Linda de Mol hypocriet over formatruzie met RTL 4

Linda de Mol huilt krokodillentranen nu ze zelf slachtoffer wordt van de door haar broer geïnitieerde tv-oorlog tussen Talpa en RTL. Ze vindt het vreselijk dat ze haar shows Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet mee mag nemen van haar oud-werkgever RTL en gaat daar vanavond uitgebreid haar beklag over doen in Ladies Night op Net5, zo kondigde ze gisteren aan in De Wereld Draait Door. “Daar heb ik me nog niet over uitgelaten, maar dat ga ik morgen op de bank bij Merel wel doen.”

Het zit De Mol hoog. “Ik ga het denk ik iets uitgebreider hebben over het feit dat ik door een bepaalde rechtszaak twee programma’s niet meer kan doen in de toekomst, want die blijven bij RTL en dat heeft wel persoonlijk iets met mij gedaan. Daar heb ik me nog niet over uitgelaten.”

Merel Westrik: “Houd je kruit droog dan, houd je kruit droog!

De Mol: “Het zijn ook vaak persoonlijke verhalen. Het is niet alleen maar dat we het nieuws gaan bespreken – dit heeft dan toevallig wel het nieuws gehaald – maar het kan dus ook iets persoonlijks zijn, zoals dit.”

Haar beklag is natuurlijk behoorlijk hypocriet. RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda merkt op Twitter terecht op: “Linda de Mol vertelt bij DWDD hoe verdrietig het voor haar is dat ze in verband met juridische afspraken twee programma’s bij RTL moest achterlaten. Naar voor haar. Misschien kan ze haar ex-collega even bellen. Chantal Janzen weet namelijk exact hoe het voelt. Joe.

Tot groot verdriet van Chantal Janzen besloot John de Mol om het format van Chantal Blijft Slapen naar Talpa te verhuizen. Daardoor moest ze noodgedwongen een ander programma bedanken: Chantals Pyjama Party.

Lees ook:
Chantal Janzen: ‘Ogen uit kop gejankt door John de Mol’ (7 september)

Ladies Night is vanavond om 21.30 uur te zien op Net5.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen