BLVD en Shownieuws keren zich tegen Femke Halsema

RTL Boulevard en SBS Shownieuws, de showrubrieken van de Nederlandse tv, hebben zich dinsdagavond allebei tegen de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema gekeerd. Dat was te zien in de uitzendingen op RTL 4 en SBS 6. Bij RTL was het John van den Heuvel die het Halsema-item inkleurde, bij SBS uitte Patty Brard kritiek. Zij: “Weet je wat ik altijd zo jammer vind aan de politiek? Dat zo’n Femke Halsema niet gewoon kan zeggen: ‘Het spijt me, ik ben een beetje dom geweest.’

Evert Santegoeds was het roerend eens met zijn collega Brard. “Dat zou ze eigenlijk moeten doen, voordat ze gedwongen wordt door de gemeenteraad om dat te zeggen. Dan is het misschien te laat voor haar functioneren.

Van den Heuvel ging ook behoorlijk tekeer tegen Halsema. “Ze was nota bene op het plein de burgemeester. Ze had gewoon naar voren moeten lopen, op het podium moeten gaan staan en een statement moeten maken. Van: ‘We zijn het met elkaar eens, het statement is gemaakt, gaat u alstublieft allemaal weg, verlaat u het plein, want we zijn met elkaar niet goed bezig.’ Dat had ze moeten doen. Dan was het helemaal niet nodig geweest, zoals ze bij Op1 zei, om met de ME het plein leeg te slaan, want dat slaat ook helemaal nergens op.”

Luuk Ikink: “De sfeer was heel goed.”

Van den Heuvel: “De sfeer was goed, ja, met redelijke mensen en iedereen had daar het volste begrip voor. Ook die demonstranten kun je niet zo veel verwijten, want als je daar als een van de eersten op zo’n plein komt en het wordt steeds drukker, dan kun je ook geen kant meer op. Er moet dan wel door de organisatie gestimuleerd worden om weg te lopen.”

Aan de voorkant is er iets verschrikkelijk fout gegaan, aldus Van den Heuvel. “Het pleit al niet voor veel voortvarendheid als je die informatie mist, maar dan hangen daar tientallen camera’s… Die toestroom zie je toch gebeuren en dan moet er toch een plan B zijn?

Ikink: “Hoe kan het dan? Dit is toch Amsterdam en dat is toch bijna koning crowdmanagement zou je zeggen?

Van den Heuvel: “Er is gewoon een totale inschattingsfout gemaakt. De enorme boosheid richting Halsema is dat ze dat gewoon niet toegeeft en dat ze gisteren bij Op1 gewoon om de hete brei heen draaide en in feite nog de politie de schuld geeft. Zij is daar verantwoordelijk en zij had actie moeten ondernemen. Ze zadelt nu de politie met het verhaal op. Ze probeert zich eruit te draaien.”

In eerste instantie zei ze bij AT5 nog: ‘Ik vind het recht op demonstreren nu even belangrijker dan het naleven van coronaregels.’ Vervolgens gaat het mis en dan is het: ‘De politie heeft me niet goed geïnformeerd.’”

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (maandag)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (dinsdag)
Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’ (dinsdag)
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (dinsdag)
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (dinsdag)
Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’ (dinsdag)
Erik Mouthaan: ‘NL praat overal liever over dan racisme’ (dinsdag)
Linkse BN’ers springen in de bres voor Femke Halsema (dinsdag)
Angela de Jong verbijsterd over Femke Halsema in Op1 (dinsdag)
Voorspelbaar: M met Sylvana op barricade voor Halsema (vandaag)
Mark Rutte eindelijk voor camera over Femke Halsema (vandaag)

Foto: RTL, SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen