Houdt SBS 6 miljoenscore We Want More vast?

Er gebeurt momenteel bar weinig op televisie, maar SBS 6 schotelt de kijker deze zomer elke vrijdagavond de talentenshow We Want More voor. Er blijkt veel animo te zijn, want de première trok vorige week maar liefst 1,048 miljoen kijkers: de hoogste score voor vrijdagavondamusement op SBS 6 sinds 2015. De grote vraag is nu of de zender deze score vanavond vasthoudt? “De eerste aflevering is belangrijk, maar de tweede misschien nog wel meer“, zegt host Johnny de Mol.

Je weet het maar nooit, zegt Johnny in De Telegraaf. “Wat doen de mensen? Haken ze aan, haken ze af, blijft het gelijk? Dus de vlag is nog niet uit, maar er was wel blijdschap. Het is lang geleden dat we zo hebben gescoord.

Voor Wendy van Dijk was het haar beste score sinds ze terug is bij SBS 6. “Dat zijn cijfers waar je met z’n allen op hoopt, maar niet van uit kan gaan. Zeker niet in deze tijd van Netflix. Nu is het even afwachten. Het is ook nog geen voldongen feit dat het een succes is. Daar kun je pas op langere termijn iets over zeggen, maar so far so good.”

Hebben ze de champagne vorige week eigenlijk ontkurkt? Johnny: “Nee, dat doen we niet zo snel bij de familie De Mol.

Hun SBS 6-collega Albert Verlinde heeft alle vertrouwen in vanavond. “Ja, ik ging er vorige week echt voor zitten, omdat Wendy er hier over had verteld. Zij was vanwege het mooie weer heel bang voor de kijkcijfers. Nou, dat viel reuze mee.”

Albert vindt het een topshow, zei hij gisteren in Shownieuws. “De avond zelf – en het is niet omdat ik hier nu bij SBS zit van hallelujah, want we zullen ook kritisch zijn als het nodig is – vond ik het al gelijk echt een leuk programma. Dezelfde avond heb ik berichten aan de teams gestuurd van: ‘Jongens, dit wordt echt heel erg leuk.’”

Iedereen is een beetje zenuwachtig bij Talpa, omdat we heel vaak in het verleden – en ik zeg ‘we’ omdat ik hier nu toch werk – na de eerste uitzending gejuicht hadden van: nu komt ‘ie binnen! Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat dit zó’n leuk programma is, dat het zomaar eens heel leuk zou kunnen worden. Laten we het hopen, want het programma verdient het.”

We Want More is vanavond weer om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen