Linda de Mol hypocriet over formatruzie met RTL 4

Geplaatst op wo 16 okt 2019 om 13:15

Linda de Mol huilt krokodillentranen nu ze zelf slachtoffer wordt van de door haar broer geïnitieerde tv-oorlog tussen Talpa en RTL. Ze vindt het vreselijk dat ze haar shows Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet mee mag nemen van haar oud-werkgever RTL en gaat daar vanavond uitgebreid haar beklag over doen in Ladies Night op Net5, zo kondigde ze gisteren aan in De Wereld Draait Door. “Daar heb ik me nog niet over uitgelaten, maar dat ga ik morgen op de bank bij Merel wel doen.”

Het zit De Mol hoog. “Ik ga het denk ik iets uitgebreider hebben over het feit dat ik door een bepaalde rechtszaak twee programma’s niet meer kan doen in de toekomst, want die blijven bij RTL en dat heeft wel persoonlijk iets met mij gedaan. Daar heb ik me nog niet over uitgelaten.”

Merel Westrik: “Houd je kruit droog dan, houd je kruit droog!

De Mol: “Het zijn ook vaak persoonlijke verhalen. Het is niet alleen maar dat we het nieuws gaan bespreken – dit heeft dan toevallig wel het nieuws gehaald – maar het kan dus ook iets persoonlijks zijn, zoals dit.”

Haar beklag is natuurlijk behoorlijk hypocriet. RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda merkt op Twitter terecht op: “Linda de Mol vertelt bij DWDD hoe verdrietig het voor haar is dat ze in verband met juridische afspraken twee programma’s bij RTL moest achterlaten. Naar voor haar. Misschien kan ze haar ex-collega even bellen. Chantal Janzen weet namelijk exact hoe het voelt. Joe.

Tot groot verdriet van Chantal Janzen besloot John de Mol om het format van Chantal Blijft Slapen naar Talpa te verhuizen. Daardoor moest ze noodgedwongen een ander programma bedanken: Chantals Pyjama Party.

Lees ook:
Chantal Janzen: ‘Ogen uit kop gejankt door John de Mol’ (7 september)

Ladies Night is vanavond om 21.30 uur te zien op Net5.

Foto: RTL
72 Reacties op “Linda de Mol hypocriet over formatruzie met RTL 4”


 1. Rick

  Zie hier de exacte reden van de breuk van John en ITV.

 2. Alex

  Even de underdog positie claimen, zoals Linda altijd doet.

  RTL zou er goed aan doen daar op in te gaan en de feiten op tafel te leggen. Dan heeft Linda geen kans.

 3. Brakieba

  KruiT

 4. Mandale

  Koekoek

 5. Pauline

  Kan er niet eens een mediaembargo van een jaar ingesteld worden, voor alles waar de naam “De Mol” in voorkomt ? Ik begin ze zó zat te worden.

 6. Martijn

  Inderdaad hypocriet.
  RTL heeft ook geinvesteerd om deze formats te ontwikkelen.
  En daarnaast mag SBS wel eens creatief worden met het scoren van eigen formats i.p.v. alleen maar formats kopen. Misschien niet zo verkeerd dat ze dat nu noodgedwongen moeten doen.

 7. Jan

  Volgens mij begint Linda de weg kwijt te raken. Zou ze zich hier echt druk om maken? OMG. Er zijn zoveel ergere dingen in de wereld. Bekijk eens wat positiefs. Je mag drie programma’s wel mee nemen.
  Toen ik mijn werkgever verliet voor een ander, mocht ik de klanten ook niet mee nemen.

 8. StefanV

  Dit is gewoon hoe het gaat in tv-land. Er zijn talloze andere voorbeelden bekend. Neem bijvoorbeeld De Rijdende Rechter. Meester Frank Visser stapte over naar SBS6, maar het programma bleef bij NPO1. Jeroen van Koningsbrugge mocht z’n zélf bedachte typetjes uit Draadstaal zelfs niet meer doen toen hij naar de commerciëlen ging.

  Linda mag blij zijn dat twee van haar belangrijkste succes-programma’s, Ik Hou van Holland en Miljoenenjacht, zijn meeverhuisd naar SBS. Het verlies van die andere programma’s moet ze maar voor lief nemen. Dat hoort gewoon bij het spel.

 9. Dennis

  Dan had ze gewoon bij RTL moeten blijven…

  Keuzes, Linda… keuzes

  (die zender van der gaat ook gigantisch floppen, nog meer tranen)

 10. Adriaan

  Domme zet van Linda. Iedereen die een beetje verstand heeft hiervan, snapt dat RTL gewoon in zijn recht staat. Vervelend voor Linda, maar een logisch gevolg van haar eigen keuze. Linda had de gunfactor, maar hierdoor krijgen mensen ook een hekel aan haar en sluit ze aan in t rijtje bij haar broer en Wendy.

  IHVH was contractloos (RTL had ooit de eerste keus om een nieuw seizoen te doen, hebben ze niet gedaan) en Miljoenenjacht is een programma van de postcodeloterij die kan bepalen waar dit uitgezonden wordt.

 11. Bert

  Snik snik ach wat zielie dan Lindaatje!!

 12. Ernie

  En wat te denken van haar grootheidswaanzin:

  NET 5 POWERED BY LINDA.

 13. By the way

  Wat een valse teaser zeg. Dat gaat heus niet tot meer kijkers leiden. Die interesseert dit soort getouwtrek niet veel.

 14. Mark

  Ik hoop dat ze vanavond eerlijk is en gewoon zegt hoe het zit: Dat ze is voorgelogen door haar eigen broer!

 15. Ohnoo

  De kijker zit toch helmaal niet te wachten op een huilie huilie verhaal van de Mol… ach ik mocht mijn programma´s niet meenemen, maar kreeg wel 2 miljoen extra.

  Pleur op Linda als dit de inhoud van de talkshow moet worden komen er veel zapmomentjes.

 16. potmeter

  Ik wilde reageren,
  Dat rtl eens moet gaan realizeren dat zij zijn de gene die als eerste eigen mensen verboden om op te treden bij sbs,
  dus ik vindt dan ook dat zij gelijk heeft,
  Motto rtl is liegen,bedriegen en manupileren.

 17. Jim

  Hilarisch. 1 miljoen per jaar verdienen en dan persoonlijk geraakt zijn dat je een programma niet mee mag nemen.
  Dan ben je de realiteit in het leven kwijt.

 18. Sven L.

  Oei oei oei Linda… this is gonna backfire… en hard ook. Ze zou beter moeten weten hoe beeldvorming tot stand komt.

 19. Michel

  Hilarisch idd. Er zijn wel honderd voorbeelden dat haar broer John verbood programmas mee te nemen.
  Daarnaast heeft RTL gewoon de programma’s betaald en het risico genomen. Hoezo zou ze ze überhaupt wel mogen meenemen? Zou belachelijk zijn.

 20. Johanneke van Es

  Dus Linda gaat op Net 5 (powered by Linda) vertellen hoe verschrikkelijk errug de overstap en nasleep van Linda naar Talpa is geweest aan een tafel vol met vriendinnen van Linda die dat verhaal buiten beeld natuurlijk al tig keer gehoord hebben en dus braaf jaknikken en meelullen om de vriendschapsband met Linda niet op het spel te zetten. Kan Net5 niet beter omgedoopt worden in WC Eend TV? Los van het feit dat doorsnee tv-kijkend Nederland het naar alle waarschijnlijkheid helemaal geen bal kan schelen hoe de ‘tv-oorlog’ tussen RTL en SBS op welke manier dan ook wordt uitgevochten.

 21. Mieke K

  🐣🐣 was bij DWDD echt kippenhok deze twee dus wachten het af zo 1900 lijkt mij 🐣🐣

 22. Remco Terhorst

  Er zit iets in het water bij Talpa. Ze worden er een beetje een zielige zeurkaas van.

 23. Pauline

  @Potmeter, vraag eens aan een ter zake kundige, hoe U het beste de spellingscorrectie van Uw apparaat kunt activeren.
  Als dat gebeurd is, vallen Uw onvolkomenheden wat betreft het schrijven van de Nederlandse taal iets minder op, dat is toch een groot voordeel, vindt U ook niet ?

 24. Nijl

  Als ik reacties hierboven lees denk dat Merel genoeg te vragen heeft vanavond. Overigens zou het me niet verbazen als het puur een promo-teasertje was om kijkers te trekken voor vanavond. En dat er vanavond niet meer over blijft dan “bergrijp dat het juridisch lastig is en er niets tegen kan doen maar voor mij persoonlijk merk is dat moeilijk is” oid. Maar hebben we wel allemaal gekeken

 25. Heynen

  Het is natuurlijk ook heel erg jammer dat Linda die programma niet heeft kunnen meenemen. Ik kan mij voorstellen dat dit iets met haar doet. Zonder haar zijn die programma’s ook niks. Jammer, maar ja dat hoort wel bij een overstap.

 26. Nijl

  Moet zijn:-begrijp dat het juridisch lastig is en er niets tegen te doen is maar voor mij persoonlijk merk ik dat het moeilijk is” o.i.d. Maar hebben we wel allemaal gekeken-

 27. Donald Dumb

  Linda de Mol is 50+.
  Vrouwen van/op TV in die leeftijdscategorie worden ontslagen dan.
  Nietwaar, John de Mol?

 28. MC bezoeker 42

  Dag Linda! Ik heb je altijd een uitstekende presentatrices gevonden, maar ik begin me steeds meer aan je te irriteren. Waarom zou je het recht hebben om die formats mee te nemen? Als de familie De Mol hun zin niet krijgen worden ze vervelend. Het is je goed recht om over te stappen, maar dat betekent niet dat de formats dan automatisch meegaan. Dus als RTL er mee door wil is dat hun goed recht en mag je weet iets nieuws gaan bedenken.

 29. jahaha

  Wat is het toch ook een bolle trut!
  ik denk dat ze de credits die ze had op deze manier verspeelt. ze heeft al genoeg, maar deze geldgraaiende heks wilde weer meer. En niet dat als reden opgeven maar zo’n zoet wollig dingetje :’ tja het is toch mn broer”. Allemaal bull shit ging puur voor het geld.
  Nu maar hopen dat ze dezelfde weg inslaat als die Wendy, mensen zijn dat soort types een keer spuugzat met hun “feelgood” blaadjes en praatjes. bah!

 30. Love Linda

  LEAVE LINDA ALONE!

  Vanavond Ladies Night, 21:30 uur Net5.

 31. anonymous

  Linda gaat dat vanavond uit de doeken doen….
  voor 89 .000 kijkers. hshahs

 32. sukkel

  Wordt doodmoe van de Molletjes en consorte wanneer verdwijnen die eens van de buis

 33. michiel

  Verwacht uiteindelijk een deal tussen RTL en Talpa. Chantal Blijft Slapen keert terug bij RTL en Oh, Wat een jaar gaat naar SBS. Weet Ik Veel?! zal na 1 jaar bij RTL (met Carlo?, Geraldine?) verdwijnen. Format is wel klaar.

 34. Bennie

  Het was gisteren dat Linda de Mol het boek ‘Ik ben arm’ overhandigde aan een staatssecretaris. Deze uitgave van de Linda.foundation vertelt verhalen van ouders, kinderen die elke dag met armoede te maken hebben.
  Had u niet dezelfde onprettige smaak in de mond? Deze Linda de Mol maakt zich helemaal niet druk om arme mensen. Het enige waar zij zich werkelijk druk om maakt is haar imago en haar bankrekening, idem haar broer. Imago is de enige reden dat ze dit doet; het imago van de doorsnee vrouw, die begaan is met de rest van Nederland en precies snapt wat Huub en Els uit Spijkenisse leuk vinden. De waarheid is anders. Linda heeft geen flauw benul van hoe het mensen in Zaanstad, Assen en Heerlen vergaat. De grote kracht van Linda is het positioneren van haar imago; het geacteerde meeleven met kandidaten in een spelshow, de neplachjes, het ik-ben-zo-lekker-gewoon-imago. Nou nee. Linda de Mol denkt alleen maar in kijkcijfers, aandacht en aan de volgende covershoot van het blad dat draait om haar. Zoals alles altijd om haar draait. En als RTL dan even niet wil meewerken is de koningin in haar wiek geschoten. Vervolgens zien we heel voorspelbaar de ware aard; een rancuneuze vrouw, die geen tegenspraak kent. Ranceneus en subtiel overigens, want in plaats van de botte bijl te gebruiken kiest ze voor een persoonlijk optreden in een televisieprogramma, powered by .. Linda!

 35. zucht

  Ik ga zeker niet kijken. Mocht er iets interessants voorbij komen, dan staat hier op deze pagina vast en zeker een samenvatting.

 36. Donald Dumb

  Tja er is niks echt aan Linda.
  Behalve haar overdreven gegiechel overal om…
  Echt een De Mol

 37. brakieba

  Ik heb alvast een goed onderwerp voor de talkshow van Merel en Linda:
  Machtige mannen die vrouwelijke medewerksters ontslaan omdat ze te oud zijn.

 38. einde TV

  en dan wachten totdat je in je eigen programma je verhaal kan doen. Linda is in werkelijkheid een keiharde zakenvrouw die minstens net zo ver van de maatschappij afstaat als Wendy. Alleen beseft zij zich dit en in is ze uiterst getraind om een “one of us” imago te creëren.

  En opa John? Is je zusje ook niet te oud geworden…iets met oude vrouwen en televisie?

 39. MediaPrak

  Dat de rechten bij RTL Nederland blijven is juridisch juist (zie uitspraak), maar dat je na beëindiging van je dienstverband de formats welke je tijdens je contract met RTL Nederland hebt bedacht niet mee mag nemen is zo ex-werknemertje pesten. Hier moet eens volwassen met de NPO en Comm zenders over gesproken worden. Neem dan ook dat betalen voor elkaars beelden mee in een overeenkomst met gesloten beurs en stop de hinderlijke bordjes op het scherm ‘van wie de beelden zijn”. En laat presentatoren en acteurs vrij in welke shows ze willen optreden.

 40. einde TV

  @Mediaprak, het had veel sjieker gekund, maar wat John heeft geflikt met Chantal Janzen is wel de aanleiding geweest.

  Ik heb het al eerder gezegd. De strijd tussen Talpa en RTL gaat over de ego’s van mediamagnaten, zeker niet over het belang van de kijker. Gevolg, versnippering en minder kwaliteit per zender en dat leidt weer tot minder TV kijken….hop naar de Netflixen van deze wereld!

 41. Nijl

  Linda is goed wijf en beste presentatrice van Nederland. Hart op goede plek en over bankrekening hoeft ze zich a jaren geen zorgen te maken. Vergalloppeert zich beetje met dit format verhaal maar verdient bovenstaande comments niet

 42. LLRV

  Hou je kruit droog, hou je kruit droog!” “Bij mij morgen, sensatie morgen!” “ Allemaal bij MIJ kijken!” “Kijkcijfers, kijkcijfers, kijkcijfers!” “Oh, oh wat zijn wij/IK goed!”

  Kots Merel! Ik vond haar vroeger leuk! Vroeger …

 43. Huismaker

  Nog meer hypocrisie ?

  https://www.youtube.com/watch?v=g3lYc_m2jW0&feature=push-sd&attr_tag=jnshLx53XpYf5XrZ%3A6

  En blijf vooral vvd/CDA stemmen. De ondergang voor de boeren.

 44. nijntje

  Huismaker maakt zich zomaar ineens zorgen over de boeren. We hebben hem er nooit eerder over gehoord, maar hij grijpt elke mogelijkheid aan om zich Calimеro te voelen. Nu zijn de boeren zijn stokрaardje. Tot een van die boeren zijn stokрaardje op stal zet natuurlijk, dan moet Huismaker op zoek naar wat anders om zich gepakt en onderdrukt te voelen. Lekker klagen. Hij wordt er zo geil van, die Huisklager.

 45. Meneer Kaktus

  Als ik dit verhaal zo lees lijkt het wel alsof Linda’s persoonlijkheid is gehackt door ‘een derde persoon’.

 46. Sandertje

  Ik weet nog hoe John de Mol, Expeditie Robinson wegkaapte bij SBS Nederland. Zie ook: https://www.adformatie.nl/craft/talpa-mag-expeditie-robinson-uitzenden

  Ben benieuwd of dat binnenkort ook nog gaat gebeuren :)

 47. Sjaak

  Komt het gehuil van Linda voor of na de piemelshow?

 48. Mart

  @Sandertje

  Contractueel staat blijkbaar veel vast bij RTL, dus Expeditie Robinson ook lijkt mij. Anders hadden ze de rechtszaak ook niet gewonnen

 49. A.M.

  Geen zin om naar dat kippenhok te kijken!

 50. Linda een enorme flop bij dwdd

  Ga nooit meer kijken ben zo klaar met deze over de houdbaarheidsdatum zijnde vrouw.

  Eng en zo jaren 90.

 51. Mick

  Gewoon doorgaan met de formats alleen dan onder andere titels: ‘Linda’s Collegequiz’ en ‘Ik hou van het jaar 19**’

 52. nana

  En dan nu even wat echt belangrijks: gelukkig is Slam begonnen met de ADE mixen.

 53. discuswerper

  De comments hierboven spreken voor zich. Maar beste mensen niet getreurd. Die hele Talpla clan implodeert vanzelf. De kijkcijfers zullen on the long run weer terugzakken naar normaal, de riante contracten waarmee JdM presentatoren bij andere zenders heeft weggekocht zullen veel meer kosten dan ze opleveren, en het zaakje wordt uiteindelijk verkocht. Alles komt op z’n pootjes terecht, iedereen krijgt wat hij verdient. Ook een De Mol.

 54. J

  Vind Linda inderdaad erg hypocriet in deze. RTL is uiteindelijk de gene die hier vertrouwen en geld in heeft gestoken en heeft meeontwikkeld. Had ze zich eerder moeten bedenken. In Ladies Night sneert ze ook een aantal keer naar Chantal

 55. Mick

  Linda heeft dus nog geen nieuwe programma’s maar moet de zaterdagavond gaan vullen zonder iets nieuws.

  Voorstel: Rolf Wouters binnenhalen en op Wedden Dat zetten.

 56. MC bezoeker 42

  Uit nieuwsgierigheid zojuist even gekeken en ik bespeur gewoon haat richting RTL en nog opvallender, richting Chantal Janzen. Onbegrijpelijk. Die gaat niet meer naar Talpa toe lijkt mij.

 57. MC bezoeker 42

  Met andere woorden: we zetten Chantal Blijft Slapen even in de ijskast en als jij straks gewoon even tekent bij Talpa TV dan kun je het gewoon weer maken. Daar gaat Chantal niet op in en vervolgens is het hommeles…

  GO CHANTAL! Ik zeg: pak Oh Wat Een Jaar lekker op!

 58. Albert

  Als ik iets bedenk bij mijn werkgever en dan naar de concurrent ga mag ik dat idee ook niet meenemen…lijkt me logisch

 59. Mick

  @Albert Maar het programma is niet van de werkgever. Je hebt het bedacht voor je broer die het heeft geproduceerd, hij bezit de rechten. Jouw werkgever betaalde om dat product van jouw broer te mogen gebruiken.

 60. MC bezoeker 42

  @Albert ze is alle realiteit voorbij. Helaas hebben wel meer presentatoren dat daar….

 61. Mick

  Als ik Talpa was zou ik gewoon doorgaan met de programma’s onder een andere titel.

 62. MC bezoeker 42

  @Mick Als de constructies op die manier zouden werken beste Mick, dan is het bedrijfsrisico wel zo groot dat dit fatale gevolgen gaat hebben voor je organisatie.

 63. discuswerper

  Ik gun die Talpa clan dat heel hun imperium naar de verdoemenis gaat. Wat een hypocriete bende is dat zeg. Het wordt met de dag erger. Stelletje achterbakse graaiers. Je hebt 2 miljard, vertrek naar een ver land waar we geen last meer van je hebben. Niemand zit te wachten op deze strijd, die puur uit egoïsme, narcisme en winstbejag voortkomt.

 64. Your worst nightmare

  Misschien wordt het tijd dat iemand die familie weer eens gaat bedreigen. Dat schijnt het enige te zijn wat impact op ze heeft.

 65. Mick

  @Your worst nightmare

  Doe niet zo belachelijk.

 66. Bandike

  Toevallig dat ik gisteren net de tv aanzette terwijl mathijs vroeg of ze dit live gingen doen…….waarop het antwoord werd gegeven……nee “semi live” want dan kunnen we de antwoorden nog altijd aanpassen……..toen zakte m’n broek echt af

 67. Harry

  @Mick
  Wegwezen, stuk onbenul.

 68. timon

  RTL en Talpa zijn elkaars concurrenten ze doen allebei hetzelfde.
  RTL pakt ook programma’s van SBS en de NPO. SBS pakt programma’s van RTL en NPO.

  TV is net voetbal.

 69. Graddy

  Waarom zou ik me hier druk om maken, niets nieuws draait allemaal om geld.Treurig is dat in de eerste uitzending bij Merel daar zoveel aandacht aan wordt besteed, is dit nu werkelijk een maatschappelijk probleem??
  Zet echte mensen neer met echte problemen maak je druk om wat er echt speelt in de wereld.
  Linda droog je tranen en uithalen naar ex collega lees Chantal is zo niet wat bij je past!
  Neplach..neptranen we hebben het allemaal wel gezien en gehoord!Zet jezelf niet zo belangrijk neer..

 70. Sip

  Ik ben fan van Linda en dat er mensen zijn die vinden dat haar foundation nep is moeten zij dat weten. Ik vind het een prima en te waarderen plan. Ik moet nog zien of RTL haar programma’s ook zo kunnen brengen. Ik denk dat Jinek Weet ik veel wel kan handelen, maar O wat een jaar is nog wel een dingetje.

 71. Trudy

  @Sip: Wat speelt is concurrentiebeding/relatiebeding. Aangezien Linda zelf ontslag heeft genomen, is het ‘jamner, naar helaas’.

 72. Meneer Kaktus

  Kaktus is kaktus niet, mensen…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.