Albert Verlinde laakt Arie-achtige ‘artistieke politie’

Geplaatst op do 09 jul 2020 om 9:45

Musicalbaas Albert Verlinde ergert zich enorm aan de Arie Boomsma-achtige types die zich nu verenigen in een soort online politiekorps, dat beslist wat nog wel en niet kan in de media en de cultuur. Dat heeft hij laten weten aan Shownieuws. Albert reageert op het nieuws dat Halle Berry afstand neemt van haar transgenderrol na kritiek op social media. Hij keert zich fel tegen die tendens. “Ik vind het verschrikkelijk. Ja, echt waar. Ik erger me er zo aan“, zegt de directeur van Stage.

Op die manier kunnen acteurs bijna níets meer spelen, aldus Albert. “Als je dan een koning of koningin zou spelen, dan kan dat niet, want je komt uit het gewone volk, snap je? Ik vind dat het zo aan het doorslaan is.”

Dit soort Arie Boomsma-achtige types trekken het bloed onder Alberts nagels vandaan. “Ik vind het echt belachelijk dat er een soort politie ontstaan is op social media, die onmiddellijk zeggen: ‘Nee, dit mag jij niet spelen! Je mag geen homo spelen, want jij bént geen homo!’ Dan denk ik: het is acteren, dat is je verplaatsen in een ander en dat op een goede manier doen.”

Iedereen is maar aan het buigen voor deze online politie, klaagt de SBS 6-ster. “Ik vind dat producenten laf worden. Het is iets anders of je een andere kleur gaat spelen. Als ik ineens een zwart mens ga spelen, dat is beledigend, maar het is toch niet beledigend om je te verplaatsen in het karákter en het wezen van een ander mens? Daar is toch niets mis mee?

Collega Evert Santegoeds: “Ik ben het daar mee eens. Je bent acteur om alles te kunnen spelen, vind ik. In Modern Family zit iemand die nogal een homo speelt, maar die is dat niet in het echt. Dat is fantastisch gedaan.”

Albert: “Er is een soort artistieke politie aan het ontstaan. Als je kijkt naar de carrière van Meryl Streep, wat die niet allemaal gespeeld heeft… Poolse vrouwen, alles heeft ze gespeeld. Die kans om zich te ontwikkelen had ze nooit gehad, als ze niet al die hoeken van haar mogelijkheden had kunnen opzoeken. Ik vind het wel gevaarlijk.

Foto: SBS
27 Reacties op “Albert Verlinde laakt Arie-achtige ‘artistieke politie’”


 1. Gerda

  Ik ben het met Albert Kwal eens..In de Arabische landen kent men de Religieuze politie en die is niet mis, zal ik je vertellen, maar die kant gaan wij ook op..

 2. NYC

  Cancel-culture noemen ze dat en het is zeer zorgwekkend.

 3. Casper

  Weer heeft Albert gelijk.

 4. Ben

  Goh, ik ben het voor het eerst van A tot Z met Albert eens. Deze waanzin gaat inderdaad veel en veel te ver.

 5. Kees van der Goot

  De mening van Albert is zo onbelangrijk. Wanneer stopt zijn contract? Zap meteen weg als hij rechts aan de desk zit. Zelfingenomen man.

 6. Hopsakees

  Wij gaan over 10-20 jaar ons zelf zo hard uitlachen om al die politiek correcte onzin.

  Zo’n Nikki Tutorial die ineens ‘shame on you’ gaat roepen over J.K. Rowling omdat deze zei waarom we het hebben over ‘personen die menstrueren’ in plaats van over ‘vrouwen’?Want o, o, o, er zijn transgenders die eerst vrouw waren en nu man en die menstrueren ook. Of zoiets.
  Kan mij het allemaal verrotten. Ik noem iemand die zwart is een neger. Ik heb geen zin om om de zoveel jaar alle woorden aan te gaan passen. Iemand die op de noordpool woont, is een Eskimo.

 7. Trouveé

  Zolang ze nog bestaan uit types als Boomsma, Halina Reijn en Molendijk, maak ik me vooralsnog geen zorgen.

 8. Frits

  Ook Albert is al beïnvloed, zonder dat hij het doorheeft:

  “Het is iets anders of je een andere kleur gaat spelen. Als ik ineens een zwart mens ga spelen, dat is beledigend”

  Want ook dit is absolute nonsens.

 9. Dries Roel Vink

  Albert (Kwalbert) heeft (en niet alleen op de foto) een vreselijk pijpbekkie. En daar komt heel wat rommel uit (en gaat ook heel wat rommel in).

 10. robb

  social media is de ondergang van de maatschappij ,hij heeft gelijk kijkcijfers lopen terug ze gaan niet allemaal naar netflix veel zitten de hele dag met hun telefoon elkaar op te hitsen ze horen geen tegengeluid meer ,dat zie je hier ook op mc gebeuren .

 11. Jan

  Geruchten gaan dat het andersom kan het wel.
  James Bond wordt in de volgende serie gespeeld door een donker bisexueel transgender persoon die zij/hun genoemd wil worden, de groene agenda van Frans Timmermans uitvoerend al rijdend in een Toyota Prius. Zij/hun heten vanaf nu Gender Woke.
  Bondgirls worden vervangen door Bondpersons en die mogen alleen gespeeld worden door LBHGTQIXYZ-mensen die niet menstrueren want dat is een vrouwenconcept en beledigend voor Gender Woke. De slechterik wordt gespeeld door JK Rowling. Werktitel tot nu toe is Gender Woke: Genderschmender.

  Zin an!

 12. Het gonst nog steeds in Amsterdam

  Stage Entertainment staat volgens de geruchten op omvallen.

  Albert is bezig met Arie Boomsma.

  Het kan verkeren.

 13. Kwalbert Verlinke

  Opvallend dat wanneer de ‘woke’ (cancel) cultuur hem in de portemonnee zou kunnen raken hij hier iets over meent te moeten zeggen.

  Jammer ook van de hypocriete, en racistische, toevoeging dat het niet kan dat een blanke een zwarte speelt. Andersom is blijkbaar geen probleem….

 14. Jaap Aap

  Eensch. Het wordt met de dag gekker.

 15. Matthijs Zelf.

  Albert Verlinde ergert zich aan alles en de mensen aan hem.

 16. T

  Wijze woorden van Albert.

 17. Huismaker

  Alles wat die relnicht zegt neem ik met een korrel zout. Zit morgen weer op schoot bij zijn billenmaat Rutte.

 18. Mario

  Dus als er volgende film een moordenaar zit wordt joran van der sloot gebeld?

 19. Echo

  Met dank aan mensen als ARIE BOOMSMA. Het is te ernstig voor woorden wat er is gebeurd. Johan Derksen je bent een topper en ga vooral door met het maken van grappen!

  Narcisten als Arie Boomsma, die als een verlossende nep Jezus, als reuzen met lemen voeten , zitten zij hoog te Paard en zullen zij de vermeende racistische domme bange tokkies vertellen of ze wel of niet deugen want De kleine groep hanteert hoge ethische en morele standaarden en zijn van meing de wijsheid in pacht te hebben,

  Een ‘man’ als Arie is een ijdele narcistische NSB’er die geen kritiek of spot duldt want hij vindt zichzelf geweldig. Arie Boomsma ziet zichzelf als een ‘persona grandiosa’, de uiterlijke persoon zoals hij er graag uit wil zien. Het lijkt dat Arie een andere kant van zijn persoon, zijn schaduw, die er wel eens minder fraai uit zou kunnen zien, krampachtig probeert te bedekken.

  De depressie die op de loer ligt als de zinloosheid van zijn bestaan manifest wordt zodra de drug van zijn grootheidswaan is uitgewerkt.

  Je zou denken dat volgens de heersende opvattingen dergelijke getalenteerde mensen, de trots van hun ouders, een sterk en stabiel zelfbewustzijn zouden moeten hebben. Juist het tegendeel blijkt echter waar. Alles waar zij aan beginnen, doen zij goed, uitstekend zelfs, ze worden bewonderd en benijd, ze oogsten succes waar ze maar willen, maar het blijft allemaal zinloos. Zodra ze niet ‘on top’, niet ontegenzeggelijk de superster zijn of wanneer ze plotseling het gevoel krijgen mislukt te zijn, gemeten aan een of ander ideaalbeeld van zichzelf, dan worden deze mensen vaak geplaagd door angsten of hevige schuld- of schaamtegevoelens.

  De ineenstorting van het gevoel van eigenwaarde bij de mens met ‘grootheidswaan’ laat overduidelijk zien hoe dit gevoel eigenlijk in de lucht aan een ballon heeft gehangen, die bij gunstige wind weliswaar nog wat hoger zweefde, maar waar plotseling een gaatje in kwam, waardoor het nu als een vodje op de grond ligt. Van de eigen gevoelens is niets ontwikkeld dat later in het leven houvast had kunnen bieden. De partners van de mens met grootheidswaan, inclusief de seksuele partners, moeten eveneens zijn narcistische gevoelens bevredigen. De anderen zijn er om hem te bewonderen, en hij zelf is voortdurend met hart en ziel in de weer om deze bewondering te krijgen (te verdienen). Daarin komt zijn martelende afhankelijkheid tot uitdrukking’.

  Kijk naar Arie Boomsma, hij heeft een baard, zijn pet is af want er groeit weer haar op dat hoofd. Bedenk eens hoe Arie er uit zou zien als hij zijn ‘mannelijke baard’ zou afscheren. Wat blijft er dan nog over van dat gekrompen gezicht met kleine oogjes en rimpels? Precies een kleine oude rattenkop passend bij zijn status als lid van de nieuwe STASI.

  Arie Boomsma is terecht destijds belachelijk gemaakt door de heren van Veronica Inside en daarom heeft Arie Boomsma wraak genomen. Arie is net als dat handjevol benepen fatsoensrakkers, die louter met zichzelf bezig zijn om hun niet aflatende behoefte aan aandacht te bevredigen.

 20. Teuntje

  Kwalbert is een keer niet aan het slijmen

 21. Enja Zegnee

  Albert met zijn ouderwetse jasjes uit Maastricht zijn persoonlijke mening over alles zijn moraal zijn vingertje zijn ego etc. Weg met die man.

 22. Keet

  Een acteur is iemand die een personage uitbeeldt in een verhaal of rollenspel, net als een voice-actor. Ze spelen vrijwel nooit hunzelf dus het is hun core business zich voor te doen als iemand anders die ze zelf niet zijn. Als we die woke mensen moeten volgen kunnen we dus acteurs en voice-actors wel opdoeken en daarmee films, theater etc.

 23. 123

  Wauw… ik ben het zowaar eens met Albert!

 24. Derhal Flynn

  @Echo.
  Mooie woorden.
  Treffend.
  Stil van.

 25. Rotterdammer

  Ben het zowaar eens met kwalbert én vind het commentaar hierboven van ECHO briljant ! Arie moet uit het nieuws geëlimineerd worden, die kalende rimpelige over getatoeëerde kastnicht uit Mark en!

 26. Ralder

  Was die Kwalbert niet heel veroordelend t.o.v. Johan Derksen onlangs? Wat een hypocriet!

 27. Cornelia

  Nou Albert, jij kunt er zelf ook wat van. Je hebt zelf over van alles commentaar gehad en je belachelijke meningen over racisme geuit naar mensen. Het ergste was dat het geen racisme was waar je mensen valselijk van hebt beschuldigd. Nu komt jouw eigen wereld aan de beurt. Hopelijk voel je nu wat je andere hebt aangedaan. Eerst nadenken, je gezond verstand gebruiken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.