Giel bij afscheid: ‘Veronica is niet waar ik moet zitten’

Giel Beelen heeft vanochtend met weinig bombarie afscheid genomen van Radio Veronica. Hij liet in zijn slotwoord weten niet goed bij de Talpa-zender te passen. Dat was te horen in de uitzending op de radio. Radio Veronica draait niet de muziek die Giel wil en ook het sportieve karakter van de zender spreekt hem niet aan. Er heerst bovendien een censuurcultuur. “Bij het afscheid nemen van Giel bij Veronica sterft ook een beetje de democratie in Nederland en dat spijt mij voor Veronica.

Ooit was het juist zijn droom om voor Radio Veronica te werken. “Ik heb het gezegd bij het eerste programma dat ik hier drie jaar geleden maakte, dat ik vroeger radiootje speelde en dat ik dan heel graag Veronica wilde uitspraken.”

De kleine Giel had het constant over Veronica. “In de auto, onder de douche, overal deed ik het. Ik heb het gewoon heel vet gevonden om dat te mogen zeggen. Ik ga het straks nog één keer zeggen.”

Nu gaat hij er weg. “Het is goed, het is allemaal prima. Ik hoop echt dat Veronica als een malle gaat scoren en dat het heel erg een station wordt met voornamelijk 80s, voetbal en Formule 1. Dat is gewoon niet waar ik moet zitten.”

Giel gaat werken voor NPO Radio 2. “Ik ga echt nog wel eens luisteren als radionerd, maar ik denk dat ik gewoon veel beter bij een station kan gaan zitten wat alle kanten op gaat. Van house classics naar nieuwe Nederlandse muziek.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen