Carlo en Chantal kapen Linda-show Oh Wat Een Jaar

Linda de Mol baalde er stevig van dat ze haar twee hitshows Weet Ik Veel en Oh Wat Een Jaar moest achterlaten bij RTL 4. De kennisquiz werd overgenomen door Beau van Erven Dorens en nu is ook duidelijk wie het derde seizoen van de nostalgieshow gaat presenteren: Linda’s rivale Chantal Janzen. Van de teamcaptains blijft er slechts één hangen: Ruben Nicolai. De andere teamcaptain, Jeroen van Koningsbrugge, wordt in de nieuwe serie vervangen door Carlo Boszhard.

Tv-baas Peter van der Vorst vindt het top dat Chantal op de plek van Linda wil gaan staan. “Ik ben ontzettend blij dat Chantal ‘ja’ heeft gezegd toen ik haar vroeg om ‘Oh Wat Een Jaar’ te presenteren. In dit sterke en vrolijke format komen al haar talenten tot hun recht: presenteren, zingen, dansen en acteren. En dat alles met een gezonde dosis humor en zelfspot. Daarnaast weet ik zeker dat zij in staat is om de enthousiaste captains Ruben en Carlo een beetje in toom houden.

Chantal Janzen zegt: “Peter heeft mij gevraagd dit programma voor RTL 4 te presenteren en dat vind ik een eer. Een show waarin mijn liefde voor zang, dans en presenteren samenkomt, is niet alleen een prachtig vooruitzicht, maar ook een logische stap in mijn carrière bij RTL. Ik kan niet wachten om er samen met Ruben en Carlo een geweldig feest van herkenning voor de kijker van te maken.

En Carlo: “Ik verheug me erop om weer een programma met Chantal te maken. Het eerste programma dat zij voor RTL presenteerde, de Staatsloterijshow, hebben wij samen gedaan. Ook om samen met Ruben door alle jaren te gaan: in outfits uit die jaren, de pruiken. Heerlijk! Juist in deze tijd denk ik dat onze kijkers op zoek zijn naar dit soort programma’s waarin wij terugkijken naar de jaren waarin het leven nog zo gewoon was.

Oh, Wat Een Jaar! is een retrotainmentshow, waarin Chantal Janzen samen met captains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard elke week teruggaat naar een ander jaar. De captains vormen elke aflevering een duo met een BN’er die dat betreffende jaar bewust heeft meegemaakt.

Het decor ademt de sfeer van het jaar en ook Chantal, de captains en de gasten worden volledig gestyled naar de mode uit die tijd. Herkenning en verbazing voeren de boventoon in dit programma vol nostalgische fragmenten en muziek.

Oh, Wat Een Jaar! is een productie van ITV. Het tweede seizoen wordt deze zomer herhaald op RTL 4. Tegelijkertijd vinden ook de opnames van de derde serie plaats. Die wordt in het najaar uitgezonden.

Lees ook:
Chantal Janzen vindt vertrek Linda de Mol niet erg (maart 2019)
Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel blijven bij RTL 4 (oktober 2019)
Ruben Nicolai twijfelt over Linda-loos Oh Wat Een Jaar (oktober 2019)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen