BLVD en Shownieuws keren zich tegen Femke Halsema

Geplaatst op wo 03 jun 2020 om 11:30

RTL Boulevard en SBS Shownieuws, de showrubrieken van de Nederlandse tv, hebben zich dinsdagavond allebei tegen de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema gekeerd. Dat was te zien in de uitzendingen op RTL 4 en SBS 6. Bij RTL was het John van den Heuvel die het Halsema-item inkleurde, bij SBS uitte Patty Brard kritiek. Zij: “Weet je wat ik altijd zo jammer vind aan de politiek? Dat zo’n Femke Halsema niet gewoon kan zeggen: ‘Het spijt me, ik ben een beetje dom geweest.’

Evert Santegoeds was het roerend eens met zijn collega Brard. “Dat zou ze eigenlijk moeten doen, voordat ze gedwongen wordt door de gemeenteraad om dat te zeggen. Dan is het misschien te laat voor haar functioneren.

Van den Heuvel ging ook behoorlijk tekeer tegen Halsema. “Ze was nota bene op het plein de burgemeester. Ze had gewoon naar voren moeten lopen, op het podium moeten gaan staan en een statement moeten maken. Van: ‘We zijn het met elkaar eens, het statement is gemaakt, gaat u alstublieft allemaal weg, verlaat u het plein, want we zijn met elkaar niet goed bezig.’ Dat had ze moeten doen. Dan was het helemaal niet nodig geweest, zoals ze bij Op1 zei, om met de ME het plein leeg te slaan, want dat slaat ook helemaal nergens op.”

Luuk Ikink: “De sfeer was heel goed.”

Van den Heuvel: “De sfeer was goed, ja, met redelijke mensen en iedereen had daar het volste begrip voor. Ook die demonstranten kun je niet zo veel verwijten, want als je daar als een van de eersten op zo’n plein komt en het wordt steeds drukker, dan kun je ook geen kant meer op. Er moet dan wel door de organisatie gestimuleerd worden om weg te lopen.”

Aan de voorkant is er iets verschrikkelijk fout gegaan, aldus Van den Heuvel. “Het pleit al niet voor veel voortvarendheid als je die informatie mist, maar dan hangen daar tientallen camera’s… Die toestroom zie je toch gebeuren en dan moet er toch een plan B zijn?

Ikink: “Hoe kan het dan? Dit is toch Amsterdam en dat is toch bijna koning crowdmanagement zou je zeggen?

Van den Heuvel: “Er is gewoon een totale inschattingsfout gemaakt. De enorme boosheid richting Halsema is dat ze dat gewoon niet toegeeft en dat ze gisteren bij Op1 gewoon om de hete brei heen draaide en in feite nog de politie de schuld geeft. Zij is daar verantwoordelijk en zij had actie moeten ondernemen. Ze zadelt nu de politie met het verhaal op. Ze probeert zich eruit te draaien.”

In eerste instantie zei ze bij AT5 nog: ‘Ik vind het recht op demonstreren nu even belangrijker dan het naleven van coronaregels.’ Vervolgens gaat het mis en dan is het: ‘De politie heeft me niet goed geïnformeerd.’”

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (maandag)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (dinsdag)
Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’ (dinsdag)
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (dinsdag)
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (dinsdag)
Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’ (dinsdag)
Erik Mouthaan: ‘NL praat overal liever over dan racisme’ (dinsdag)
Linkse BN’ers springen in de bres voor Femke Halsema (dinsdag)
Angela de Jong verbijsterd over Femke Halsema in Op1 (dinsdag)
Voorspelbaar: M met Sylvana op barricade voor Halsema (vandaag)
Mark Rutte eindelijk voor camera over Femke Halsema (vandaag)

Foto: RTL, SBS
53 Reacties op “BLVD en Shownieuws keren zich tegen Femke Halsema”


 1. kritisch avro-lid

  Halsema is in feite een linkse Trump. Als het mis gaat krijgt iedereen en alles de schuld en wast zij haar handen in onschuld.

 2. Femke Halsema

  Sorry ik ben een beetje dom geweest ,ik heb een dikke middelvinger
  opgestoken naar iedereen die zich wel aan de regels houdt
  en aan al het zorgpersoneel Sorry voor mijn zoon , Sorry Sorry Sorry
  ook voor alle blunders die er nog gaan komen .zo nu een kopje kamille thee🖕

 3. Femke Halsema

  Sorry ik ben een beetje dom geweest ,ik heb een dikke middelvinger
  opgestoken naar iedereen die zich wel aan de regels houdt
  en aan al het zorgpersoneel Sorry voor mijn zoon , Sorry Sorry Sorry
  ook voor alle blunders die er nog gaan komen .zo nu een kopje kamille thee🖕

 4. Insider

  Ik ga er niet over. Laat ze dat in Amsterdam uitzoeken in de gemeenteraad.

 5. Alex

  John van den Heuvel zijn betoog zat sterk in elkaar. Het valt simpelweg niet goed te praten.

 6. JasperV

  Halsema, de slechtste burgemeester die Amsterdam ooit heeft gehad.

 7. PIPPA

  De gemeenteraad is nu aan zet.

  De roddelrubrieken Boulevard en Shownieuws praten met Baudet, Wilders en de hypocrieten Rutte III mee.

  Kojak had begrip maar sprak voor zijn beurt.

 8. Curryworst

  Wat is er met dat hoofd van Brard gebeurd?
  Alsof een opgedregd lijk weer in de make-up gezet is onder de spotlights.

 9. Max

  Stelletje hypocrietjes bij mekaar, zelf zijn ze ook niet heilig hoor.. kakkerlakken

 10. Henk

  Het is gewoon geen leuk mens, nooit objectief, vervelende arrogante drammer.Niet geschikt voor burgemeesterschap.Ze is er niet voor alle mensen alleen voor haar eigen incrowd.Ze zijn er klaar mee in Amsterdam, zo’n troela moet je niet willen.De beste burgemeester heeft Utrecht. Daarom sturen ze hem naar Den Haag om daar puin te ruimen.Amsterdam zou zo’n iemand ook verdienen.

 11. Ad

  PIPPA
  wo 03 jun 2020 om 11:45

  Wat is dat nou weer voor onzin? Zolang de gemeenteraad er niet over gesproken heeft mogen de media er niet over berichten???

 12. Sandra Reijers

  Zielig. Want Femke liet zien dat het hele Corona gebeuren een hoax is wat iedereen weet.

 13. PeeWeeJee

  SAAMHORIGHEID GAAT SNEL OVER IN INDIVIDUALISME

  Vandaag wordt dan eindelijk bekend of we weer op vakantie kunnen naar ons favoriete vakantieland. Eindelijk, zo opende de babbelkous-presentatrice Maaike Timmerman van Goedemorgen Nederland vanmorgen het belangrijkste vakantienieuws, natuurlijk gevolgd door de grote blunder van burgemeester Halsema. En in deze ,,crisistijd’’ is dat toch wel het aller belangrijkste item. ,,We kunnen weer op vakantie’’….. We moeten er even uit.

  Dit weekend hebben we in sommige plaatsen de gekte gezien om een plekje te bemachtigen op het terras en nu we dat eenmaal terug hebben, zijn de pijlen gericht op de vakantiegangers. Nog slechts een maandje, en dan gaan we weer! Gewoon in het vliegtuig, lekker dicht op elkaar, hutje-aan-mutje aan de populaire stranden in Ibiza, Turkije (met Corona-vrije garantie door Corendon) of Miami. De internetsites van reisaanbieders zijn nu al overbelast als we de touroperators mogen geloven!

  Natuurlijk was het hoofd-item in de afgelopen dagen de demonstratie op De Dam in Amsterdam onder verantwoordelijkheid van die activisitische burgemeester Halsema, die zich nu in alle bochten wringt met uitspraken en argumenten waarvan ik over mijn nek ga. Het enige wat ik met haar eens ben, is dat het een democratisch recht is om te demonstreren! Dat moet natuurlijk altijd zo blijven en goed bewaakt worden. Maar argumenten als … ,,Ik was niet goed genoeg geïnformeerd’’, ,,Mensen op de Dam hebben bewust risico genomen om te protesteren’’ – ,,Ik kon niet meer ingrijpen zonder geweld te gebruiken en dat doe ik niet’’ – ,,Dit onderwerp was te belangrijk om dit gezondheidsrisico te nemen’’, ,,Demonstranten nemen zelf hun verantwoordelijkheid’’ en nog heel veel meer van dergelijke onzin. De laatste onzinopmerking is natuurlijk het meest pijnlijk, omdat onder de 5000 deelnemers een groep doorgeslagen idioten zitten die daar toch maling aan hebben. Dat hebben we al eerder meegemaakt in die Zwarte Pieten-discussie en natuurlijk voor de camera beweren dat ze weloverwogen dit risico hebben genomen, eventueel ten koste van hun eigen gezondheid. Maar die trollen vergeten even dat ze ook spelen met de totale gezondheid van de Nederlandse bevolking. En daar moet ik dan begrip voor opbrengen? Niet dus!

  Natuurlijk vindt de ,,elitaire club van burgemeesters’’ het begrijpelijk en geven min of meer gewoon hun steun aan deze onbekwame Amsterdamse evenknie. En de Haagse politiek draait om de brei heen. Het hele linkse kartel in de Tweede Kamer roept een keertje foei, maar valt haar ,,voorvrouw’’ niet af, Rutte blijft lekker aan de zijlaan staan kijken terwijl Grappenhaus het probleem verschuift naar de gemeenteraad van Amsterdam die nu al allerlei moties van wantrouwen aan het fabriceren zijn. Wat een giller, want als de kou uit de lucht is, gaan we over een aantal dagen eens bij elkaar zitten in de gemeente Amsterdam om te evalueren. Dit is natuurlijk geen crisisberaad waardig om die hele gemeentekliek met spoed bij elkaar te roepen!!!!???? Het is nu al een schijnvertoning aan het worden. Ik geef u alvast het antwoord…. Vrouwtje Halsema krijgt een berisping maar blijft gewoon zitten in alle posities’’, dus ook als voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amsteland, ondanks dat zij een strafbaar feit heeft gepleegd door de Volksgezondheid bewust in gevaar te brengen. Bewust, want zij had moeten weten dat in deze tijd met noodverordeningen in het kader van Corona, ,,het recht op demonstreren’’ in geen enkel geval prioriteit nummer 1 had mogen krijgen en dat ook nooit krijgt bij de gerechtelijke macht’’.

  Wie gaat deze mevrouw nu strafrechtelijk aanpakken? Benieuwd wie het lef heeft, want als we hier met elkaar de democratie serieus willen blijven nemen, is om de rechter over deze misdraging van Halsema een oordeel te laten vellen wel het minst wat we kunnen doen en zal het me een biet zijn of deze vrouw wel of geen burgemeester blijft! Dat zoeken die Amsterdammers maar lekker uit! Maar het gaat niet gebeuren, zo democratisch zijn we nu ook weer niet, als ik vele Medelanders hoor.

  Hoe gisteren het protest is aangepakt door de gemeente Den Haag en naar verwachting in Rotterdam, is prima met complimenten aan deze wel competente burgemeesters, die donders goed in de gaten hebben dat er alles aan gedaan moet worden om dit protest te doen laten plaatsvinden. Maar een ding staat vast, Aboutaleb heeft al vaker bewezen om in te grijpen als er niet volgens de voorafgestelde afspraken wordt gehandeld en heeft daar verschillende scenario’s voor, zelfs met zachte hand. Belangrijk dit democratische recht, maar zal dit zeker niet boven de noodverordening m.b.t. Corona stellen en zich opstellen als de ,,neutrale’’ burgemeester.

  Gisteren ben ik me dood geschrokken over een live stream uit een stadje in Amerika, waar zwaar bewapende inwoners hun stad gingen beschermen tegen plunderaars en brandstichters. Gek genoeg vond ik daar vandaag niets terug in de media, maar het schijnt op dit moment de normaalste zaak in de VS te zijn.
  Het geweld van de politie in de VS tegen burgers, en met name zwarte burgers, is natuurlijk schandalig en de woede kan ik begrijpen. Dat er nu van straat naar straat wordt getrokken met moorden op politie, brandstichting, plundering kan ik me niet voorstellen dat er ook maar 1 van die 5000 demonstraten op de Dam enig begrip kan opbrengen. Dat gaat ernstige vormen aannemen ben ik bang wat de situatie en haat alleen maar zal versterken. Natuurlijk blijven onze Franse demonstranten met het gebruik van zwaar crimineel gedrag tijdens welke demonstratie dan ook, niet achter. Frankrijk, is dat niet een van ons favoriete vakantielanden?

  Wel moet ik nog even kwijt dat mij het meest tegen de borst stuit, dat ik deze week weer iets teveel van die donkere bekende Nederlanders op TV zag die beweren dat we ook hier in een racistisch land wonen. Daar ben ik het dus helemaal niet mee eens! Zelfs Glennis Grace kwam dat in een of ander leuterprogramma even bevestigen. Maar ging deze irritante dame niet wekenlang naar dat ,,schurken Amerika’’ om carriere te maken met haar gouden keeltje. Beetje hypocriet als je zo voor je idealen staat om überhaupt naar Amerika te gaan? Of was dit een goed moment om lekker met haar bijna vergeten koppie weer eens op de Nederlandse zender te komen?

  De afgelopen periode werd me haast verplicht om de trotse Nederlander te zijn hoe we deze periode in saamhorigheid door moesten komen. Ik begin zelf steeds meer te geloven dat het een gespeelde saamhorigheid is geweest. Want we hebben slechts 2 a 3 weken nodig met iets meer vrijheid om die hele saamhorigheid over boort te gooien, er gewoon weer op los te leven alsof er niets gebeurd is, we lekker over heel Europa ons verspreiden om toch maar niet een jaartje vakantie over te slaan, met de positieve neveneffecten m.b.t. het milieu in de afgelopen 3 maanden niets meer doen en tweespalt kweken tussen Nederlanders.

  De overheid is de ,,bezuinigsplannen alweer aan het schrijven en binnenkort zullen we horen dat ,,de helden van weleer, nu weer de pineut zijn in de eerste bezuinigingsronde’’. Ten minste, als we daar aan toe komen. Want ik ben er van overtuigt dat de wijze waarop wij nu weer losgeslagen zijn, veel erger dan in andere Europese landen, de rekening gepresenteerd krijgen in een nog veel ernstiger vorm dan wat we nu hebben meegemaakt en er dan niet zo ,,genadig’’ vanaf komen. Maar gelukkig beginnen we dan na zo’n broodnodige vakantie wel lekker uitgerust aan de ,,tweede Corona tsunami’’ .

 14. Zomaar

  Het is je me wat. De roddelnichten keren zich tegen Femke.

 15. Sandra Reijers

  Er komt een bio wapen aanval met miljoenen doden in September/Oktober met de noemer Corona.

 16. Van Dаle

  De hete “brei”? Serieus, MC?

 17. Dikkie Dik

  Mij een raadsel wat dei Brard daar nog doet, dat mens kan niet eens fatsoenlijk van haar woorden afkomen, wat een gehakkel en zoeken naar de juiste woorden.

 18. Gerda Stam

  Wat een mooie foto van Patty, je ziet alle operatie’s zitten,goh wat is die vrouw lelijk geworden met al die toestanden.

 19. Jan

  Zeg Gerderinnetje, een beetje knorrig geworden omdat je door de Corona-tijd geen gloryhole of je favoriete bos/park heb kunnen bezoeken?

 20. Gijp

  Moet Patty Brard niet binnen blijven?

  Als er iemand tot de bedreigde doelgroepen behoort dan is zij dat wel! Jezus, wat is ze lelijk! ☺

  Is varken Annabel Nanninga al tot burgemeester verkozen? Lachen man! ☺

 21. Captain Caveman

  @Peeweejee;
  Goed verhaal, duidelijke manier verwoord en verklaard👌

 22. Kim Jung-Un Dos Tres

  Alle rechtse rakkers buitelen nu over Halsema, maar een beetje een statement tegen racisme hoor je niet. Zo gaat dat, de kern wordt niet benoemd, maar alle randverschijnselen worden gehekeld.

  Er komt een tijd dat je een stelling moet innemen die niet veilig, politiek gewenst of populair is, maar die je moet innemen omdat je geweten zegt dat dit de juiste keuze is.

 23. Lottie

  Het is zo simpel, je stelt de gezondheid op de eerste plaats of een politiek statement. Als je kiest voor het laatste, ben je als beschermer van de burgerij geen knip voor de neus waard.

 24. Dr. Bibber

  Geen enkel woord over de reden van de demonstratie (los van of je het er nou mee eens bent of niet), alleen maar met het vingertje wijzen… zo heerlijk benepen Hollandsch. Lekker makkelijk scoren ook, zij zijn fout en wij zijn goed. Waarom moet meteen iemands kop er meteen af, wat is dit voor een tolerant kut land waar we het als het ons beter uitkomt enkel over de regeltjes gaan hebben? Als je omdraait breken we ze zonder blikken of blozen. Tja en Patty, die weet niet beter en doet wat ze niet laten kan zonder verder na te denken en fungeert als stoker en boosmaker. Doet ze al jaren. Ik heb haar nog nooit op iets verheffends kunnen betrappen.

 25. teuntje

  Ze moet weg die linkse trut maakt fout op fout arrogante bitch leven is belangrijker dan demonstreren

 26. M!

  Je zult ’s morgens wakker worden en dan die vreselijke kop van Brard zien…….!

 27. Mappy

  Wat heeft Patty toch in haar gezicht gespoten ? Verf plamuur of grote gaten vuller
  van Allebastine. Dat is toch geen menselijk gezicht meer.

 28. linksehekshalsema

  Jullie niet groenlinkse witte Nederlanders moeten je schamen. Ik en mijn partijgenoten zijn de goeie blanken. Deze demonstratie was voor de goede zaak om aan te tonen dat elke form van racisme ter wereld jullie schuld is. Daarom heb ik geen enkele poging gedaan, ook geen vreedzame, om de demonstranten op afstand van elkaar te houden. Hufters met andere meningen die willen demonstreren pak ik uiteraard graag aan.Wij groenlinks weten wat goed is en omdat jullie te dom en racistisch zijn voor een eigen mening nemen wij graag alle beslissingen voor jullie. Dom verachtelijk niet groenlinks volk dat jullie zijn.

 29. Youp van te Hek

  Robert Oey komt de slaapkamer binnen, met een geit onder zijn arm. Femke ligt al in bed. Zegt Robert: “Kijk hier is het varken, waar ik 1x per maand sex mee heb”. Zegt Femke: “Maar Robert, dat is helemaal geen varken, dat is een geit”. Waarop Robert zegt: “Ik had het niet tegen jou”.

 30. Donald Dumb

  Oeee nou dat komt aan hoor…
  Twee roddelrubriekjes op TV die zich tegen je keren…

 31. Captain Caveman

  Powned nam korte interviews af met demonstranten. Of die gozer werd uitgescholden of de demonstranten dachten dat het ook tegen zwarte piet is. Volgens anderen liep het de spuigaten uit met politiegeweld tegen zwarten in NL en tiert het facisme welig. Echter EEN voorbeeld konden ze geen een van allen geven. Het is dus hoofdzakelijk een hoofdstedelijk probleem!

 32. nico

  Als ik Patty zo zie dan denk ik dat ze meedoet aan een of andere circusact.

 33. Amsterdammer

  Mevrouw Halsema mag uitleg geven aan al die zorgmedewerkers in ziekenhuizen, verpleeghuizen enz.mevrouw Halsema mag uitleg geven aan al die mensen die maandenlang thuis hebben gezeten zonder contact, mevrouw Halsema mag uitleg geven aan de ondernemers en werknemers die vanwege de corona crisis en lockdown hun baan zijn kwijtgeraakt, dan wel hun zaak moeten sluiten, mevrouw Halsema mag uitleg geven aan de nabestaanden die door het corona virus hun dierbaren zijn verloren.

  Een nep burgemeester die in een enorme mensenmassa loopt met een button op 1873 is niet geloofwaardig. Ze is als burgemeester ernstig vooringenomen wekt de schijn niet boven alle partijen te staan en is al helemaal niet de burgemeester voor alle Amsterdammers.

  Beter zou zijn als deze laffe activiste en nep burgemeester Halsema stopt met het wijzen naar anderen en oprot. Van Amsterdam heeft ze een bende gemaakt.

 34. Dr. Corrie

  Ik nodig Patty uit naar mijn praktijk te komen. Want Dr. Schumacher heeft haar gezicht maar amateuristisch verbouwd. Voor een zacht prijsje vul ik alle groeven en gaten weer rimpelloos op.

 35. Captain Caveman

  De polonaise in Brabant wordt als dankbare bliksemafleider gebruikt om die troela uit de wind en zicht te houden. Voorts hebben alle dankbare bn’rs uit amsterdam een groot front tegen de boze buitenwereld opgezet om HUN linkse burgemeester te vuur en te zwaard te verdedigen en goed te praten. 200 meter verderop leefden de handhavertjes zich uit bij nietsvermoedende klanten. Want die hoge boete’s tikken zó lekker aan!

 36. Dreetje H.

  Wat wordt Patty fraai oud.

  Neuqen?

 37. Jan van Eerten

  Blvd en shownieuws zijn geen journalisten, het zijn roddelaars

 38. Dirk

  @Amsterdammer

  👍

  Als ik er nog wat aan toe mag voegen, Halsema heeft een voorbeeldfunctie.

 39. Dirk

  Toen Femke nog in de kamer zat en ook de andere Groenlinks’ers die er zaten, dan moest iedereen maar opstappen bij het minste geringste… maar nu gaat het over iets waar geen woorden meer voor zijn.

 40. Weg Ermee

  Eens met de showbizz programma’s.
  Halsema heeft buiten een bord in der bek ook een giga bord voor haar kop.
  Iedereen de schuld geven, behalve zichzelf. Schande.
  Wij zeggen wegwezen Halsema

 41. Piet Pannelap

  Hoe kan je ook een extreem linkse, idealistische, activistische kudt ooit benoemen tot burgemeester?!

 42. A. Tempelman

  Relzoekers in Rotterdam bewijzen nu dat Halsema gelijk had.

  Dat kunnen voetbalhooligans zijn, maar ik vrees dat het overwegend gekleurde jongens zijn die even komen demonstreren dat stupiditeit bij alle rassen en standen voorkomt. Je zou wensen dat alle moeders ter wereld zich verenigen in United Parents om alleen nog maar zonen op te voeden die zich als man kunnen gedragen.

 43. Dirk

  @A.Tempelman

  Die rioters waren op het eind van de dag toch wel los gegaan, daar kwamen ze namelijk voor.

 44. Trommel

  Spreek Nederlands, kut-Dirkje.

 45. Dirk

  @Trommel

  Fijne dag gehad?

 46. Ap

  Blij, dat ik al een paar dagen geen P.de.Vries niet bij blvd heb gezien,John.v/d.Heuvel is veel beter,ook om naar te luisteren geen ge-ik,nu die nagemaakte Nikki.Plessen nog,ook zo,n vreselijk iemand,net als die de Vries

 47. Mick

  Patty zag er dik toch beter uit.

 48. Leo Knots

  Rechtse PVV tokkies

 49. PipaPatty

  Patty Brard ziet eruit alsof ze uit het brandwondencentrum komt. Wat triest dat iemand zich zo laat verminken met chirurgie.

 50. anoniem

  Jammer dat de aandacht wordt afgeleid van de reden van de demonstraties..

 51. Joop

  @anoniem
  De ware reden zit ‘m in Amerika, dus lekker daar gaan radddraaien/’protesteren’.
  Moeten je meteeen even op excursie gaan in wat federale gevangenissen, kom je meteen alleen maar ‘bro’s’ van je tegen.

 52. anoniem

  @Joop: ik ontdekte een tegenstrijdigheid in uw tekstje…. Maar ik ben nu te lui daar tegenin te gaan.. Slaap lekker! :-)

 53. Katrien

  Ik mag die John van de Heuvel wel

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.