VI weigert Gordon-kritische column, Dijkgraaf stapt op

Censuur en Talpa gaan al jaren hand in hand met elkaar. Vorig jaar bereikte de censuurdrift van John de Mol het toppunt: met man en macht werd geprobeerd om de pedo-uitspraken van Giel Beelen te censureren in de media, Talpa dwong Shownieuws om artikelen over concurrent Qmusic te verwijderen en Wilfred Genee kreeg een spreekverbod opgelegd. Nu is het weer raak: nadat Talpa vorige week de loslippige Dennis Schouten ontsloeg, maken ze nu Jan Dijkgraaf monddood.

De niet-politiek-correcte Jan Dijkgraaf is al anderhalf jaar columnist in Veronica Inside, het radioprogramma van Wilfred Genee, maar stapt nu op uit onvrede. Hij had eigenlijk nog een contract tot het einde van het jaar ter waarde van 6.000 euro – voor hem veel geld – maar dat laat hij schieten.

Jan wilde dinsdag een zeer kritische column over de narcistische Talpa-ster Gordon voorlezen, maar dat mocht niet van VI. “Zoals altijd stuurde ik jullie, vanwege de instartjes, de laatste regels van mijn briefje van die dag. En toen kreeg ik bij hoge uitzondering een belletje. Dat ‘de redactievergadering’ even geen zin had in gezeik met Gordon.

De tenen van Gordon zijn enorm lang: als hij thuis in Blaricum zit, kunnen ze die in Hilversum ruiken. “Gordon is de Talpa-ster van wie we allemaal honderd procent zeker weten dat hij bij de Talpa-leiding zou gaan janken over jullie als jullie mij dat briefje zouden laten voorlezen.

Talpa is enorm hypocriet en kleinzielig, vindt Jan. “Als ‘Gordon’ namelijk ‘Dreetje Hazes’ was geweest, hadden jullie zitten schateren in de studio. Nu het er eentje van Talpa is, kon het niet.

Die beperking is de druppel, zegt hij. “Iederéén in de entertainmentwereld is er eentje van Talpa, heeft vriendjes bij Talpa of doet het met iemand van Talpa. Als ik dáár rekening mee moet gaan houden bij de keuze van mijn onderwerpen, ben ik niet langer niemands knecht, maar John de Mols knecht.

Ondenkbaar. Dus dit was het. No hard feelings bij mij. Alleen opluchting.

Het hele stuk van Jan Dijkgraaf kunt u hier lezen. Daarin vertelt hij ook wat er voorafging aan de druppel die de emmer deed overlopen. Hij was de politiek-correcte houding van Wilfred Genee sinds de VI-rel namelijk al bijzonder zat.

Al met al kun je je afvragen of de macht van Talpa Network, dat de commerciële radiomarkt in Nederland domineert en eigenaar is van het ANP, niet een beetje te groot is geworden in ons medialandschap.

John de Mol heeft een hoop talenten, maar zijn uitstekende Kim Jong-un-imitatie kan hij beter achterwege laten.

Lees ook:
SBS 6 bevestigt dat Evert Santegoeds is geschorst (29 maart 2018)
Albert Verlinde is Talpa-spreekpop: zwijgt over Giel (12 maart 2019)
‘Poging tot censuur door Talpa Radio is kansloos’ (13 maart 2019)
Talpa jorist artikelen over Qmusic van Shownieuws-site (3 april 2019)
Talpa Radio legt Wilfred Genee spreekverbod op (26 april 2019)
Angela de Jong vindt censuurdrift Talpa zorgelijk (26 april 2019)
VI laakt censuurdrift Talpa: ‘Er heerst een angstcultuur’ (27 april 2019)
‘Talpa Radio-dj’s mogen niet meer over RTL praten’ (8 november 2019)
Talpa zet ‘te loslippige’ Dennis Schouten op straat (maandag)

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen