltjes die zijn opgelegd bij de verstrekking van de FM-kavels.
  *****************************
  Dat zijn geen stomme regels. Dat is om te voorkomen dat elk station de zelfde muziek gaat draaien.

 16. Mink Vaillant

  @Bart Zo, dat zijn nog eens wijze woorden. Helemaal eens!

 17. kat

  Nare club mensen bij Talpa, daar wil je niet bij horen !

 18. S.M. Kelders

  Een trap na

 19. Gea

  Talpa is een vreselijk bedrijf met mensen zonder hart maar vooral een marionet van John die zijn dictatorschap kan botvieren in een door hem gecreëerde dode organisatie.

 20. Jan

  Giel zijn kracht ligt m.i. in het s’nachts of ’s morgens heel vroeg radio maken, bij welk radiostation dan ook.

 21. anonymous

  En dat wist hij niet toen hij daar ging beginnen?

 22. Annoniemus

  Op deze foto zou je zeggen , spijker Giel aan het kruis , hij heeft alles er voor mee !

 23. Bart

  @Mappy Ja want nu draaien de stations natuurlijk helemaal niet de allemaal de zelfde muziek.

 24. Sookie Stackhouse

  Precies Giel, je hoort thuis in een tehuis voor smerige mannetjes die nog te goor zijn om met een tang aan te pakken.

 25. Wendy's dealertje

  Giel, de meest overschatte dj van NL

 26. Nana Mouskouri

  Tja, de zender draait al 100 jaar Rhcp. Dan ben je toch niet meer verbaast?

 27. Vette spek dikke wijven

  Overbetaalde gehandicapte pedo die nooit muziek heeft kennen draaien lachwekkend

 28. ton

  Veronica moet weer een echte oldie-zender worden.
  Jammer dat het niet meer is.

  Ik luister al langer naar WDR4 duitse zender,echt de hel dag oldies ,en bijna geen gelul.

  De democratie in nederland dat was de uitspraak van Rob Out.

 29. tim

  Ik heb laatst een straatnieuws van hem gekocht volgens mij.

 30. Magnus Dickendorfer

  Ik begrijp de weerzin tegen giel niet. Ik vind hem een prima radiomaker met een behoorlijke dosis zelfspot. Zijn shows hebben genoeg humor. Giel behoort tot 1 van de meest getalenteerde radiomakers van Nederland. Het is altijd lekker makkelijk om iemand op zijn uiterlijk te pakken.

 31. Pipi

  Hey lampies bij de MC. Hij citeerde de speech van Rob Out op het schip van Veronica! Niet tegen de zender. Zijn jullie wakker?

 32. Solaris

  @Falco Buteo, wat voor druktemakert Giel ook is – hij kent wel zijn klassiekers en jij duidelijk niet. Die woorden zijn een kopie van de laatste woorden van Rob Out uitgesproken op zeezender Veronica in 1974, toen dat razendpopulaire station dankzij lobbywerk van de publieke omroep (ja, ook toen al) door de overheid verboten werd want razend populair.

 33. Falco Buteo

  @Solaris Deze famous last words kende ik inderdaad niet. Dank voor de uitleg.

 34. Tjerrie

  Jezus Christus

 35. Wil van Bil

  Misschien moet Giel lekker thuis gaan zitten…wellicht zit ‘ie daar op z’n plaats.

 36. M

  Wat kunnen mensen hier stomme reacties geven, neem een voorbeeld aan mij altijd met inhoud en per 26 okt weer terug op tv.

 37. Wil van Bil

  Misschien gaan er nog wel een handjevol mensen naar jou kijken M!😂🤣

 38. M

  Jaloers van Bil?, dat ik een kijkcijferkanon ben, dat ga jij nooit halen. Ik trek mensen aan.

 39. Wil van Bil

  En je stoot ze net zo hard weer af hahaha

 40. Kathy Kont

  Ik vind wel dat Wil een punt heeft hoor M

 41. Jeroen

  Groot gelijk Chiel! NPO is nog echte radio

 42. Sabine

  Was te verwachten dit!

 43. JasperV

  Wat ziet die man er toch onverzorgd uit, lijkt wel een zwerver.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.