Angela de Jong: ‘Linda de Mol liegt over formatruzie’

Linda de Mol liegt over de formatruzie met RTL. Haar broer John de Mol heeft wel degelijk verhinderd dat Chantal Janzen verder kon met haar programma Chantal Blijft Slapen. Dat schrijft Angela de Jong vandaag in het AD. Linda huilt krokodillentranen omdat RTL haar shows Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet mee wil geven aan SBS. En dat terwijl broer John eerder het format van Chantal Blijft Slapen weghaalde bij RTL, waardoor Chantal Janzen haar televisiekindje verloor. 

Die move van John praatte Linda gisteren goed: “Er is tegen Chantal gezegd: ‘We gaan die programma’s nooit met iemand anders doen, alleen we kunnen ze nu niet maken door de situatie, maar we bewaren het format voor jou.’ Daar heeft ze niet op gewacht. Zij dacht: ik verander een paar dingen en ga het gewoon zelf maken. Prima. Dat heeft Talpa ook gewoon zo gelaten. Maar in mijn geval is het dus wel zo dat het ernaar uitziet dat andere mensen dat gaan presenteren en dat voelt gewoon niet fijn.

Groteske onzin, aldus Angela de Jong. “Ze vertelde – vast van de zenuwen want het idee van een bewust liegende Linda kan ik niet aan – iets dat enige nuance behoeft. Haar broer parkeert ‘zijn’ format Chantal blijft slapen helemaal niet grootmoedig in de koelkast tot hij het ooit weer voor Chantal Janzen mag maken, zoals Linda beweerde.

De AD-diva: “Ik weet uit betrouwbare bron dat hij het programma maar wat graag op SBS wil, maar geen Talpa-ster zich er vooralsnog aan durft te branden.”

En het lijkt ook lastig te gaan worden met de presentatie van Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel.

Lees ook:
Chantal Janzen: ‘Ogen uit kop gejankt door John de Mol’ (7 september)
Linda de Mol hypocriet over formatruzie met RTL 4 (gisteren)
Linda de Mol: ‘Ik had dit niet verwacht van RTL 4’ (vandaag)
NRC vindt beklag Linda de Mol over formatruzie zwak (vandaag)

Foto: WNL, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen