Oei: Linda de Mol he-le-maal klaar met Chantal Janzen

Geplaatst op di 02 jun 2020 om 14:00

Linda de Mol doet steeds minder moeite om te verbloemen dat ze een enorme hekel heeft aan Chantal Janzen. De SBS-koningin is er erg teleurgesteld over dat de RTL-ster haar show Oh Wat Een Jaar heeft gekaapt. Dat heeft ze laten weten aan Shownieuws. Oh Wat Een Jaar is voor een belangrijk deel bedacht door Linda, maar de rechter bepaalde dat ze de show niet mocht meenemen naar SBS. Ze gaf al bij voorbaat aan er grote moeite mee te hebben als een ander haar shows kaapt.

Wie durfde haar vingers te branden aan de achtergebleven Linda-shows Weet Ik Veel en Oh Wat Een Jaar? Linda had er al moeite mee dat haar oud-tv-collega Beau van Erven Dorens er met Weet Ik Veel vandoor ging: “Beau is wat dat betreft natuurlijk een goede keuze, want die kan echt wel wat, maar het doet best wel pijn. Helemaal omdat ik het ook niet echt ehh… Ik hoorde dat via een appje van Beau en dan heb je toch zoiets van: ja, mmmm. Het is niet fijn, maar ik kan er niks aan doen.

En nu kaapt Chantal Janzen, de ex van neef Johnny de Mol, Oh Wat Een Jaar. Ruben Nicolai blijft ook aan, terwijl hij eerder aangaf te twijfelen over een Linda-loos Oh Wat Een Jaar. Jeroen van Koningsbrugge blijft Linda wél trouw, stapt op en wordt vervangen door Carlo Boszhard.

Shownieuws vroeg Linda gisteren wat ze ervan vindt dat Chantal haar show kaapt. Deskundige Albert Verlinde: “Chantal Janzen gaat het presenteren en laten we even kijken naar de reactie wat ze daar dan van vindt.”

Linda de Mol: “Ja, daar vind ik een heleboel van, maar ik wil er niets over zeggen. Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had, maar formeel mag het door een uitspraak van de rechter, dus dan moet je je erbij neerleggen. Zeker in de huidige tijd zijn er ergere dingen waar mensen zich druk over maken, dus ik ga het een plek geven.”

Het is dus duidelijk dat Linda zich genaaid voelt door Chantal. Ze geeft expliciet aan dat ze het omgekeerd nooit zo zou hebben gedaan. Verlinde: “Ze vindt het heel erg en dat komt ook omdat haar hart in het programma zit en Chantal was natuurlijk ooit een soort familie van Linda, doordat ze een relatie met Johnny had, dus het is ook nog heel close ook. Dat voelt een beetje au-au-au.

Oorlog

Het ging allemaal mis tussen Linda en Chantal toen Chantal in 2017, net als Linda, een eigen blad begon. “Zij was een van de eersten die ik het verteld heb; ook gezien onze band. Nee, ze stond niet te springen“, bekende de presentatrice in 2017.

Toen Linda bij RTL vertrok, was Chantal dan ook niet bepaald bedroefd. “Ik werkte niet met haar samen. Wat dat betreft vind ik het niet erg“, zei ze onomwonden.

Linda’s broer John de Mol deelde vervolgens een flinke plaagstoot uit aan Chantal door de rechten van haar show Chantal Blijft Slapen te claimen, waardoor ze het programma moest staken. “Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt“, bekende ze een half jaar geleden.

En vervolgens was er nog de rel tussen Chantal en Wendy van Dijk, waarbij Linda partij trok voor SBS-collega Wendy. “De laatste vraag: ik had het er net over – en ik weet niet of je het meegekregen hebt – maar ben jij team Chantal of ben jij team Wendy?“, vroeg Giel Beelen in december aan haar.

Linda: “In dit geval ben ik team Wendy. Ik vond het echt niet heel erg chic.

Het is mogelijk payback-time van Chantal, die haar kindje Chantal Blijft Slapen moest afstaan aan broer John de Mol.

En daar kwam in april nog bij dat Chantal in Jinek felle kritiek uitte op Linda’s beklag dat haar vakantie in Portugal niet doorgaat door het coronavirus. Ze maakte een ‘van lotje getikt’-gebaar. RTL Boulevard trok daarin partij voor Chantal.

Lees ook:
Chantal Janzen: ‘Ogen uit kop gejankt door John de Mol’ (7 september)
Linda de Mol hypocriet over formatruzie met RTL 4 (16 oktober)
Linda de Mol: ‘Ik had dit niet verwacht van RTL 4’ (17 oktober)
NRC vindt beklag Linda de Mol over formatruzie zwak (17 oktober)
Angela de Jong: ‘Linda de Mol liegt over formatruzie’ (17 oktober)

Foto: RTL 
73 Reacties op “Oei: Linda de Mol he-le-maal klaar met Chantal Janzen”


 1. Bep

  Geweldig!!!!
  Ik ben team Chantal!

 2. Alex

  Iedere werknemer die vrijwillig vertrekt bij een bedrijf laat wel eens een creatie achter. Daar heb je destijds voor getekend.

  Je mag het jammer vinden, maar het is je niet afgepakt. Verman jezelf een beetje.

 3. Jantien Visser

  Leuk dat Chantal het Oh Wat Een Jaar gaat presenteren. Ik laat er geen traan om dat ik Linda niet meer zie. En ook fijn dat Ruben blijft en die Jeroen zwaai ik met liefde uit. Die kan ik onderhand “niet meer snûven hore”
  Ik ga zeker kijken!

 4. BRK

  Lastige situatie voor allebei. Ik snap dat Linda baalt dat haar programma nu door een ander gedaan wordt, maar wie ze er ook op gezet hadden, ze had denk ik net zo hard gebaald. Aan de andere kant, toen ze dit programma ontwikkelden wisten ze bij Talpa ook wel dat Linda vroeg of laat de overstap zou maken. Dan hadden ze toch betere afspraken moeten maken. RTL mag nou eenmaal dit programma maken. Het is Linda die zelf weggegaan is bij RTL, ze is niet weggestuurd ofzo.

  Ik snap ook wel het dilemma voor RTL en Chantal Janzen zelf. Ik kan me voorstellen dat ze denkt van “Moet ik dit wel willen presenteren”, want je weet dat er gedoe van komt (zie hier deze nieuwspost). Maar aan de andere kant is het natuurlijk wel voor haar geknipt denk ik.

  Misschien moeten de twee eens samen wat gaan drinken om het bij te leggen.

 5. Henk

  Allemaal jaloezie. Kinnesinne!

  Wie mag alle grote shows presenteren?
  Wie blijft zichzelf?
  Wie heeft leuke humor?

  CHANTAL.😁

 6. anymousin

  Linda de Mol laten zich wel erg kennen. om telkens te blijven zeuren over het verlies van programma’s. Kan erg slecht tegen haar “verlies” . Als lid van de familie de Mol, moet ze toch weten hoe e.a. werkt.

 7. HUGO

  Wat een gezeur van Linda, zelfs de rechter geeft aan dat het geen probleem is. Ze heeft de programma’s ontwikkeld toen ze door RTL betaald werd dus is het logisch dat RTL deze programma’s kan behouden.

 8. HUGO

  Ik geef Linda groot gelijk.

  Wat een darm met haar nep appelwangen.

 9. elise

  zo niet chic van Linda dit. Get over it. Je bent zelf vertrokken bij RTL, ga dan nieuwe dingen doen en wens je opvolgster gewoon veel succes.

 10. William

  Linda kan dan Linda blijft slapen gaan maken

 11. Ron

  Albert weer met zijn aannames als of hij kon zien dat Linda een gezicht trok van ‘oh wat ben ik klaar met Chantal Janzen’.
  Oh Wat Een Jaar vond ik altijd wel een leuk format van Talpa, goed uitgevoerd en helemaal in de stijl uit het specifieke jaar wat behandeld werd.

 12. One And only

  Chantal Jansen is zwaar onsymphatiek en in mijn ogen zelfs een beetje gevaarlijk voor anderen mensen… Zoek maar op youtube naar het dilmpje van Rutger Castricum die Chantal Jansen interviewt en je zult haar ware aard zien! Echt te schandalig voor woorden!

 13. bartje

  Chantal is gewoon loyaal aan haar werkgever. Linda aan haar broer die haar van alles beloofd heeft en dat nu niet kan waarmaken. Tja…

 14. Dennis

  Tja dan had ze haar contract beter moeten opstellen en misschien het programma mee mogen nemen.

 15. Viola

  Linda…. niet alles is te koop! Neem je verlies eens, leer omgaan met teleurstellingen, wordt eens een normaal mens.Lekker naar de camping van de zomer.Bbq in de tuin met Wendy en Erland.Kipsateetje, worstje, hamburgertje, gewoon van de AH.Ff weer met beide benen op de grond ok?

 16. Donald Dumb

  One and Only.

  Chantal Jansen is een waar sekreet achter de schermen
  Voor de camera lief glimlachje, maar is de camera uit…oeioeioei!
  Is mij verteld door iemand die met haar gewerkt heeft…

 17. Peter vdV

  Andersom had John de Mol precies hetzelfde gedaan lieve mensen.

  Dus Linda, niet hypocriet doen, droog je krokodillentranen, ga lekker in je zwembad liggen en ga een walvis met botox imiteren.

 18. Bert

  Chantal werd vroeger genaaid door Johnny en naait zij zijn tante. De cirkel is rond en laten we het nu weer over belangrijke zaken hebben zoals wat de door ons vereerde en geliefde BNrs vinden van de demonstratie van gisteren.

 19. Professor Zeiksnor

  Ik ga uit solidariteit met Linda niet kijken.

 20. Leonar

  One and Only en Donald dumb schrijven allebei Chantals naam verkeerd maar dit zal wel weer dezelfde persoon zijn.

 21. Lies

  Ik kan niet kiezen,chan en linnie zijn beide toppertjes net als burgemeester femmetje de beste is die A’dam ooit heeft gehad.

 22. One And only

  Leonar, nee. En ik wil geen moeite doen om de naam van een of andere bn’er goed te schrijven. Heb wel iets beters te doen.

 23. Geertje.

  De een zijn dood de ander zijn brood.

 24. CB

  Hoog tijd om die twee es samen in de boksring te zetten. Wat lijkt me dat heerlijk, twee van die stoeipoezen die met elkaar de battle aangaan! :P

 25. Giggio

  @One and only: filmpje uit 2009 met die vreselijke Rutger die je toch niet serieus kunt nemen.

  Spuuggum in de bek was een goede reactie van Chantal

 26. One And only

  Maakt niet uit Giggio, wat is gebeurt is gebeurt en wat gezien is kan niet ongezien worden.

 27. Sip

  Ik heb problemen met stelen van creatief eigendom. Mijn dochter is zelfstandig ontwerper en heeft er regelmatig te maken met het stelen van zaken die door haar zijn gecreëerd. Ik zou nooit meewerken aan zoiets en Jeroen van Koningsbrugge steunt Linda ook, dat is prima. Chantal Janssen is de laatste tijd ook echt vervelend te noemen.

 28. Donald Dumb

  Leonar.

  Lekker boeiend, een s of een z.
  Een sekreet is een sekreet.
  Chantal schijnt het erg hoog in haar blonde bolletje te hebben…

 29. Geertje.

  Ach het zijn toch allemaal egootjes bij de televisie.

 30. Jack

  @One And only
  di 02 jun 2020 om 14:41

  Dan weet je blijkbaar niet hoe je Rutger Castricum schrijft, want dat schreef je correct.

 31. Anoniempje...

  Dit soort vrouwen zouden nog baby’s eten om er goed uit te blijven zien.

 32. Albert

  Ze spuugde niet eens, domme doos.

 33. Rogier

  #teamchantal

 34. Sander

  Gewoon kopie van de show maken en ander naampje geven: Het beste van …

 35. rene

  Wat is het toch een heerlijk wereldje met die gespeelde vriendschappen. Voor je het weet heb je een mes in je rug.

 36. By the way

  Het mediawereldje staat nou niet bol van mensen die elkaar iets gunnen. Who cares, lekker laten kibbelen onderling. Ook dat hoort er allemaal bij om je broodheer te pleasen, vooral als het je broer is.

 37. Josefien

  Ik vind dat Chantal het stukken beter doet dan Linda.
  En ze is ook niet zo gemaakt als Linda.
  En Linda de Mol is ongeveer twee keer zo oud en vier keer zo rimpelig en botoxerig als Chantal. En Chantal doet ook niet zo gemaakt grappig of vriendelijk zoals Linda

  Nee hoor. Ik zie liever Chantal Jansen die show presenteren dan Linda de Mol. Soms is het dus best goed om af en toe een presentator eruit te knikkeren. Daar wordt het programma dus zomaar beter van.

 38. Mick

  Linda moet gewoon Love Letters nieuw leven in blazen op SBS6 zodra dat weer mogelijk is.

 39. Adriaan

  Gek toch hoe die Linda in zo’n korte tijd wereldvreemd is geworden en haar imago verprutst heeft.

  Toen ze nog bij RTL zat was ze natuurlijk ook multi-miljonair, maar wist zich toch redelijks volks en normaal te gedragen. Nu is ze echt besmet met het virus dat haar broer ook heeft, met haar uitspraken over haar vakantie, het gezeur over haar programma’s na een zelf-gekozen exit bij RTL en nu deze reactie.

  Dit soort mensen heeft eigenlijk iemand nodig die compleet buiten het tv-wereldje staat, om ze te laten zien wat normale mensen vinden en niet alleen in je eigen bubbel gezegd wordt.

 40. Mick

  De afgelopen tijd heeft Talpa de stekker uit sbs9.nl en net5.nl getrokken. Nu is ook de stekker uit veronicatv.nl en sbs6.nl getrokken. Enkel kijk.nl is nog in de lucht. Erg raar.

 41. Rob

  Beste Linda de Snol uhhhh Mol zit alstublieft niet zo te janken want je bent een over het paard getilde lapzwans, piepen dat Chantal je programma overneemt ohh nee afgepakt hebt was het toch? het zal er alleen maar leuker op worden met Chantal want haar lach is echt en niet gemaakt en ‘weet ik veel” was veel leuker en grappiger met Beau. Kortom ik ben team Chantal en ga jij lekker met Wendy in de ballenbak spelen.

 42. Paul

  Er is een reden waarom Mollen onder de grond leven… daar horen ze thuis

 43. echt nieuws

  John had iets aan Linda beloofd en kan het opnieuw niet waarmaken. John heeft zelfs aan RTL aangeboden dat Linda het bij RTL zou komen presenteren. Niemand bij RTL echter die nog op Linda zit te wachten. Dat voelt Linda nu ook. Dat Chantal ‘ja’ zegt tegen dit programma, nadat John haar ‘Chantal blijft slapen’ heeft afgepakt toont aan dat ze ballen heeft. Jeroen van K. durft dat niet. Bang voor John.

 44. MC bezoeker 23

  Voor mij team Chantal!

 45. MC bezoeker 23

  @BRK Dat zou dan vanuit Linda moeten komen, want Chantal doet niks verkeerd.

 46. J.P.

  Ik zou zeggen: BitchKooigevecht tot de dood!
  Normaal zou de meest fitte dat wel winnen, maar Linda heeft met al dat vet en botox wel een goede beschermlaag.

 47. Max

  Linda is oud en dik, Chantal is jong, knap en grappig. De keuze is snel gemaakt.

 48. kkk

  BREAKING NEWS: KINDERPORNO BIJ Marco Borsato gevonden in de auto.

 49. Ron

  @kkk: fake nieuws.

 50. GrijzePilion

  En iedereen is klaar met Linda de Mol en haar corrupte Mol-clan. De gevangenis in met die walgelijke bende!

 51. Peter Beense

  Net even Marianne Weber verkracht dat vieze pleuris wijf

 52. Bart

  Wat ontzettend kinderachtig allemaal. RTL had The Voice, Oh wat een jaar en Weet ik veel lekker mee moeten geven. The Voice za er om gehangen hebben maar voor Weet ik veel en Oh wat een jaar in het genre wel leukere shows te verzinnen. Heeft Linda werkelijk zo lang nagedacht over deze formats? Laat me niet lachen!

 53. teuntje

  Ouwe Linda is stikjaloers op de mooie Chantal

 54. Gay Smurf

  Wat een toestand! #lievehelp

 55. Vinn

  Dus Linda komt binnekort met Linda blijft slapen?

 56. Peter Pan

  Ik kijk nooit naar dit soort commerciële zooi, maar over het juridische van dit verhaal:

  Die Chantal kan er toch niets aan doen dat de rechter blijkbaar bepaald heeft dat “Oh Wat Een Jaar” bij RTL dient te blijven?

  En toch ook niet dat RTL in haar (Chantal) kennelijk een prima opvolger als presentator zag/ziet?

  Dus volgens mij moet Linda zich niet zo kinderlijk jaloers opstellen!

  Of zie ik ’t verkeerd ?

 57. OssyBear

  Ik ben voor Team CHANTAL :-)

  Minder overdreven, hoop dat Chantal wel zichzelf blijft.

 58. OssyBear

  Chantal , Blijf jezelf !!!!!

  Leuke spontane meid, volgend op insta.

 59. gtstfites

  Oh wat Jaar is van ITV en niet van Talpa, dus Linda moet niet zeuren.

 60. Mick

  ITV is Talpa.

 61. john de nikkser

  ziekelijke personen die molletjes ………………….. ik wil punten CHANTAL OF LINDA

 62. Albert

  John de mol lacht gewoon want het komt toch gewoon van bij hem en chantal heeft toch niks in te brengen dus wie heeft dan gewone linda

 63. john de nikkser

  sorry ALBERT maar het is toch echt ITV en niet de holletjes

 64. Wyatt

  Linda kan het niet hebben omdat Chantal veel leuker in zo’n programma is.

  Wat een valse oude feeks is die Linda ook geworden. Ze is helemaal niet leuk meer.

 65. Piet Pannelap

  It is (was) all in the family 😂

 66. Leo knots

  De ene is eng, de ander nagemaakt. Aan u de keus

 67. Solidarikots

  Zegt de een tegen de andere doos…………

 68. Solidarikots

  Tegenwoordig zijn programma’s net hoeren. Onpersoonlijke formats en waar een presentator maar gewoon naar binnenstapt ongeacht wie er achter het raam staat.

 69. Henk K

  Tja Linda, zo werkt de tv wereld. Paul mocht Ranking The Stars eigenlijk ook niet meenemen en toen Johnny de Mol jaren geleden van Veronica naar RTL ging moest hij Waar Is De Mol? ook achterlaten.

  Daarnaast hebben de Molletjes geen aanspraak meer op de formats aangezien John zijn productiebedrijf volledig van de hand heeft gedaan en zich heeft teruggetrokken waardoor het nu volledig in handen is van iTV.

 70. Zomaar een persoon

  @Max – Jong? Ze is 41.

 71. Xxxxx

  Nooit geweten dat Linda de Mol en Chantal Janzen elkaar niet mochten. Beetje kinderachtig dames om je als kibbelende zusjes te gedragen. Erg toch als de een de ander het licht in de ogen van de ander niet gunt.

 72. Matthijs

  Snap Linda wel, zij heeft de shows groot deels bedacht. Chantal vind ik een bitch geworden. En RTL denkt ook dat ze alles kunnen maken. Hebben ook schikt programma, ‘s. En SBS word vaak te kort gedaan en hé ben zeker ook goede programma, ‘s. Dus mensen, zet hem wat vaker op 6,

 73. Bart

  RTL had lekker de hele handel aan Linda moeten meegeven. Zoals ik al eerder hierboven zeg zijn die shows echt allemaal niet zo bijzonder. Linda zegt dat het allemaal zelf bedacht heeft. Ik vraag me af hoelang ze er over heeft moeten nadenken want het is allemaal niet zo moeilijk bedacht en zo flauw eigenlijk allemaal. RTL had moeten vertrouwen op eigen kracht en met andere shows moeten komen. Kunnen soort gelijke shows zijn. Maakt allemaal niets uit.

  Ook de The Voice is een beetje sleets aan het raken. Hier had RTL gewoon het format X Factor uit de mottenballen kunnen halen en recht tegenover The Voice moeten programmeren.

  In plaats van Weet ik veel had RTL terug kunnen komen met de (Achmea) kennisquiz VMBO/MAVO HAVO/VWO. In de originele versie (dus niet de versie van later met Nicolette van Dam) waarin de provincies tegen elkaar strijden met leerlingen van verschillende scholen. Pres: Beau en/of Eva

  In plaats van Oh wat een jaar had RTL een andere nostalgische show kunnen maken waarbij het echt ging om het jaar en de nostalgie en minder om de vorm en de schijtlolligheid (lees de springende microfoon, de zak met ballen en het showblokje) een show waarin Ruben & Carlo samen met 1 bekende en 2 onbekende Nederlanders en een publieksvak het tegen elkaar opnemen. Met rondes als televisie, sport, nieuws, muziek etc met heel veel fragmenten. Tussendoor wisselde grote en kleine spellen die nieuw zijn maar ook oude spellen van weleer.

  In plaats van de The Voice dus X Factor terug. Groots opgezet zoals rond seizoen 2 & 3. pres: Martijn Krabbé en Chantal Janzen of Lieke van Lexmond. Tevens Kids Factor en Senior Factor met het zelfde presentatie duo. Jury wisselt wel in de 3 versies.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.