Oei: Linda de Mol he-le-maal klaar met Chantal Janzen

Linda de Mol doet steeds minder moeite om te verbloemen dat ze een enorme hekel heeft aan Chantal Janzen. De SBS-koningin is er erg teleurgesteld over dat de RTL-ster haar show Oh Wat Een Jaar heeft gekaapt. Dat heeft ze laten weten aan Shownieuws. Oh Wat Een Jaar is voor een belangrijk deel bedacht door Linda, maar de rechter bepaalde dat ze de show niet mocht meenemen naar SBS. Ze gaf al bij voorbaat aan er grote moeite mee te hebben als een ander haar shows kaapt.

Wie durfde haar vingers te branden aan de achtergebleven Linda-shows Weet Ik Veel en Oh Wat Een Jaar? Linda had er al moeite mee dat haar oud-tv-collega Beau van Erven Dorens er met Weet Ik Veel vandoor ging: “Beau is wat dat betreft natuurlijk een goede keuze, want die kan echt wel wat, maar het doet best wel pijn. Helemaal omdat ik het ook niet echt ehh… Ik hoorde dat via een appje van Beau en dan heb je toch zoiets van: ja, mmmm. Het is niet fijn, maar ik kan er niks aan doen.

En nu kaapt Chantal Janzen, de ex van neef Johnny de Mol, Oh Wat Een Jaar. Ruben Nicolai blijft ook aan, terwijl hij eerder aangaf te twijfelen over een Linda-loos Oh Wat Een Jaar. Jeroen van Koningsbrugge blijft Linda wél trouw, stapt op en wordt vervangen door Carlo Boszhard.

Shownieuws vroeg Linda gisteren wat ze ervan vindt dat Chantal haar show kaapt. Deskundige Albert Verlinde: “Chantal Janzen gaat het presenteren en laten we even kijken naar de reactie wat ze daar dan van vindt.”

Linda de Mol: “Ja, daar vind ik een heleboel van, maar ik wil er niets over zeggen. Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had, maar formeel mag het door een uitspraak van de rechter, dus dan moet je je erbij neerleggen. Zeker in de huidige tijd zijn er ergere dingen waar mensen zich druk over maken, dus ik ga het een plek geven.”

Het is dus duidelijk dat Linda zich genaaid voelt door Chantal. Ze geeft expliciet aan dat ze het omgekeerd nooit zo zou hebben gedaan. Verlinde: “Ze vindt het heel erg en dat komt ook omdat haar hart in het programma zit en Chantal was natuurlijk ooit een soort familie van Linda, doordat ze een relatie met Johnny had, dus het is ook nog heel close ook. Dat voelt een beetje au-au-au.

Oorlog

Het ging allemaal mis tussen Linda en Chantal toen Chantal in 2017, net als Linda, een eigen blad begon. “Zij was een van de eersten die ik het verteld heb; ook gezien onze band. Nee, ze stond niet te springen“, bekende de presentatrice in 2017.

Toen Linda bij RTL vertrok, was Chantal dan ook niet bepaald bedroefd. “Ik werkte niet met haar samen. Wat dat betreft vind ik het niet erg“, zei ze onomwonden.

Linda’s broer John de Mol deelde vervolgens een flinke plaagstoot uit aan Chantal door de rechten van haar show Chantal Blijft Slapen te claimen, waardoor ze het programma moest staken. “Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt“, bekende ze een half jaar geleden.

En vervolgens was er nog de rel tussen Chantal en Wendy van Dijk, waarbij Linda partij trok voor SBS-collega Wendy. “De laatste vraag: ik had het er net over – en ik weet niet of je het meegekregen hebt – maar ben jij team Chantal of ben jij team Wendy?“, vroeg Giel Beelen in december aan haar.

Linda: “In dit geval ben ik team Wendy. Ik vond het echt niet heel erg chic.

Het is mogelijk payback-time van Chantal, die haar kindje Chantal Blijft Slapen moest afstaan aan broer John de Mol.

En daar kwam in april nog bij dat Chantal in Jinek felle kritiek uitte op Linda’s beklag dat haar vakantie in Portugal niet doorgaat door het coronavirus. Ze maakte een ‘van lotje getikt’-gebaar. RTL Boulevard trok daarin partij voor Chantal.

Lees ook:
Chantal Janzen: ‘Ogen uit kop gejankt door John de Mol’ (7 september)
Linda de Mol hypocriet over formatruzie met RTL 4 (16 oktober)
Linda de Mol: ‘Ik had dit niet verwacht van RTL 4’ (17 oktober)
NRC vindt beklag Linda de Mol over formatruzie zwak (17 oktober)
Angela de Jong: ‘Linda de Mol liegt over formatruzie’ (17 oktober)

Foto: RTL 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen