NRC vindt beklag Linda de Mol over formatruzie zwak

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC Handelsblad vond het een beetje pijnlijk wat Linda de Mol woensdagavond in de talkshow Ladies Night zei over de formatruzie met RTL. Dat laat hij vandaag weten in de krant. RTL heeft juridisch afgedwongen dat De Mol niet zomaar haar programma’s Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel mee mag nemen naar SBS en dat is niet onsportief van de zender, want eerder zorgde John de Mol ervoor dat Chantal Janzen haar slaapshow niet meer kon maken.

De Mol kijkt raar op nu RTL hetzelfde kunstje uithaalt bij de Molletjes. Krokodillentranen, zeggen critici.

Fortuin ergerde zich bij Ladies Night sowieso een beetje aan De Mol. “Onder de ‘vaste vriendinnen’ viel Linda de Mol uit de toon. Bij álle gelegenheden begon zij over zichzelf en haar eigen ervaringen, tot aan de bekroning van actrice Elise Schaap met een Televizierster toe. Want De Mol wist nog precies hoe zij Schaaps succesvolle personage Ruxandra had bedacht.

Hij vond het ‘nog pijnlijker’ toen De Mol over de verloren rechtszaak tussen Talpa en RTL begon. “De zaak maakt deel uit van een van beide zijden keihard gevoerde zenderstrijd, De Mol wekte de indruk een zakelijk belang te willen verhullen door de sentimentele kaart te spelen.”

De tv-koningin kon nauwelijks op tegenspraak rekenen. “De Mol kan nog een risico worden voor Ladies Night: want wie gaat er de baas van de zender corrigeren?

Lees ook:
Chantal Janzen: ‘Ogen uit kop gejankt door John de Mol’ (7 september)
Linda de Mol hypocriet over formatruzie met RTL 4 (gisteren)
Linda de Mol: ‘Ik had dit niet verwacht van RTL 4’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen