Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’

Geplaatst op di 02 jun 2020 om 10:00

Nu het volgens burgemeester Femke Halsema ‘je eigen verantwoordelijkheid’ is als je in coronatijd met duizenden mensen op elkaar wil gaan staan, biedt dat voor veel sectoren perspectief. Ajax kan bijvoorbeeld weer met publiek gaan voetballen. Dat heeft Johan Derksen maandagavond gezegd in Veronica Inside. Derksen vindt het opvallend nieuws. “Nu kunnen we gewoon voetballen met publiek dus“, zegt hij. Dan cynisch: “Deze vrouw wil even scoren bij haar linkse doelgroep.

De voetbalkenner is verbijsterd dat Halsema de Dam maandag compleet heeft laten vollopen voor het racismeprotest. “Ik denk dat alle virologen er schande van spreken. Het is een schande. Als het fout gaan, dan is de burgemeester verantwoordelijk. Ik heb in deze burgemeester nooit enig vertrouwen gehad.

Derksen zet sowieso zijn vraagtekens bij de Dam-demonstratie. “Ik begrijp dat de verontwaardiging voor het racistisch getinte politiegeweld in Amerika een reden is om in de hele wereld te protesteren, maar dan zit ik in de auto naar de radio te luisteren en de eerste die ik dan aan het woord hoor is weer een mevrouw van het zwartepietenfront die weer haar hele verhaal gaat vertellen dat Zwarte Piet zo racistisch is.”

Het racisme in de Verenigde Staten keurt Derksen af. “Iedereen die enig fatsoen in zich heeft zal geen enkel goed woord hebben voor de blanke Amerikaanse politieagenten die zich heel racistisch gedragen tegen de zwarte bevolking en gelukkig is er nu iemand die het met een telefoontje opgenomen heeft, maar er sterven per jaar aan politiegeweld 1.100 mensen in Amerika. Zinloos geweld dat niet moet kunnen. In Amerika is de zwarte bevolking bang voor de politie.”

Mensen die oprecht willen protesteren: top. Ik ben het ook totaal niet eens met het politieoptreden in Amerika, maar het is ook het excuus voor plunderaars en rellenschoppers.”

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (gisteren)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (vandaag)
Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’ (vandaag)
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (vandaag)
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (vandaag)

Foto: SBS
24 Reacties op “Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’”


 1. Sandra Reijers

  Goed zo alles weer normaal met publiek. Alles weer normaal.

 2. buurman

  Dus het voorstel is dat we nu allemaal dezelfde fout gaan maken? Echt briljant dom.

 3. Fox Mulder

  Mag van Femke.

 4. Eva Quirinius

  Tja, die ‘je eigen verantwoordelijkheid’ is nog wel de verstrekkendste en dus domste opmerking van Femke: schuld proberen af te schuiven, met als resutaat dat Johans redenatie klopt.

 5. Niels777

  Eigen verantwoordelijkheid, ok alles mag dus weer mooi!

 6. Kloeke Poekie

  Ik zag Johan Derksen lopen met een mondkapje op, het leek alleen meer op een string.

 7. Lies

  Femke is een geweldige burgemeester die hier niets fout heeft gedaan,ik steun jou hoor Fem!

 8. man pan

  Eigen verantwoordelijkheid… dus we kunnen weer naar de hoeren?

 9. q8

  en johan….wat denk je van zuid Afrika en Zimbabwe,
  waar de blanken worden vermoord door zwartjes,
  en we moeten van dader geen slachtoffer maken,
  en de heren kenden elkaar toch?
  misschien hadden die 2 gewoon ruzie met elkaar,
  word niet over gepraat
  (politie en beveiligers….niet t beste volk )
  we wachten af

 10. Zomaar

  Waarom gaan ze een maand langer door?
  Ze hebben werkelijk niets te melden, en vallen telkens in de herhaling.

 11. Sinterklaas

  Dus ik mag in november ook gewoon weer komen met mijn zwarte pieten natuurlijk

 12. Remi

  https://www.youtube.com/watch?v=OFqKnlLHm5k

 13. achtmet

  Maak mevrouw Kaakklem directrice van de KNVB , heb je gegarandeerd volle stadions !

 14. Denk Na

  Dat kan ook gewoon, maar wel met mondkapje op en in het begin nog niet met heel veel publiek.

 15. Jeroen

  Ze is toch alleen maar gekozen omdat ze een vrouw is. Kijk ons even een statment maken. Vrouwen kunnen ook hogere functies hebben. De presentatoren van op1 waren top. Alleen de redactie was waardeloos, met het uitnodigen van alleen maar voorstanders. Bijna elke dag zit er een virloog aan tafel, maar gisteren niet.

 16. Ron

  Rene van der Gijp was ook weer aan het roeptoeteren over de volle terrassen gisterenmiddag. Die neem ik officieel nu ook niet meer serieus. Was weer geen doorkomen aan dat VI gisterenavond wat een misplaatste verontwaardiging en wijzende vingertjes gehalte gisteren weer. Daar kijk je dat programma toch niet voor!

 17. Keta Minek

  Wel heeft Johan alle begrip en sympathie voor de mensen die willen demonstreren. Hij keurt het racisme in de Verenigde Staten ook volledig af. “Iedereen die enig fatsoen in zich heeft zal geen enkel goed woord hebben voor de blanke Amerikaanse politieagenten die zich heel racistisch gedragen tegen de zwarte bevolking. RTL

 18. chris?

  Afzeikertjes. Praat over zaken waar je verstand van hebt

 19. Flauwe Kul

  De pepernoten liggen ook al weer in de winkel…

  Laten we ons daar druk over maken!

  Grapperhaus & Rutte, wat gaan jullie daar aan doen? ☺

 20. Dick Advocaat

  En dan moet ik godverdomme mijn zuurverdiende geld inleveren omdat er niet gespeeld mag worden en straks geen publiek binnen mag tering onzin .

 21. Dirk

  Wat een dom wijf is Femke Halsema.

 22. Denk Na

  VI is een mooi propaganda MSM show voor alle maatregelen opgelegd door de overheid/RIVM/OMT. Totaal geen ruimte voor kritiek en anders denkende maar alleen maar mee janken met alle andere populisten.

 23. Abij

  Ze is niet gekozen omdat ze een vrouw is nee ze is gekozen omdat ze geen ellebogen heeft! En ik ben ook tegen racisme maar moeten wij met 5000 man de straat op om wat in Amerika gebeurd ik zie dat in buurlanden niet gebeuren! Maarja Nederland he!

 24. 010

  Een lichtgewicht burgemeester, haar benoeming ingegeven door politiek, een echtgenoot die een illegaal wapen in bezit heeft, een zich misdragende zoon en als klap op de vuurpijl: toestaan dat duizenden mensen zichzelf en anderen blootstellen aan een wereldwijd dodelijke ziekte. En al deze incidenten in slechts een korte tijd dat zij burgemeester is. Aanblijven betekent ellende. Een gemeenteraad die zich zelf respecteert en de belangen wil dienen van de Amsterdammers kan toch onmogelijk doorgaan met deze vrouw. Totaal ongeschikt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.