Chantal Janzen haalt bij Jinek uit naar Linda de Mol

Geplaatst op za 25 apr 2020 om 11:00

Dat Chantal Janzen en Linda de Mol niet elkaars beste vriendinnen zijn is geen geheim, maar ook in coronatijd woedt de oorlog tussen de talkshowprinses en de talkshowkoningin gewoon verder. Chantal gaf Linda vrijdagavond een flinke steek onder water tijdens haar optreden in de talkshow van Eva Jinek. Op de dag nadat Linda op de socials flink door de mangel werd gehaald vanwege haar opmerking dat ze vreest dat haar vakantie in Portugal niet doorgaat, gaf Chantal nog even een schop na.

De opmerking van Linda valt bij veel mensen niet in goede aarde, omdat bezorgd zijn over een vakantie die al dan niet doorgaat nogal een luxeprobleem is in deze crisistijd. Bovendien heeft ze middenin de crisis allemaal medewerkers van haar tijdschrift op straat gezet. ‘Sorry freelancers’, klonk het vanuit haar kasteel in Crailo.

De kritiek op social media was donderdag alom aanwezig. “Wat een tragedie moet dat voor haar zijn“, zei Arthur op Twitter. En Linda: “Wat? O mijn god, kan Giro 555 open?! Dat arme vrouwtje. #covididiots.”

Remco vroeg zich hardop af of we geen fonds kunnen oprichten voor Linda en Eelke: “Had nog niet echt in de gaten dat we in een crisis zaten, tot dit bericht kwam. Schrik ervan.

Chantal Janzen schaamt zich

Chantal wil absoluut niet bij de groep klagende BN’ers horen, zei ze gisteren aan tafel in Jinek. “Ik schaam me een beetje, want er is hier veel aan de hand en de wereld staat in de fik, en dan zeg jij: ‘Chantal Janzen heeft ineens een lege agenda.’ Dan denk ik: god, dit zijn niet mijn woorden. Alles wringt sowieso wel, met televisie ook. Daar kom ik nu ook over vertellen en ik geneer me daar wel lichtelijk voor. De wereld staat in de fik en dan gaan wij praten over: o, wat jammer dat het Songfestival niet doorgaat. Die schaamte heb je toch een beetje.”

Eva Jinek daarop: “Mensen hebben ook behoefte aan een uitlaatklep, dat is televisie. Het is ook fijn om naar mensen te kijken die je van tv kent en iets anders doen.”

Chantal: “Entertainment, amusement en vermaak is ook heel belangrijk. Ik wil het niet bagatelliseren…”

Jinek: “Maar we zetten het niet op dezelfde grootte als verhongerende mensen, corona of begrotingstekorten van 92 miljard.”

Daarop kwam Chantal met haar sneer richting Linda. “Ja, laat dat duidelijk zijn. Net als BN’ers die niet op vakantie kunnen…”, zei ze, terwijl ze een ‘van lotje getikt’-gebaar maakte.

Oorlog

Het zal de relatie tussen Chantal en Linda geen goed doen. Het ging mis tussen de twee toen Chantal net als Linda een eigen blad begon. “Zij was een van de eersten die ik het verteld heb; ook gezien onze band. Nee, ze stond niet te springen“, bekende de presentatrice in 2017.

Toen Linda bij RTL vertrok, was Chantal dan ook niet bepaald bedroefd. “Ik werkte niet met haar samen. Wat dat betreft vind ik het niet erg“, zei ze begin vorig jaar onomwonden.

Linda’s broer John de Mol deelde vervolgens een flinke plaagstoot uit aan Chantal door de rechten van haar show Chantal Blijft Slapen te claimen, waardoor ze het programma moest staken. “Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt“, bekende ze een half jaar geleden.

En vervolgens was er nog de rel tussen Chantal en Wendy van Dijk, waarbij Linda partij trok voor SBS-collega Wendy. “De laatste vraag: ik had het er net over – en ik weet niet of je het meegekregen hebt – maar ben jij team Chantal of ben jij team Wendy?“, vroeg Giel Beelen in december aan haar.

Linda: “In dit geval ben ik team Wendy. Ik vond het echt niet heel erg chic.

Lees ook:
Linda de Mol zet medewerkers op straat in coronacrisis (4 april)
Linda de Mol vanuit kasteel: ‘Sorry freelancers’ (4 april)
Linda de Mol: ‘Fijn dat men in crisis zo hulpbereid is’ (5 april)
Linda de Mol eet twintig stukjes sushi: -750 euro (19 april)
Linda de Mol vreest dat vakantie Portugal niet doorgaat (23 april)

Foto: RTL
61 Reacties op “Chantal Janzen haalt bij Jinek uit naar Linda de Mol”


 1. jan

  Boring….

 2. Ome Cor

  Miaaaauwwwwwww

 3. rooie Rinus

  Mooi om te zien hoe ze continue de hele commerciële tv op de hak neemt. Dat durven er maar heel weinig. Allemaal als de dood voor hun plekje in de de Mol hiërarchie. Hup Chantal!

 4. rooie Rinus

  Overigens denk ik dat Chantal en Linda het op zich erg goed met elkaar zouden kunnen vinden, itt tot mevr van Dijk.

 5. Bart

  Linda koos toen voor team Wendy omdat deze bij Talpa zit en zij de vrouw is van Erland Galjaard. Een andere reden is er niet. Zo werkt het bij de fam. de Mol en het clubje er omheen.

 6. potmeter

  Ik wordt zo moe van de die BN’rs die alleen maar aandacht vragen ,
  ik vindt zij eens moeten gaan nadenken dat zij TOTAAL NIET BELANGRIJK ZIJN.

 7. Piet Pannelap

  Eva Jinek daarop: “Mensen hebben ook behoefte aan een uitlaatklep, dat is televisie.”

  Lekker hysterisch doen op TV hè Eva Jellinek??!! Daar hebben we echt behoefte aan. #Mafklappert #Alcoholiste

 8. MC bezoeker 17

  Fijn! In die zin dat Chantal dus niet de overstap zal maken naar Talpa.

 9. robb

  Ik vind een gemene streek van Chantal , Linda heeft het niet zo bedoelt denk ik , ik had ook geboekt de mei vakantie gaat niet door en september komt ook te vervallen daar baal ik ook van .

  Freelancers zijn geen vast personeel die kiezen er voor te komen als ze nodig zijn .

 10. Danny

  @Robb,je hebt volkomen gelijk. Het is jammer dat de hersenloze hier op MC alleen kunnen zeuren en afkraken. Het zit Nederlanders in het bloed om te zeuren in plaats van een beetje bewondering te hebben voor iemand. Stel je voor dat je Linda de Mol best een leuke vrouw vind….Dat kan niet!

 11. Juriaan

  @robb
  Zullen we ook voor jou een noodfonds oprichten?

 12. Marko

  robb.

  Wat gemene streek, ze heeft gelijk druk maken over vakantie in deze tijd,
  dan blijf je toch lekker thuis.
  Er zijn genoeg mensen die nooit op vakantie kunnen en altijd thuis moeten blijven.
  Je druk maken op vakantie in deze tijd ze moet zich schamen!!!

 13. Marko

  Piet pannenlap.

  Je hebt nu al zo dikwijls gezegd dat Eva Jinek ’n alcohollist is,
  graag de bron maar niet gaan zitten raden wat jij doet.
  Je kunt iemand niet mogen maar leugens vertellen is gemeen.

 14. Jochem

  Chantal haalt uit naar Linda??? Lekkere eigen interpretatie zeg!

 15. Tja

  Kom op mensen, laat de draken niet uitsterven..
  Deze hele toestand is een aanslag op ons GEZOND VERSTAND. Blijf deze allemaal gebruiken a.u.b.
  Juist het zeuren waar mensen als Linda, Jort of Paul mee komen, kan zorgen voor verandering. Waarom durft men niet meer te zeuren?!
  Bijna iedereen gaat straks keihard op de bek door geen verantwoordelijkheid te nemen. JA! Ook voor het blijven bijdragen aan idioot onthoudingsgedrag.
  En maar blijven luisteren naar die lullo’s van nu, het nos en de politiek

 16. Angel

  Chantal is het zo moeilijk om je jaloezie in te houden?
  Je zult echt nooit een tweede Linda de Mol worden hoor, dat is en blijft de koningin van de tv.

 17. Pieter

  Jinek is Boulevard 2.0.

 18. David

  Bijzonder dat veel mensen niet kunnen hebben dat Jinek een goed programma maakt en goed scoort. Dan herhalen ze argumenten als Jinek is boulevard, hinkel is alcoholiste, late night scoorde 5 jaar geleden hogere kijkcijfers. Allemaal domme hersenloze reacties van mensen die het vervelend vinden dat Jinek constant goed blijft scoren.

 19. teuntje

  Geweldig Chantal pak die de Mol maar aan die denkt dat ze wat is zeiken over dat ze geen vakantie kan houden maar wel mensen ontslaan die bij haar werken wat is die Linda een hypocriet zeg …..

 20. Marko

  David,

  Klopt zie Piet Pannenlap!!

 21. robb

  Juriaan : Een noodfons is niet nodig omdat ik nu geld over hou .

  Marko : Dat er mensen zijn die niet op vakantie kunnen is niet mijn schuld , buiten dat iedereen besteed zijn geld op zijn eigen manier , je gelooft toch niet dat Chantal zich schaamt dat was de aanleiding om Linda een hak te zetten.

 22. Martijn

  Ik begrijp een beetje waar het vandaan komt. Toen bekend werd dat Chantal een eigen tijdschrift begon, heeft Linda de Mol achter de schermen moord en brand geschreeuw en enorm naar Chantal uitgehaald.

  Zo lang het niet in het straatje van Linda past, is ze niet altijd even gezellig.

 23. Elbert

  Ik vraag me inderdaad af of Eva Jinek niet een beetje verslaafd is aan bier (alcohol). Elke avond staat er een glas bier naast. Heb toch heel wat programma’s gezien. Maar toch nooit eerder dat er naast een presentator of presentatrice een bierglas stond. Ik vind het net als roken niet kunnen op tv. Slecht voorbeeld doet slecht volgen.

 24. TVjunkie

  @Elbert heb je niet opgelet jongen…dat is al jaren zo…..dus wat is het probleem….heb je ooit aan het einde van het programma een leeggedronken glas zien staan?

 25. Linda de lol

  Elbert dat is alcohol vrij bier want dat krijgt zij van mij hihihihihi ik moest even lachen

 26. Snorlax

  @Jochem

  Ben je nieuw hier? Mediacourant vindt het heerlijk om te stoken. Uitspraken van mensen verdraaien, insinuaties maken en dan hopen dat wij als reageerders hier los gaan.

 27. Piet Pannelap

  @ Marko & David & Oliebol

  Wordt lid van de fanclub van die alcohol Truus. Ga daar een potje janken dat ze een hysterische Truus is met een te grote hang naar alcohol.

  Eva Engnek zit dagelijks op TV twee grote glazen bier achterover te slaan. Buiten beeld zal ze ongetwijfeld ook de nodige alcoholische versnaperingen tot zich nemen.

  Zoek de definitie van een alcoholist maar eens op Marko. Misschien ben je er zelf ook wel één? Cheers 🍺

 28. M!

  Waarom “partij trekken”, dat hoef je toch niet.

 29. Tineke

  Piet.
  Ben je zo gefrustreerd omdat je besneden bent misschien?
  Lukt het allemaal niet zo goed en kun je geen meisje krijgen dat je hier zo reageert?

 30. Leo knots

  Jinek wil maar 1 ding: Bieren Bieren Bieren!

 31. Elizabeth

  @ Tvjunkie,
  Dan was het bier wel dood, als het er de hele uitzending stond,maar er zit altijd een schuimrandje op..

 32. Piet Pannelap

  @TvJunkie
  Als je erop let zie je dat het glas vaak halfleeg is, het lijkt te worden bijgevuld tijdens een filmpje/verslag.

 33. Arno50

  Verbaast mij helemaal niets van de Molletjes. Lekker doorgaan met jullie waardeloze programma’s. Blijf vooral ook doorgaan met het dommer maken van de bevolking… Dat geldt overigens ook voir

 34. Arno50

  Verbaast mij helemaal niets van de Molletjes. Lekker doorgaan met jullie waardeloze programma’s. Blijf vooral ook doorgaan met het dommer maken van de bevolking… Dat geldt overigens ook voor alles vanaf zender 4…

 35. Op1 kijker - de enige echte

  Zeer goedkoop

 36. Lorne

  Wel treurig van MC. Gewoon het nieuws overschrijven van RTL boulevard. Die gebruiken letterlijk de term ‘een steek onder water’. Diep triest.

 37. Lies

  Chantal staat gewoon met beide benen op de grond, heeft de gunfactor, is scherp en heeft humor.

 38. Alle Kamphuis

  Chantal Janzen, kan niet in de schaduw van Linda staan. Wat een truttebol is dat zeg. Overal geld uit slepen. Als haar beurs je maar gevuld kan worden. Wie herinnert zich niet haar optreden in Zondag met Lubach. Toen ze zo happig reageerde toen er een van die neppers van Rumag aan haar deur kwam met de vraag of ze mee wilde werken aan hun Coronacolletie. Je zag de dollartekentjes in haar ogen. Natuurlijk wilde ze dat. En dan later reageren met een flutsmoes.

 39. Abij

  Wat ik niet snap het gaat hier niet om Jinek maar om Chantal over haar uitspraak over de vakantie van Linda de mol! Ik geef Chantal groot gelijk dat ze dit zegt het gaat toch nergens over dat je het over vakantie hebt in deze tijd! En dan nog de grensen zijn op slot voorlopig nog wel! En als je in de luxe leeft als Linda dan ben je heel het jaar al op vakantie pffpff wat een zielig gedoe zeg! Maar de moletjes hebben alleen maar dollar tekens in hun ogen !!!!

 40. Inteelt griezels van RTL

  Het was weer gezellig likken gisteravond aan elkaar.

 41. 😷Paulus

  😷Chantal👩‍🦳, is een top entertainer, zo zie je maar weer dat niet alle 👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳dom zijn. Keep going chick. 😁

 42. david

  Zijn alle twee huppelkutjes

 43. Klaas Flink

  Allemaal toneel. Broer Linda wil alle kikkertjes in z’n eigen mandje, kwaaaak, en Chantal hopt daar dan zo’n beetje om heen. Dat duurt nog tot Linda echt niet meer kan, broer Linda weer een zender naar zijn moer heeft geholpen, Wedny weer 2x wel en niet is gescheiden en Chantal als kippetje victorie tokt. Tegen die tijd hangen de borsten van Jinek op het buro, is haar praatprogramma met Angela de Jong ook gestopt want Angela kan haar kwek niet houden.

 44. tongo

  Ze hebben het niet door dat men al Linda en corneuten moe is…..
  Ze kan beter kinderprogramma s
  maken dan tenminste niemand is nog blij……

 45. Henk

  100 x liever Chantal dan Wendy of Linda.
  Pittig,humor en eerlijk tegenover valse secreten.

 46. Jack Hiemstra

  Weet mevrouw janknek nu al van wie ze eventueel zwanger zou kunnen zijn? In ieder geval vallen de morsige, onverzorgde en ongezond uitziende grachtengordel schrijvers af. Die vallen meestal op jonge jongens. Hmmm, Freek de jonge of youp van hek als de apotheek tenminste die blauwe pilletjes weer verstrekt heeft! Zal wel onbevlekt ontvangen zijn!

 47. A

  Ook Chantal wil ‘een goede indruk’ maken. En gooide het over de boeg van : niet iedereen heeft het nu even slecht, niet te veel mekkeren over vakanties etc. Wat ze geljk heeft.
  Om Wendy indirect in haar bewoordingen te betrekken, dat is niet netjes. Dat heeft zij toch niet nodig.

 48. Chantal Janzzen

  Wie is in godsnaam toch Chantal Janzen? Elke dag info over een verzonnen dom blondje.

 49. henk

  wat wordt dat jinek weer een humerto en twan niveau zeg……

 50. Albert

  Ik denk dat Chantal een beetje jaloers is op Linda dan doe je gewoon slecht praten over bepaalde personeneen geluk dat ik rtl4 nooit opzet

 51. Op1 kijker - de echte

  Wanneer gaat Rutte stoppen met die bangmakerij. Inmiddels lopen er mensen rond die doen alsof iedereen melaats is. Het is over een paar weken wel een keer klaar met die “anderhalvemetermaatschappij” en dat “nieuwe normaal”, echt lazer op. En iedereen huppelt er opnieuw maar braaf achteraan.

 52. Snorlax

  Albert

  Het is niet eens zeker dat ze het over Linda had! Dat wordt hier gezegd om te stoken. Je kan als ‘BN’er tegenwoordig niets meer zeggen want ze gaan direct kijken of je uitspraken zouden kunnen slaan op een andere BN’er.

 53. Suzy Wang

  O maar dat limburgs vrouwtje kan niet eens tippen aan Linda.

 54. Michel

  BN ers zijn zooooo 2019. Who cares? Kijk maar naar de Instagram pagina van Nicolette van Dam. In en in verwend.

 55. Denk Na

  Een stukje projectie van Chantalleke is haar niet vreemd. Ze vind het zelf ook erg dat ze misschien niet op vakantie kan omdat ze zelf ook gewoon moet draaien voor een nieuw seizoen van het een of ander.

 56. One and only

  Ik vermoed dat Chantal het met weinig mensen kan vinden… Herinner mij nog een filmpje met Rutger van geenstijl; zeer ZEER onsymphatiek komt ze daarin voor!

 57. Zomaar een persoon

  @One and only – Ze lijkt me het type dat vroeger het populairste meisje van de klas was, waarbij mensen (ook op ruim volwassen leeftijd) toch wel haar aars likken; ook als ze niet aardig doet.

 58. max

  WTF is RTL Boulevard! Willen ze graag een relletje? Pffff geen aandacht aan schenken…..

 59. Gaston

  goeoeoeoeoeoeoeoedemiddag!

 60. Frans

  Dit is voor mij de reden dat ik naar de prachtige progamma’s van NPO 1, 2 of 3 kijk.

 61. L

  Veel mensen kunnen zich niet bedenken hoe het is om machteloos tussen coronapatienten te staan. Je doet wat je kunt en dan komen er nog een heel aantal te overlijden. Zowel prive als in mijn werk…
  Gezonde mensen worden psychisch aangetast door isolatie…ook in die gevolgen sta ik machteloos….maar je doet wat je kunt.

  Dat zijn de grote problemen. Mensen overlijden en raken psychisch aangetast….iedereen heeft het op zijn of haar manier moeilijk….en tja sommigen leven in zo’n luxe dat zij het als erg zwaar ervaren dat zij bijv. niet op vakantie kunnen…

  Angsten en onzekerheden uitten is nu juist goed…blijf praten met elkaar, steun elkaar en weel lief voor elkaar!!!….

  Bedenk dat je er niet dood aan gaat als feesten en vakanties tijdelijk niet doorgaan en jij en je omgeving er zelfs door beschermd worden om thuis te blijven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.