Angela de Jong verbijsterd over Femke Halsema in Op1

Angela de Jong heeft met verbijstering gekeken naar het optreden van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema in de talkshow Op1. Dat schrijft de opiniediva in haar column in het AD. Wát een slecht tv-optreden was dat, vindt De Jong. Ze spreekt van typisch Amsterdamse arrogantie. “Ik heb haar stuitende houding met verbijstering zitten aanschouwen. Ze ademde in alles uit wat de rest van Nederland haat aan Amsterdam, GroenLinks en het openbaar bestuur in het algemeen.

Eigenlijk was het gewoon de kloof tussen burger en politiek die bij Op1 aan tafel zat, wil De Jong zeggen. “Het was alsof ik naar een 17de-eeuwse regent zat te kijken die zich minzaam verlaagde tot het volk. Alleen de volgevreten pens en rokende sigaar ontbraken nog.”

Halsema is vreselijk ouderwets, vindt De Jong. “Bij Op1 zat een bestuurder die halsstarrig vasthield aan haar eigen gelijk en daardoor alle communicatiefouten maakte die denkbaar waren.”

De burgemeester had volgens De Jong haar excuses moeten aanbieden. “Aan alle mensen die zich afgelopen tijd wel netjes aan de coronaregels hielden en met name aan degenen die met maximaal 29 anderen hun vader en/of moeder naar het graf droegen. In de openlucht, op begraafplaatsen die ruimer zijn dan de Dam.”

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (gisteren)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (vandaag)
Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’ (vandaag)
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (vandaag)
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (vandaag)
Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’ (vandaag)
Erik Mouthaan: ‘NL praat overal liever over dan racisme’ (vandaag)
Linkse BN’ers springen in de bres voor Femke Halsema (vandaag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen