Chantal Janzen haalt bij Jinek uit naar Linda de Mol

Dat Chantal Janzen en Linda de Mol niet elkaars beste vriendinnen zijn is geen geheim, maar ook in coronatijd woedt de oorlog tussen de talkshowprinses en de talkshowkoningin gewoon verder. Chantal gaf Linda vrijdagavond een flinke steek onder water tijdens haar optreden in de talkshow van Eva Jinek. Op de dag nadat Linda op de socials flink door de mangel werd gehaald vanwege haar opmerking dat ze vreest dat haar vakantie in Portugal niet doorgaat, gaf Chantal nog even een schop na.

De opmerking van Linda valt bij veel mensen niet in goede aarde, omdat bezorgd zijn over een vakantie die al dan niet doorgaat nogal een luxeprobleem is in deze crisistijd. Bovendien heeft ze middenin de crisis allemaal medewerkers van haar tijdschrift op straat gezet. ‘Sorry freelancers’, klonk het vanuit haar kasteel in Crailo.

De kritiek op social media was donderdag alom aanwezig. “Wat een tragedie moet dat voor haar zijn“, zei Arthur op Twitter. En Linda: “Wat? O mijn god, kan Giro 555 open?! Dat arme vrouwtje. #covididiots.”

Remco vroeg zich hardop af of we geen fonds kunnen oprichten voor Linda en Eelke: “Had nog niet echt in de gaten dat we in een crisis zaten, tot dit bericht kwam. Schrik ervan.

Chantal Janzen schaamt zich

Chantal wil absoluut niet bij de groep klagende BN’ers horen, zei ze gisteren aan tafel in Jinek. “Ik schaam me een beetje, want er is hier veel aan de hand en de wereld staat in de fik, en dan zeg jij: ‘Chantal Janzen heeft ineens een lege agenda.’ Dan denk ik: god, dit zijn niet mijn woorden. Alles wringt sowieso wel, met televisie ook. Daar kom ik nu ook over vertellen en ik geneer me daar wel lichtelijk voor. De wereld staat in de fik en dan gaan wij praten over: o, wat jammer dat het Songfestival niet doorgaat. Die schaamte heb je toch een beetje.”

Eva Jinek daarop: “Mensen hebben ook behoefte aan een uitlaatklep, dat is televisie. Het is ook fijn om naar mensen te kijken die je van tv kent en iets anders doen.”

Chantal: “Entertainment, amusement en vermaak is ook heel belangrijk. Ik wil het niet bagatelliseren…”

Jinek: “Maar we zetten het niet op dezelfde grootte als verhongerende mensen, corona of begrotingstekorten van 92 miljard.”

Daarop kwam Chantal met haar sneer richting Linda. “Ja, laat dat duidelijk zijn. Net als BN’ers die niet op vakantie kunnen…”, zei ze, terwijl ze een ‘van lotje getikt’-gebaar maakte.

Oorlog

Het zal de relatie tussen Chantal en Linda geen goed doen. Het ging mis tussen de twee toen Chantal net als Linda een eigen blad begon. “Zij was een van de eersten die ik het verteld heb; ook gezien onze band. Nee, ze stond niet te springen“, bekende de presentatrice in 2017.

Toen Linda bij RTL vertrok, was Chantal dan ook niet bepaald bedroefd. “Ik werkte niet met haar samen. Wat dat betreft vind ik het niet erg“, zei ze begin vorig jaar onomwonden.

Linda’s broer John de Mol deelde vervolgens een flinke plaagstoot uit aan Chantal door de rechten van haar show Chantal Blijft Slapen te claimen, waardoor ze het programma moest staken. “Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt“, bekende ze een half jaar geleden.

En vervolgens was er nog de rel tussen Chantal en Wendy van Dijk, waarbij Linda partij trok voor SBS-collega Wendy. “De laatste vraag: ik had het er net over – en ik weet niet of je het meegekregen hebt – maar ben jij team Chantal of ben jij team Wendy?“, vroeg Giel Beelen in december aan haar.

Linda: “In dit geval ben ik team Wendy. Ik vond het echt niet heel erg chic.

Lees ook:
Linda de Mol zet medewerkers op straat in coronacrisis (4 april)
Linda de Mol vanuit kasteel: ‘Sorry freelancers’ (4 april)
Linda de Mol: ‘Fijn dat men in crisis zo hulpbereid is’ (5 april)
Linda de Mol eet twintig stukjes sushi: -750 euro (19 april)
Linda de Mol vreest dat vakantie Portugal niet doorgaat (23 april)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen