Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’

Nu het volgens burgemeester Femke Halsema ‘je eigen verantwoordelijkheid’ is als je in coronatijd met duizenden mensen op elkaar wil gaan staan, biedt dat voor veel sectoren perspectief. Ajax kan bijvoorbeeld weer met publiek gaan voetballen. Dat heeft Johan Derksen maandagavond gezegd in Veronica Inside. Derksen vindt het opvallend nieuws. “Nu kunnen we gewoon voetballen met publiek dus“, zegt hij. Dan cynisch: “Deze vrouw wil even scoren bij haar linkse doelgroep.

De voetbalkenner is verbijsterd dat Halsema de Dam maandag compleet heeft laten vollopen voor het racismeprotest. “Ik denk dat alle virologen er schande van spreken. Het is een schande. Als het fout gaan, dan is de burgemeester verantwoordelijk. Ik heb in deze burgemeester nooit enig vertrouwen gehad.

Derksen zet sowieso zijn vraagtekens bij de Dam-demonstratie. “Ik begrijp dat de verontwaardiging voor het racistisch getinte politiegeweld in Amerika een reden is om in de hele wereld te protesteren, maar dan zit ik in de auto naar de radio te luisteren en de eerste die ik dan aan het woord hoor is weer een mevrouw van het zwartepietenfront die weer haar hele verhaal gaat vertellen dat Zwarte Piet zo racistisch is.”

Het racisme in de Verenigde Staten keurt Derksen af. “Iedereen die enig fatsoen in zich heeft zal geen enkel goed woord hebben voor de blanke Amerikaanse politieagenten die zich heel racistisch gedragen tegen de zwarte bevolking en gelukkig is er nu iemand die het met een telefoontje opgenomen heeft, maar er sterven per jaar aan politiegeweld 1.100 mensen in Amerika. Zinloos geweld dat niet moet kunnen. In Amerika is de zwarte bevolking bang voor de politie.”

Mensen die oprecht willen protesteren: top. Ik ben het ook totaal niet eens met het politieoptreden in Amerika, maar het is ook het excuus voor plunderaars en rellenschoppers.”

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (gisteren)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (vandaag)
Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’ (vandaag)
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (vandaag)
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen