Carlo en Chantal kapen Linda-show Oh Wat Een Jaar

Geplaatst op di 26 mei 2020 om 15:35

Linda de Mol baalde er stevig van dat ze haar twee hitshows Weet Ik Veel en Oh Wat Een Jaar moest achterlaten bij RTL 4. De kennisquiz werd overgenomen door Beau van Erven Dorens en nu is ook duidelijk wie het derde seizoen van de nostalgieshow gaat presenteren: Linda’s rivale Chantal Janzen. Van de teamcaptains blijft er slechts één hangen: Ruben Nicolai. De andere teamcaptain, Jeroen van Koningsbrugge, wordt in de nieuwe serie vervangen door Carlo Boszhard.

Tv-baas Peter van der Vorst vindt het top dat Chantal op de plek van Linda wil gaan staan. “Ik ben ontzettend blij dat Chantal ‘ja’ heeft gezegd toen ik haar vroeg om ‘Oh Wat Een Jaar’ te presenteren. In dit sterke en vrolijke format komen al haar talenten tot hun recht: presenteren, zingen, dansen en acteren. En dat alles met een gezonde dosis humor en zelfspot. Daarnaast weet ik zeker dat zij in staat is om de enthousiaste captains Ruben en Carlo een beetje in toom houden.

Chantal Janzen zegt: “Peter heeft mij gevraagd dit programma voor RTL 4 te presenteren en dat vind ik een eer. Een show waarin mijn liefde voor zang, dans en presenteren samenkomt, is niet alleen een prachtig vooruitzicht, maar ook een logische stap in mijn carrière bij RTL. Ik kan niet wachten om er samen met Ruben en Carlo een geweldig feest van herkenning voor de kijker van te maken.

En Carlo: “Ik verheug me erop om weer een programma met Chantal te maken. Het eerste programma dat zij voor RTL presenteerde, de Staatsloterijshow, hebben wij samen gedaan. Ook om samen met Ruben door alle jaren te gaan: in outfits uit die jaren, de pruiken. Heerlijk! Juist in deze tijd denk ik dat onze kijkers op zoek zijn naar dit soort programma’s waarin wij terugkijken naar de jaren waarin het leven nog zo gewoon was.

Oh, Wat Een Jaar! is een retrotainmentshow, waarin Chantal Janzen samen met captains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard elke week teruggaat naar een ander jaar. De captains vormen elke aflevering een duo met een BN’er die dat betreffende jaar bewust heeft meegemaakt.

Het decor ademt de sfeer van het jaar en ook Chantal, de captains en de gasten worden volledig gestyled naar de mode uit die tijd. Herkenning en verbazing voeren de boventoon in dit programma vol nostalgische fragmenten en muziek.

Oh, Wat Een Jaar! is een productie van ITV. Het tweede seizoen wordt deze zomer herhaald op RTL 4. Tegelijkertijd vinden ook de opnames van de derde serie plaats. Die wordt in het najaar uitgezonden.

Lees ook:
Chantal Janzen vindt vertrek Linda de Mol niet erg (maart 2019)
Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel blijven bij RTL 4 (oktober 2019)
Ruben Nicolai twijfelt over Linda-loos Oh Wat Een Jaar (oktober 2019)

Foto: RTL
43 Reacties op “Carlo en Chantal kapen Linda-show Oh Wat Een Jaar”


 1. BRK

  Lijkt me de beste keuze, al had ik dit Irene Moors ook nog wel zien doen (op projectbasis). Ik kan me ook voorstellen dat Jeroen van Koningsbrugge trouw is aan Linda en niet met de nieuwe versie mee wil doen. Carlo lijkt me dan ook een goede vervanger, ondanks de andere humor. Hij klikt ook wel aardig met Ruben (zoals bij The Masked Singer en Beste Kijkers).

 2. Alex

  Ze moesten iemand hebben die een beetje kan zingen en dan blijft er niet veel meer over.
  Al moet Carlo wel gaan waken voor een overkill, soms is hij wel leuk, maar meestal is hij net zo aandachtsbelust als Ruben Nicolai. Iets wat snel gaat storen.

 3. MolTalk

  Als Linda maar baalt.

 4. HUGO

  Jatten, jatten, jatten

 5. Dartsfan

  Goede keuze. Vind Ruben hier echter niet zo sterk, past beter bij lego masters, masked singer en ik weet er alles van. Chantal was natuurlijk de beste keuze ipv bijv Art of Humberto. Carlo ipv Jeroen is ook een verbetering!

 6. Dikkie Dik

  Wel een leuk programma, ligt eraan wie er in mee doen. De uitzending met de Fo
  Frogers toendertijd vond ik ruk!

 7. Marije

  Goede zet van RTL!

 8. Dennis

  Leuk!

 9. timon

  Walgelijk wereldje eigenlijk ook

 10. Ragnar

  Lekker voor je timon dat jij er dan niet in zit, wat jij?! Ik denk dat het ziekenhuiswereldje, de glazenwasserswereld, de bank- en bouwwereld en de middenstanderswereld stukken leuker zijn.

 11. mark2

  Die Ruben Nicolai is gewoon echt niet leuk! Carlo Boszhard nog erger. Chantal Janssen is top! Maar in je eentje dit dragen lijkt me te veel gevraagd

 12. Ria Visser

  Mooizo.

 13. Gwendolyn

  Hmmm.. . Ik had liever Jeroen en Carlo gezien als captain. Ruben is een krentenbol. Niet goed voor ‘Oh wat een jaar’ . En Welk blond giebelend geitje het presenteert is irrelevant.

 14. MC bezoeker 22

  Gaaf! Carlo & Chantal in één programma. Ik ga kijken. Ik denk dat het net zo verrassend en verfrissend kan gaan worden als Beau op Weet Ik Veel.

 15. Mick

  Zet er Ik hou van het jaar 19** tegenover op SBS6 met Linda de Mol.

 16. Albert Verhinderd

  Programma was k#t en blijft k#t. Clichés en flauw volksvermaak.

 17. Mick

  Love Letters mag ook wel terug, op 6.

 18. Bart

  @Mick Zou een goed idee zijn. Maar ja, is duur om te maken dus dan zegt John de Mol dat er in deze tijd geen behoefte is aan dat soort shows bij de kijker.

  Van mij mogen ook De Staatsloterij show, Sterrenslag (de versie vanuit de Efteling), Way of Life show (nl versie van Takeshi’s castle) , Heartbeat vips, De Uitdaging, Peking Expres (the Amazing race) en De Sleutels van Fort Boyard terug. Maken met een goed budget, geen slappe (goedkope) aftreksels en uiteraard wel af vertaald naar deze tijd.

 19. Chelsey

  Peter van der Vorst zet natuurlijk weer de drie grootste aanstellers van rtL in op dit format van Talpa TV. Drie nep persoonlijkheden bij elkaar in een gejatte programma laten opdraven is echter iets te veel nep. Kortom namaak tv vanuit Luxembourg, de kijkcijfers zullen daarom ook al niet echt hoog gaan worden.

 20. Mark

  Hoop dat RTL hiermee onderuit gaat! Programma hoort gewoon bij Linda!

 21. Snoopie

  @Hugo, niks gejat anti RTLer.

 22. De enige echte Jaap Aap

  @mark bent u linda? Iedereen weet dat linda niets kan en aleen op tv is omdat ze de slet van john is!

 23. ACHMED

  Ik gekeek televies RTL fier om tat vrouw keel alteit GTST
  Ik wort nie goet van keek gtst ik stoornis in hooft
  dokter gegaan en dokter segt … jij kijk RTL jij niet lang leef jij snel toot
  Dokter seg rtl schadelek voor hersen , jij kijk moet NPO veel better foor hersen

  1

 24. ACHMED

  hat oe ook hersen beschadd bij kijk RTL ?

 25. ACHMED

  jaap aap… eh… geneuk met suuster ?

 26. Sip

  Ik vind het een leuk programma maar het hoort bij Linda. Chantal wordt een beetje verwaand en ze staat me steeds meer tegen. Carlo en Irene was voor mij ook een prima duo.

 27. teuntje

  Leuk ik ga kijken tenminste niet die egotripper Linda met dr stomme uitspraken

 28. Arie Schoenlepel

  Oh oh… Chantal moet oppassen tijdens het shoppen in de PC… Niet zonder kijken de straat oversteken want Linda rijdt graag over Chantalleke heen.

 29. De enige echte De enige echte Jaap Aap

  @de enige echte Jaap Aap :

  De echte Jaap Aap (ik dus) weet wel hoe hij ‘alleen’ moet typen hoor…

  Terug naar groep 3 jij, kneus!

 30. Only online

  Gelukkig mijn tv abonnement op gezegd

 31. J

  Weekend RTL4 is dus al rond. Alles kan ook opgenomen worden. Sowieso vanaf juli weer 100 man publiek mogelijk bij The Voice auditie opnames, The Masked Singer, Oh Wat Een Jaar, HGT… Later in het jaar bij de overige opnames van The Voice en HGT is vast weer meer publiek mogelijk.

  Vrijdag:
  aug/sept: The Voice Senior
  sept/okt: The Masked Singer
  nov/dec/jan/feb: The Voice
  mrt/april/mei: The Voice Kids

  Zaterdag:
  sept/okt: Oh Wat een Jaar
  nov/dec: HGT

  Zondag is nog de vraag of ze kunnen beginnen met Expeditie Robinson.

 32. Rambo

  @J

  Is van alle edities van The Voice bekend dat ze definitief doorgaan? Kan me voorstellen dat The Voice Senior nog een discussiepunt is gezien oudere leeftijd kandidaten? Komen kandidaten naar audities ja/nee en durft RTL het überhaupt aan?

 33. Angela

  Chantal the wannabee Linda😔 Konden ze niemand anders vinden dan Chantal. Chantal is zo irritant. Had liever gezien dat Irene Moors de presentatie over had genomen

 34. Snake Charmer

  Linda’s tijd is geweest hoe oud is ze nu al?

 35. Arie

  Programma`s met Carlo sla ik toch over voor mij geen probleem.

 36. Alotta Fagina

  Vreselijk diezelfde gezichten steeds

 37. ACHMED

  Sie hier mijn solisitatie ik heb oe geschrijf

 38. ACHMED

  gesien???

 39. Fred

  Leuk nieuws.
  Ik denk ook dat het programma niet alleen door Linda gedragen hoeft te worden. Mbt aanstellers: Big Music Quiz, IHVH, OWEJ, Wie Ben Ik, zijn typische programma’s waarin een beetje overdreven gereageerd mag worden. Dat lukt niet met iedere BN-er. Je moet ook gedoseerd “aan kunnen stellen”. Ik denk ook dat Ruben en Carlo dit prima kunnen. Een Tijl Beckand kan dat ook.

  Ik heb er iig zin in en denk dat het prima amusement is voor RTL die een prima portefeuille hebben qua groots succesvol amusement.

 40. Karel de Grote

  @Only online, Oh ja, tuurlijk, maar welk elke dag met je snufferd neuzen id showbizzberichtjes, sneue gast

 41. Miss Marple

  Zijn er serieus (nog) mensen die naar dit soort stompzinnige
  programma’s kijken? 😳😳😳😳😳😳OMG…. Ga iets nuttigs doen
  met je leven🤦‍♀️

 42. Mar

  Het staat er precies zoals het is : Chantal Janzen KAAPT het programma ‘Oh, wat een jaar’!

 43. Hj

  RTL 4 word een beetje de chantal zender

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.